Yunus Emre Alagöz ve kimliği tespit edilemeyen bir IŞİD militanı, Tren Garı önünde saat 10:04 sıralarında üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Canlı bomba saldırısı sonucunda 103 kişi hayatını kaybederken 500'ün üzerinde kişi ise yaralandı. Katliamın ardından açılan 36 sanıklı davada, 19 kişi mahkûm edildi.
Türkiye, 10 Ekim 2015'te tarihinin en kanlı terör saldırısıyla sarsıldı. "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" için yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde, terör örgütü DEAŞ'ın gerçekleştirdiği saldırıda 100 sivil yaşamını yitirdi.
Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi "Kanivar Erdal" kod adlı Hasan Oğuz olduğunun tespit edildiği kaydedildi.
Saldırıyı PKK'nın askeri kanadı Halk Savunma Merkezi üstlendi. 2 saldırgandan biri üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi, diğeri güvenlik güçlerince öldürüldü.
Terör örgütü DAEŞ, bu saldırının ardından 10 Ekim 2015'te bu kez Ankara Garı'nda kanlı yüzünü gösterdi ve yine sivilleri hedef aldı. İki canlı bombanın düzenlediği saldırıda, 2'si çocuk 100 kişi yaşamını yitirdi, 391 kişi yaralandı.
İlgili 42 soru bulundu
Emniyet Genel Müdürlüğü saldırıda kullanılan patlayıcının el yapımı TNT olduğunu açıkladı. Yapılan araştırmalarla şüpheli kadının irtibat kurduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda 46 kişi gözaltına alınarak sorgulandı.
Bombalama eyleminin sorumluluğunu ASALA (Ermenistan'ın Kurtuluşu için Ermeni Gizli Ordusu) da üstlendi.
Saldırıyı PKK'nın askeri kanadı HPG üstlendi. Açıklamada saldırının “Rojhat Zilan” ve “Erdal Şahin” kod adlı üyeler tarafından gerçekleştirildiği açıklandı.
109 kişinin ölmesi ile modern Türkiye tarihindeki en ölümcül intihar saldırısı olmuştur.
Foto: PKK Medyası
Açıklamada Mersin doğumlu “Erdal Şahin” kod adlı Hasan Oğuz'un da 2013 yılında örgüte katıldığı kaydedildi.
Eski çağ kaynaklarındaki bir efsaneye göre de Ankara'yı büyük Frig kralı Midas kurmuştur. Şehir merkezi Ulus'ta yapılan kazılarda, Friglerin oturduğuna dair kesin bilgiler elde edilmiştir.
Yunus Emre Alagöz ve kimliği tespit edilemeyen bir IŞİD militanı, Tren Garı önünde saat 10:04 sıralarında üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Canlı bomba saldırısı sonucunda 103 kişi hayatını kaybederken 500'ün üzerinde kişi ise yaralandı. Katliamın ardından açılan 36 sanıklı davada, 19 kişi mahkûm edildi.
Miting alanına yürüyen binlerce barış sevdalısının bulunduğu Tren Garı kavşağında IŞİD terör örgütü ile bağlantılı şahıslar tarafından 3 saniye arayla 2 canlı bomba saldırısı gerçekleştirilmiş ve bu katliamda 104 insan yaşamını yitirmiş, yüzlerce insan da yaralanmıştır.
10 Ekim 2015 tarihinde TMMOB, DİSK, KESK ve TTB çağrısıyla Ankara'da gerçekleştirilecek Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanan arkadaşlarımız karanlık bir terör saldırısı sonucunda hayatlarını kaybettiler.
Ankara'nın Sincan ilçesinde bir apartman dairesinde meydana gelen patlamada 1 kişi ağır yaralandı. Atatürk Mahallesi Gönül Sokak'ta 4 katlı apartmanın kot birinci katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.
"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır.
Ankara, 1 Ekim 2023 tarihinde, güne terör örgütü PKK'nın saldırı girişimiyle uyandı. İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen saldırı girişimi, Türkiye'nin terörle mücadelesini ve Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonların etkinliğini bir kez daha ortaya koydu.
TAK tam adı ile Kürdistan Özgürlük Şahinleri (Kürtçe: Teyrêbazên Azadiya Kurdistan), 29 Temmuz 2004 yılında kurulan, Türkiye'nin metropollerinde, turistik bölgelerinde sivillere, askerî hedeflere karşı bombalı saldırı, intihar saldırısı, sabotaj ve kundaklama türünde stratejik ve sansasyonel saldırılar düzenleyen yasa ...
İlk olarak Kürdistan Kurtuluş Güçleri adıyla (Kürtçe: Hêzên Rizgarîya Kurdistanê; HRK) adıyla kurulan örgüt 1986 yılında Kürdistan Halk Kurtuluş Ordusu (Kürtçe: Artêşa Rizgariya Gelê Kurdistan, ARGK) ismini almıştır. 2000 yılında düzenlenen 7. PKK Kongresinde isim değişikliğine gidelerek günümüzdeki adını almıştır.
PKK, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede öz yönetim kurmayı amaçlamaktadır.
1947 yılında Urfa ili Halfeti ilçesi Ömerli Köyü'nde doğan PKK'nın kurucusu Abdullah Öcalan1, çocukluk yıllarını Türkiye'nin 1960'lardaki çalkantılı sosyal ve siyasal gelişmeleri içinde şekillendirmiş, ilkokulu yakın bir köyde ortaokulu ise bir akrabasının yanında Nizip'te okumuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri