Önyükleme sırasında klavyedeki [ESC] veya [F2] tuşuna basın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz. Klavyenizdeki ok tuşlarına basarak [Ayarlara Gir] ögesini seçin. Ardından klavyedeki Enter tuşuna basarak MyASUS in UEFI BIOS ekranına girin.
UEFI BIOS ayarına girmek için F1 tuşuna basın. "Boot Manager", "Dosyadan boot", "NO VOLUME LABEL", "EFI", "SUSE" ye gidin ve önyüklemek için "elilo.EFI" yi seçin. Sistemin SLES11 SP1 EFI moduna normal şekilde başlayabildiğinden emin olun. Sistemi yeniden başlatın ve UEFI menüsüne girin.
Dell bilgisayarınızın Windows'da BIOS veya UEFI kullanıp kullanmadığını kontrol etmek için: Klavyede Windows + R tuşuna basın. Çalıştır iletişim kutusuna msinfo32 yazıp Enter tuşuna basın.
Sorun gider öğesine tıklayın. Gelişmiş seçenekler öğesine tıklayın. UEFI Donanım Bellenim Ayarları öğesini seçin. Bilgisayarı yeniden başlatmak ve UEFI'ye (BIOS) girmek için Yeniden Başlat öğesine tıklayın.
İlgili 24 soru bulundu
Windows'unuz yeni UEFI ön-yükleme ortamını kullanarak mı açılıyor, yoksa eski BIOS ortamını mı kullanıyor? Bunu öğrenmek için Windows Gezgini'ni açın ve adres kutusuna C:\ Windows\Panther\setupact.log yazıp Enter'a basın.
Bios'a girin üstte UEFI bios yazıyorsa UEFİ'dir.
UEFI, Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arayüzü anlamına gelmektedir. BIOS'un yerine tasarlanan bu yazılım, BIOS'tan daha gelişmiştir. Bilgisayarın daha hızlı çalışmasını sağlayan UEFI, donanım birimlerinin de daha uyumlu olmasını ve ayrıca üst düzeyde güvenlik sistemi sağlar.
Windows, UEFI özellikli cihazlar gerektiren birçok güvenlik özelliği içerir. UEFI'yi destekleyen ancak eski BIOS kullanan daha yeni Windows cihazlarınız olabilir.
UEFI daha yeni bir yönetim tipi kullanıyor. Legacy genelde eski tip bilgisayarlarda ve parçalarda kullanılıyor ve UEFI'ya göre daha az bir performansa sahip.
Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arayüzü anlamına gelen UEFI, işletim sistemi olmadığında donanımı kontol eden bir yazılım olan BIOS'un yerine tasarlanan bir özelliktir. BIOS'dan daha gelişmiş olan UEFI, bilgisayarın daha hızlı ve donanım birimleriyle daha uyumlu çalışmasını sağlar.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
1) Windows "Ayarlar" >"Windows Update">"Kurtarma">Gelişmiş başlangıç'tan şimdi yeniden başlat yapın. 2)Karşımıza gelen ekrandan "Sorun Gider">"Gelişmiş Seçenekler">“UEFI donanım yazılım ayarları” seçiniz. 3)Karışınıza ya seçenekler listesi çıkar(Bios'u seçin) ya da direkt Bios açılır.
Hem BIOS hem de UEFI işletim sisteminiz yüklenmeden önce bilgisayarınızın donanımını başlatan yazılım biçimleridir. UEFI daha büyük boyuttaki sabit diskleri ve sürücüleri, daha hızlı önyükleme sürelerini, daha fazla güvenlik özelliğini ve daha fazla grafik ve fare imleci seçeneğini destekleyen bir yazılım biçimidir.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
Hayır, UEFI desteği olmadan, diski başka bir bilgisayardan taşısanız bile Windows 11 önyüklenemez.
Klasik BIOS ile UEFI BIOS'u ayıran en temel fark, bilgisayarın başlaması ile ilgili verileri “.EFI” dosyasında saklamasıdır. Bu “.EFI” dosyası depolama biriminde ESP (EFI System Partition) adı verilen bölümde bulunur. Bu bölüm aynı zamanda bootloader yani önyükleyiciyi de depolar.
Komut istemini “yönetici olarak” açalım. Buraya “bcdedit” yazıp enter yapalım. Gelen pencerede Patch kısmının karşısında winload.efi yazıyorsa bilgisayarınızda UEFI BIOS Modu, winload.exe yazıyorsa ESKİ BIOS Modu kullandığınız anlamına gelecektir.
2)Karşımıza gelen ekrandan "Sorun Gider">"Gelişmiş Seçenekler">“UEFI donanım yazılım ayarları” seçiniz. 3)Karışınıza ya seçenekler listesi çıkar(Bios'u seçin) ya da direkt Bios açılır. Bios'tan "Security" Sekmesi> "Secure Boot". Disabled yaptığınızda kapanır.
Evet, ekran kartında UEFI desteği diye bir şey var. Evet, UEFI destekli ekran kartı ile sistem biraz daha hızlı açılır.
Windows'ta UEFI veya BIOS Modu Kullanılıp kullanılmadığını Nasıl Kontrol Edebilirim? Başlat menüsüne veya aktif ise arama çubuğuna “sistem bilgisi” yazıp arama sonuçlarında uygulamayı açalım. Ayrıca arama çubuğuna veya çalıştır iletişim kutusuna “msinfo32” yazıp uygulamayı açabilirsiniz.
Ekran kartım RTX 3060. UEFI desteği var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri