Belçikalı bir anne veya babadan doğanlar, Belçika'da doğan veya Belçikalıyla evlenenler, en az yedi yıldır Belçika'da ikamet eden ve süresiz oturma izni sahibi olanlar, 18 yaşından itibaren, belediye memuru huzurunda beyan yoluyla tercihlerini bildirerek, bu ülkenin vatandaşlığını alabilecek.
Belçika Oturma İzni Programı ile kişiler , 250.000'den başlayan yatırım tutarları ile beş yıl sonra Belçika vatandaşlık hakkı ve Avrupa Birliği Pasaportu alma fırsatına sahipler.
Belçika inisiyatifine bağlı bir şekilde üç yıl gibi bir süre ikamet edilmesinden sonra vatandaş olma hakkı elde edilebiliyor. Bu şartlar sağlanmasından sonra gerekli evraklar konsolosluk binasından öğrenilebilmektedir.
Oturma izni veren ülkeler arasından en kolay vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri araştırıldığında belli başlı üç seçenekle karşılaşılır. Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır.
Belçika'nın Çifte Vatandaşlığa Yaklaşımı
Belçika vatandaşlık yasası da çifte vatandaşlığa müsaade etmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Özetle, parayla en kolay AB vatandaşlığı seçeneği sunan tek ülke Portekiz diyebiliriz.
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Belçika vizesi için genel olarak bir dil şartı yoktur.
Başvuru amacına göre değişen bir Belçika D tipi vize alınması gerekmektedir. Belçika D tipi vize ile ülkeye girilerek resmi kayıt yaptırılması gerekmektedir. Belçika oturma izni başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Belçika oturma izni alındıktan sonra, 1 sene Belçika'da yaşanabilmekte ve oturma izni uzatılabilmektedir.
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabilmektedir.
Belçika'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Schengen ülkeleri içerisinde bulunan Belçika, Avrupa'nın önemli ülkeleri arasında kabul edilir. Belçika'ya gitmek isteyen Bordo pasaportlu vatandaşlar, giriş için vize almak durumundadırlar. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaportlu olan vatandaşlar, 180 gün süre içinde 90 gün Belçika'ya girişte vizeden muaf tutulurlar.
Belçika vizesi almak zor mu? Belçika Konsolosluğu'nun vize uyum kriterlerine uygun doğru ve eksiksiz bir başvuru yapılması durumunda Belçika vizesi almak zor olmayacaktır. Belçika Konsolosluğu doğru başvuru prosedürü ve adımları takip edildiğinde genel olarak vize veren bir konsolosluktur.
Özellikle soyağacında göçmenlik olanlar, çifte vatandaşlık almanın peşinden koşuyor. Türk Vatandaşlık Kanunu'nda ise çifte vatandaşlık durumu “çok vatandaşlık” olarak düzenlenmiştir ve bu durum, Türk vatandaşının aynı anda birden fazla vatandaşlığa sahip olması anlamına gelir.
Vatandaşlıkla ilgili yasalar tüm ülkelerin vatandaşları için geçerli, ancak mevcut durumda Türk vatandaşlığından vazgeçmeden Alman vatandaşlığına geçmek mümkün olmuyor. Yani Türk vatandaşları Almanya çifte vatandaşlık hakkından faydalanamıyor.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Haymatlos; hukuksal açıdan vatanı olmayan ve hiçbir ülkenin vatandaşı olmayan kişileri ifade eden bir kavramdır. Herhangi bir devlete uyrukluk bağıyla bağlı olmayan ve vatansız statüsüne sahip kişiler yasal açıdan haymatlos olarak tanımlanır.
Dünya vatandaşlığı, yeryüzünde yaşayan insanların ırk, renk, dil ve inanç ayrımı olmaksızın dünyanın vatandaşları olduğu fikri veya bundan doğan kimliktir. Tarihte bilinen ilk dünya vatandaşları arasında Sinoplu Diyojen yer almaktadır.
Çalışma İzni Almak
İzin almak için kimlik, pasaport, diploma nüshalarını ve başvuru formu gibi talep edilen belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir. İrlanda, Portekiz, Almanya Danimarka ve Finlandiya çalışma iznini kolay veren ülkeler arasındadır.
Aynı anda iki vatandaşlığa sahip olmak ve iki devletin vatandaşlık kanunundan faydalanıp bunlara tabi olmak, uluslararası hukukta vatandaşlık edinimi ile ilgili bir kural birliği olmaması sebebiyle mümkündür.
Antigua ve Barbuda
Milli Kalkınma Fonu'na 250 bin dolar yatırana, 400 bin dolarlık gayrimenkul edinene veya 1,5 milyon dolarlık ticari yatırım yapana vatandaşlık hakkı veriliyor.
Yatırımın değeri, 13 Mayıs 2022 tarihinde kabul edilen 5554 Karar sayılı değişiklik ile 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren yapılacak başvurular bakımından geçerli olmak üzere 250.000 USD'den 400.000 USD'ye çıkartılmıştır. Yabancı uyruklu gerçek kişilerin en az 400.000 Amerikan Doları değerinde yatırım yapması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri