Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.
Anadolu lisesinin avantajları arasında fen bilimleri, Türkçe, matematik, sosyal bilimler ve yabancı dil eğitimini birlikte ve dengeli almaları gösterilebilir. Bu durum üniversiteye girişte Sosyal Bilimler Lisesi veya Fen Lisesi mezunlarına göre daha avantajlı yapabilir.
Anadolu Lisesi, Türkiye'de eğitim veren bir lise türü. Bu liselerin kuruluş amacı üstün nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve üniversite giriş sınavlarında yüksek başarı gösterilmesi olarak belirlenmiştir. Anadolu liselerinin bazıları 4 yıl, bazıları da hazırlık+4 yıl sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler.
İlgili 31 soru bulundu
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu.
Türkiye'nin en iyi lisesi Galatasaray Lisesi olarak açıklandı. Listenin ilk sırasında yer alan okul tam puan olan 500 puan ile 2019 yılında öğrenci aldı. Listenin ikinci sırasında İstanbul Erkek Lisesi 0,06 yüzdelik dilim ile yer alırken listenin üçüncü sırada Ankara Fen Lisesi 0,09 yüzdelik dilim ile öğrenci aldı.
Anadolu Lisesi mezunları üniversitede çok geniş bir alanda tercih yapabilirler. Mühendislik, tıp, sosyal bilimler gibi alanların hepsine yönelebilirler. Özellikle 11 ve 12. sınıflarda yapacakları ders tercihleri üniversite için yönlendirici olabilir. Anadolu Liseleri mezunları KPSS sınavında da daha şanslı olabilirler.
Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu teknik programı uygulayan Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin tamamına ve proje okul kapsamına alınan Anadolu, Anadolu imam hatip ve Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine sınav puanı ile yerleştirilme yapılmaktadır.
Meslek lisesinde polislik bölümü bulunmuyor, meslek lisesinde zanaat meslekleriyle alakalı bölümler olur ve polis olabilmek için ya PMYO ya da üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS ile polis olabilirsin.
Bunlara ek, Anadolu liseleri mezunları arasında lisans programına yerleşme oranı %28 civarında iken diğer lise türlerinde bu oran %8,2. Ayrıca teknik lise ve meslek liseleri mezunları en çok ön-lisans programlarına yerleşti.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
10.sınıfın 2. döneminde veya ilk dönem sonunda alan seçimi yapacaksın. Sözel , eşit ağırlık, dil , sayısal bölümler olur. Bu bölümler okuldan okula değişir ve öğrenci talebine göre açılır veya açılmaz.
Sıra Geldi Sosyal Bilimler Liselerine:
Sosyal bilimler liselerinde: Hukuk, sosyoloji, psikoloji, felsefe, edebiyat gibi bölümler için gerekli olan; dilsel ve sosyal zekayı kazanabilirsin.
Fen ve Teknoloji Lisesi mezunlarımızın patent üretebilecek düzeyde yetkinliklere sahip bireyler olmak için eğitilirler. Anadolu Lisesi öğrencilerimize ise her türlü yeni teknolojiyi hızlı tanıma, uyum sağlama ve etkin kullanmaları için eğitilirler.
Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğine göre Anadolu Teknik Lisede okuyan öğrencilerimizin 40 iş günü (320 Saat) staj yapma zorunluğu vardır. Okulumuzda 10.sınıf öğrencilerinin staj yapmaması, 11.sınıfta staj çalışmasını yapmaları planlanmıştır.
Hayır. LGS puanına OBP ekleniyor mu? Diye merak eden öğrenciler, iki puanın birbirine doğrudan etki etmediğini bilmelidir. Ne var ki yerel ve merkezi yerleştirmelerde OBP, gireceğiniz okulu dolaylı olarak etkiler.
OBP nasıl hesaplanır? Öğrencinin mezuniyet puanı 100 puan üzerinden hesaplanır, 5 ile çarpılarak elde edilir. 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de 500 olarak hesaplanır. 50'nin altında olan diploma notları ise 50 olarak değerlendirmeye alınır.
Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır. Sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleşme tercih ekranında tercih yapabileceklerdir.
LGS sonucuna göre en yüksek 494,7740 puan ve 0,04. yüzdelik dilimleri ile İstanbul Galatasaray Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi yer alıyor.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü- ne bağlı ortaöğretim kurumları; Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere üç okul türünden oluşmaktadır.
Yatılılığa ilişkin kural ve uygulama kararları yatılılık komisyonunca alınır. (3) Lisede öğretim ücretlidir.
Resmî adı Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, (Fransızca; Lycée Français Privé Saint Benoît) İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Karaköy semtinde bulunan bir ortaöğretim kurumudur. Sonradan batılaştırılmış imparatorluk dönemi eğitim kurumları dışında, Saint Benoît Türkiye'nin en eski Batılı eğitim kurumudur.
Fen Liselerinde okuyan öğrenciler sayısal ağırlıklı, Sosyal Bilimler Liselerinde okuyan öğrenciler sözel ağırlıklı olarak okurken, Anadolu Liselerinde okuyan öğrenciler her alanda eşit oranda akademik eğitim alma imkanı bulurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri