Kızılay, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir semt. Konum ve ulaşım itibarıyla Ankara'nın merkezi sayılmaktadır.
Kızılay 22 Ağustos1864 yılında 12 hükümetin katılımıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde kurulmuştur. Tamamen tarafsız, bağımsız ve yansız bir kuruluştur. Kızılhaç ve Uluslararası Kızılay hareketine bağlıdır.
Sıhhiye, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan semt. Kızılay ile Ulus arasında, Çankaya'ya bağlı Korkutreis ve Sağlık mahallelerinin kesiştiği noktada yer alır. Çok sayıda hastane ve üniversite bu bölgede yer alır. Ankara'daki mahallelerin tamamına yakınından bu bölgeye otobüs veya minibüs seferleri vardır.
Kızılay, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir semt.
Şehrin merkezi olarak kabul edilen Çankaya ilçesi; Kızılay Meydanı, Tunalı Hilmi Caddesi gibi şehrin en kalabalık caddelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Çankaya'nın en önemli cazibe merkezi Anıtkabir'dir.
İlgili 29 soru bulundu
Çankaya, Ankara'nın bir ilçesi. Ankara ilinin orta kesiminde bulunan ilçe, Ankara'nın başkent olması ile birlikte Türkiye'nin yönetim merkezi durumuna gelmiştir. 2022 yılı nüfus verilerine göre Ankara'nın birinci, Türkiye'nin ise en büyük ikinci ilçesi konumundadır.
Ankara'nın Selçuklu yönetimi altındaki adı ZatülSelasildi, kente daha sonraları Engürü adı verilmiştir.
1877'de "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını Ulu Önder Atatürk vermiştir.
Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur.
Türk Kızılayı pozisyonlarının devlet memurluğu kadrolarıyla bir ilişkisi yoktur.
Kızılay'ın gelir kaynakları
Bunun 5 milyar 645 milyonu ise şartlı bağışlardan oluşuyor. 2020 yılındaki 6,96 milyar lira gelirin 5,16 milyar lirası da şartlı bağışlardan geliyor. Buna göre 2021 yılında gelirin yüzde 70'i, 2020'de ise yüzde 74'ü şartlı bağışlardan oluşuyor.
Gerekirse bu konuda komisyon oluşturulabilir. (2) Genel Merkez Genel Kurulu; a) Kızılay'ın amaç, görev ve vizyonundan oluşan kurumsal genel politikalarını belirler. b) Kızılay'ın Genel Başkanını, Genel Merkez Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyelerini, Denetim Kurulu asıl ve yedek üyelerini gizli oyla seçer.
Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ı Kızılay'ın yeni genel başkanı olarak belirledi. Yılmaz, kullanılan oyların tamamını alarak Kızılay'ın ilk kadın genel başkanı oldu.
Türk Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu, tüzüğün 49. maddesinde yer alan “Genel Merkez Denetim Kurulu, dernek içi denetim görevini yerine getirmekle yükümlü ve sorumludur.
Ankara ilinin orta kesiminde bulunan Çankaya ilçesi, Ankara'nın başkent olması ile birlikte Türkiye'nin yönetim merkezi durumuna gelmiştir. Çankaya, 949.265 kişilik yerleşik nüfusu itibarıyla Ankara'nın en büyük, Türkiye'nin ise ikinci en büyük ilçesi konumundadır.
Ankara'nın en eski tarihi mahallesi: Hamamönü- Altındağ, Ankara, Türkiye - Tripadvisor.
Ankara'nın en eski ilçelerinden biri olan Balâ, Hasanoğlan ve Elmadağ gibi yerleşim birimlerini kapsıyordu. Balâ çevresindeki en eski yerleşim yeri önceleri merkez olan Karaali beldesidir. Bu yerleşim yeri 600 yıl önce Karaali adında bir Türk tarafından kurulmuştur.
Kentin hem en sosyal, hem en iyi ve pahalı konutlarının bulunduğu ilçesi olan Çankaya yaklaşık olarak 1 milyon nüfusa sahip olan Çankaya, Ankara'nın en ünlü ilçesi ve en iyi semtidir.
Yenimahalle ilçesi, kuzeyde Kahramankazan, doğuda Keçiören ve Altındağ, güneyde Etimesgut ve Çankaya, batıda ise Sincan ilçesi ile komşudur.
Kızılay Ankara'nın göbeğidir.
Ankara'nın doğusunda Kırşehir ve Kırıkkale, batısında Eskişehir, kuzeyinde Çankırı bulunur.
Ankara ilinin ilçeleri; Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kazan, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı ve Şereflikoçhisar' dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri