anahtar - Nişanyan Sözlük. Yunanca aniχtḗrion ανοιχτήριον “açkı, açacak” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen anoíktḗr ανοίκτήρ sözcüğünden +ion ekiyle evrilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca anoígō ανοίγω “açmak” fiilinden türetilmiştir.
Türkçeye Rumca aniχtēri/ανοιχτήρι (anahtar) sözcüğünden geçen sözcüğün kökeni Eski Yunanca anoígō/ανοίγω (açmak) sözcüğüdür.
ANAHTAR KELİME: "Anahtar kelime" paragrafın konu ve ana düşüncesine bizi ulaştıran kelimelerdir. Anahtar kelimeler söylendiğinde metni okumamış biri, metin ile ilgili fikir sahibi olabilmelidir.
kilit - Nişanyan Sözlük. Farsça kilīd veya kelīd کلید “anahtar” sözcüğünden alıntıdır.
9- anahtar: Bu sözcüğün kökü, yunanca "anihto" (açmak) eylemidir. "Anihtiri" ise "açmaya yarayan" anlamındadır; yani "anahtar"... Yunanca kökenli sözcükler aslında dilimize Anadolu'da konuşulan ("konuşulmuş olan," demek daha doğru olur sanırım) Rumca'dan geçmiştir.
İlgili 24 soru bulundu
Türkçe, Türkmence, Salarca ve Azerice'nin, Ana Oğuzca denilen bir dilden evrilerek oluştuğu varsayılır.
Anahtar kelimeler kullanıcıların arama motorunda yaptığı sorgular baz alınarak seçilir. Arama motorları sayfanızı indeks yaparken (veri tabanlarına kaydederken) sayfanızda yer alan anahtar kelimeleri tespit eder ve arama sonuçlarında index alan anahtar kelimelerde yer edinirsiniz.
anahtar - Nişanyan Sözlük. Yunanca aniχtḗrion ανοιχτήριον “açkı, açacak” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen anoíktḗr ανοίκτήρ sözcüğünden +ion ekiyle evrilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca anoígō ανοίγω “açmak” fiilinden türetilmiştir.
yanıt - Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe yanut “karşılık, bedel, cevap” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe yan- “geri dönmek” fiilinden Eski Türkçe +Ut ekiyle türetilmiştir. Türkiye Türkçesi marjinal bir sözcük iken Dil Devrimi döneminde yazı diline sokulmuştur.
Boğa kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Anahtar kelimeler, içeriğinizin tam olarak ne olduğunu anlatan fikirler ve konulardır. SEO açısından bakıldığı zaman da anahtar kelimeler; kullanıcıların arama yaparken kullandıkları kelime ve cümleler olarak tanımlanabilir.
Genel anlamda, dinlenilen veya okunan bir metnin içinde geçen, metnin asıl amacını ortaya koyan kelimelerdir. İnternet açısından sorgulandığında ise, keywords, internette bir arama yapmak isteyen insanların, Google, Yahoo, gibi arama motorlarının kutucuklarına yazdıkları kelimelerdir.
Anahtar kelime; arama motorlarında aradıklarımızı bulmak için girdiğimiz kelime veya kelimelerdir. İngilizcesiyle keyword, aslında bir internet sayfasının ne hakkında olduğunun kısa ve öz biçimde tarif edilmiş halidir.
Kilit kelimesinin kökeni Farsça dilidir.
Anahtar 6 harfli bulmaca cevabı karşılık olarak, 'Açacak' kelimesi kullanılabilir. Son olarak ortak şekilde birçok farklı bulmaca üzerinden anahtar kelimesi için 7 harfli bulmaca cevabı olarak, 'Anakdar' kelimesini kullanmak mümkün.
şimdi - Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe şimdi sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe uş imdi “işte şimdi” sözcüğünden evrilmiştir. Daha fazla bilgi için şu, imdi maddelerine bakınız.
Sevimli kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Nişanyan (2004: 107), Göktürk ve Karahanlı metinlerinden igit- kelimesini alıp ‚beslemek, yetiştirmek‛ anlamlarını vermiş ve bu kelimenin Dil Devrimi döneminde ses ve anlam değişikliğine uğratılarak Türkçeye alındığını belirtmiştir.
Kelime, Farsça "dördüncü gün" anlamına gelen Farsça: چهارشنبه çahâr şenbe'den gelir.
Anahtar kelimeler, reklamlar haricinde organik arama sonuçlarında kullanıcıların karşısına web sitelerinin çıkmasını sağlar. Doğru bir strateji belirleyerek anahtar kelimelerden en verimli şekilde faydalanmak, kullanıcıların karşısına ilgili sonuçlarda çıkmayı kolaylaştırır.
neden - Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi neden “soru zarfı” sözcüğünden evrilmiştir. Daha fazla bilgi için ne¹ maddesine bakınız. Soru zarfının "sebep" anlamında ad olarak kullanılması Yeni Türkçe'ye özgüdür.
Özetin altına küçük harfle anahtar kelimeler (key words) yazılmalıdır. Anahtar kelimeler, en az 3 en fazla 5 tane verilmeli ve zorunlu olmadıkça başlıktakilerin tekrarı olmamalıdır.
Anahtar kelimeler, reklamları kullanıcıların aradıkları terimlerle eşleştirmek için kullanılan kelimeler veya kelime öbekleridir.
'Anahtar kelime yamyamlığı' anlamına gelen keyword cannibalization, bir arama sorgusunu birden fazla sayfanın hedeflemesi nedeniyle arama sonuçlarında listelenen sayfanın sürekli değişmesi sonucu oluşan, hem teknik hem içerik kaynaklı olabilecek bir SEO sorunudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri