Evet. Pek çok uzman, elma sirkesinin bize olduğu kadar köpeklerimize de faydalı olduğu konusunda hemfikir; ancak, her zaman olduğu gibi öncelikle veterinerinize danışmalısınız. Elma sirkesi sadece elma ve sudan yapıldığı için, güçlü antioksidan ve anti bakteriyel özelliklere sahip olduğunu öğrenmek şaşırtıcı olabilir.
Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Ancak evcil hayvanınız varsa sirkeyi sıklıkla kullanmamanızı öneriyoruz. Çünkü sirke her ne kadar dostlarımıza zarar vermese de köpekler sirkenin kokusunu sevmez. Eğer sevimli dostumuzun istemediğiniz bir yere idrar yapmasını engellemek istiyorsanız az da olsa sirkeyi kullanabilirsiniz.
Köpeklerde pirelere karşı savunma oluşturucu en büyük etken pire damlasıdır. Düzenli uygulanan pire damlası pirelerde öldürücü etkiye sahip olmaktadır.Ekstra olarak köpeğinize takacağınız pire tasması'da köpeğinizi pirelere karşı koruyacaktır.
Deri ve tüy sağlığına iyi gelir
Ayrıca sirke iltihap sökücü, mantar önleyici ve nemlendirici olması nedeniyle köpeğinizin derisinin pH seviyelerini dengeleyerek daha sağlıklı olmasını sağlar.
İlgili 22 soru bulundu
Sizin hoşunuza giden fakat köpeğinizi rahatsız eden kokuların neler olduğunu merak ediyorsanız hemen açıklayalım. SİRKE: Ev temizliği için kullandığınız sirke köpeğiniz tarafından hoş karşılanmaz. Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir.
Saçta sirke olan yere bol miktarda vazelin sürülmelidir. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat beklendikten sonra saçlar bit tarağı ile taranmalıdır. Bu sayede saça yapışan sirkeler temizlenmektedir. Sonrasında ise saçlar bir şampuan ile yıkanmalıdır.
Elma sirkesi, pireleri kedinizin tüylerinden uzaklaştırmaya katkıda bulunabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir sprey şişesinde karıştırabilir, elde ettiğiniz bu karışımı kedinizin tüylerine püskürtebilirsiniz.
Sirke, yumurtalar üzerinde hiçbir öldürücü etkiye sahip değildir. Yetişkin pireler tadı ve kokusundan nefret eder. Bu nedenle sirke ve su çözeltisi, yetişkin pireler için ev yapımı bir kovucu olarak yardımcı olacaktır. Kısacası, pire yumurtaları inatçı bir problemdir.
Sirke, pireleri öldürebilen doğal bir asittir. 1 ölçü sirke ve 1 ölçü su karışımıyla bir sprey şişesi hazırlayarak evinize ve evcil hayvanlarınıza püskürtebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kullanmaktır. Limon karışımını evcil hayvanınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Limon, mandalina ve portakal gibi turunçgil kokuları Sirke kokusu. Pul biber ve keskin kokular, köpeklerin nefret ettiği ve duyduğu anda onları rahatsız eden koku çeşitleridir.
Köpekte ki pireleri temizlemenin en hızlı ve en kesin çözümü pire karşıtı ürünlerdir, ense arkası damlaları, anti - pire sabunlar, şampuanlar ve haplardır. Bit ve pirenin yüzde doksanından fazla oranını yok eden bu ilaçlar ve ürünler 30 dakika gibi kısa sürede etkisini gösterir.
Ilık bir su olması gerekiyor. Köpek ciltleri çok hassas olduğu için pH değerini düşürmemek adına sık şampuan kullanımından kaçınmak gerekiyor. Köpekleri yıkarken insanların kullandığı şampuan ve duş jelleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Veteriner kliniklerinde bulunan özel köpek şampuanlarının kullanılması gerekir.
Pire ısırığının iyileşmesinin daha kolay olması için duş alınarak o bölgenin rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir.
Evdeki pireye doğal çözüm arıyorsanız kolaylıkla hazırlayacağınız sirkeli sudan ya da narenciye solüsyonlarından yardım alabilirsiniz. Bir litre suyun içerisine 1,5 su bardağı sirke ekledikten ya da yarım litre suya bir limonu ekleyip kaynattıktan sonra hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyabilirsiniz.
Pire temizliğinde en doğal ve en etkili metot sirkedir. Kedide bulunan pireleri temizlemek adına ilk önce ”sprey şişesine” sahip olunması gerekir. Sprey şişesine sirke doldurulduktan hemen sonra kedinin bütün vücuduna dikkatli bir şekilde kedi tedirgin olmadan sıkılması gerekir.
Lavanta, limon ve nane gibi bazı uçucu yağlar doğal pire kovucu özelliklere sahiptir. Birkaç damla esansiyel yağı badem veya Hindistan cevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağda seyreltebilir ve köpeğinizin tüylerine uygulayabilirsiniz.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz.
Pireler erişkin olduklarında gözle kolayca görülürler. Evcil hayvanlarınızda ise pire olan alanın sürekli kaşınması, tırmalama, yalama, ısırma nedeni ile kıl döküntüleri dikkate alınmalıdır. İnsan ve hayvanlarda pire ısırıkları ısırılmanın arkasından çok çabuk kendini gösterir.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Sirke, alerji tedavisi, alkali dengeleme, mikrobiyal mücadele, hipertansiyon tedavisi, kanserle mücadele, ağız bakterileri ile mücadele, saç elastikiyetini korumak, yüksek kan şekerini düşürmek, yağ yakmaya yardımcı olmak, kolesterol düzeyini düşürmek, asit reflüyü rahatlatır ve bağırsak sağlığını korur.
Sirkeler insan vücudu dışında 10 gün canlı kalabilirken, erişkin saç biti 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri