Çankaya Şirketler Grubu'nda bugün 3 kuşak birlikte yer almaktadır.
Ankara Gazozu uzun yıllardır Mersin ilinde üretim yapmaktadır. Her geçen süreçte teknolojisini ve üretim kalitesini arttırmayı başaran Ankara Gazozu yurt içi ve yurt dışında bir çok noktaya ürünlerini ulaştırmayı başarmış bir firmadır.
Çamlıca Tepesi ile de özdeşleşmiştir. İstanbul'un en köklü gazozlarından olsa da artık eski tadı olmadığını söyleyenler çok... İsmi Ankara Gazozu olmasına rağmen Mersin'de üretilir.
Cola Turka ile gazlı içecekte tutunamadığını düşünen Ülker, Çamlıca'yı da ağırlık verdiği ürünlerin dışında tuttu. 2015 yılında ise Cola Turka, Saka ve Çamlıca markaları Japon DyDo DRINCO'ya satıldı.
Su, Şeker, Karbondioksit, Sitrik Asit,Tatlandırıcı (Aspartam), Muz Aroması (Doğala Özdeş), Çilek Aroması (Doğala Özdeş), Koruyucu Madde (Sodyum Benzoat (E211), Potasyum Sorbat(E202)).
İlgili 22 soru bulundu
Doğal şekerle üretiliyor. Yapay tatlandırıcı yok. Türkiye'nin en eski gazoz markalarından 'Ankara Gazoz', baskın muz aroması ve orijinal şişesiyle dikkat çekiyor.
İş insanı İsmet Olcay'ın 1960'lı yılların başında kurduğu tesiste üretilmeye başlanan Niğde Gazozu, bu kişinin vefatından sonra akrabası Asım Abay ile oğlu Selçuk Olcay tarafından yaklaşık 60 yıldır içecek sektörüne sunuluyor.
Uludağ Elektrik İngiliz yatırım fonuna satıldı
Fruko, Türkiye'de 1967 yılında Tamek Holding (Tamek Gıda) tarafından kurulan gazoz markasıdır. 2002 Mart ayından itibaren PepsiCo'ya devredildi. Şirket ürünlerini “On yüz bin milyon baloncuk” sloganı ile tüketicilere sunmuştur.
Satış sonrasında şirketlerin %90 hissesi DyDo DRINCO, kalan %10 hissesi ise Yıldız Holding tarafından kontrol edilecek. Hisse devri sonrasında şirketler; Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markalarıyla DyDo DRINCO çatısı altında tüketiciyle buluşmaya devam edecek.
Toplamda 47 farklı gazoz markası yarıştı. İlk günlerde, Niğde Gazoz'un net bir üstünlüğü söz konusuydu. Hatta bizde, "Ooo bu seçimin sonucu çok net belli" gibi bir duygu bile bıraktı. Dört Mevsim Gazozu, bir ara Niğde Gazozu'nu geride bırakıp birincilik koltuğuna oturdu.
Denizli'Nin Meşhur Eski Zafer Gazozu İçerik: 24 Adet 200 Ml Eski Zafer Gazoz 1934 Den Bu Güne Denizlinin Sevilen Sade Gazozu Şehir Dışında Yaşayanların Denizliden Giderken Genellikle Alıp Götürdükleri Başka Hiçbir Markaya Benzemeyen Meşhur Gazoz İçindekiler: Su, Şeker,Karbondioksit,Asit Düzenleyici(Sitrikasit), ...
Türkiye'de ilk Gazoz fabrikası 1890 yılında Beyoğlu'nda, Niğdeli Rum işadamı Aleksandr Mısırlıoğlu ve ortakları Ligor Bazlamacıoğlu ile Leon Şor tarafından kurulmuştur. Fransa'ya giderek gazoz yapma makinelerini satın alıp, ülkemize getirmiştir.
PepsiCo, New York merkezli bir Amerikan çok uluslu gıda ve içecek şirketi.
1967 yılında PepsiCo'ya şişeleme hizmeti veren Tamek Gıda tarafından üretilmeye başlanan Fruko Gazoz'un marka hakları, 2002 Mart ayından itibaren PepsiCo International'a devredildi. "Gazoz" denildiğinde akla ilk gelen marka olan Fruko, Türkiye'de yer aldığı kategoride kendine özgü aromasıyla tüketicilerin beğenisini ...
Pepsico. Türkiye'nin sevilen meyveli gazoz markası. Türkiye'nin sevilen meyveli gazoz markası. Yedigün, 40 yılı aşkın süredir Türkiye'nin sevilen meyveli gazoz markası.
Türkiye'nin ilk hafif içimli maden suyu olan Uludağ Premium pazara sunulmuştur.
Uludağ İçecek, Türkiye'nin en büyük içecek üreticilerinden biridir ve ürünleri Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da. Damla, İsrail malı değildir. Damla, Türkiye'de üretilen ve satılan bir Türk markası olan Uludağ İçecek'e aittir.
10 Mayıs 1931'de ise Uludağ Maden Suları Türk Limited şirketi kurulmuş ve tüm faaliyetler bu şirket çatısı altında toplanmıştır.
OHBE İçeçek'in en iddialı ürünlerinden olan GAGOZ, sıradan gazozlardan farklılaşarak içindeki lezzet kadar, dışındakiler ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Dışındakiler: Doğala özdeş karizma, renkli menkli bir hayat, cool kızlar, dünyayı kurtaran adamlar... Matrak asit içerir.
Günden güne gelişen ve büuyyüyen ilimize özgü bir ürün üretilerek piyasaya sürülmesini deneyen insanlar inşallah Niğde gazozu kadar tutar ve neden ilimizin üretimi olan gazozu tüketmeyelim dediler.
1767 senesinde İngiliz doktor Joseph Priestley, suyu karbondioksitle aşılamayı başararak gazlı suyu elde etti. Bu gazlı su veya soda, pek çok alkolsüz içecek gibi gazozun da temel bileşeni oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri