Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Hamilelikte su içmek bebeğe kilo aldırır mı? Hamilelikte su içmenin bebeğe kilo aldırdığına dair bir kanıt bulunmamaktadır. Aslında yeterli hidrasyonun hem anne hem de bebek için çok sayıda faydası vardır, bunlar arasında sağlıklı kilo alımını desteklemek de yer alır.
Kilo aldıran yiyeceklerin başında ise protein bakımından güçlü kırmızı et, tavuk ve balık, fındık-fıstık-badem-kuru üzüm gibi kuruyemişler, süt ürünleri, kuru baklagiller ve ev yapımı proteinli smoothieler gelir.
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından da zengindir.
İlgili 16 soru bulundu
Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ile chia tohumu, keten tohumu gibi tohumlar protein ve lif açısından zengindir. Bu yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesi, anne adayının ve bebeğin sağlıklı bir şekilde kilo almasını destekler.
Öncelikle muz, tek başına kilo almanıza ya da vermenize sebep olacak özelliklerde değildir diyebiliriz. İçeriğinde besin lifleri, potasyum ve vitaminler bulunduğu için muzun besin değerleri de oldukça zengindir ve bu açılardan birçok yiyeceğe göre çok daha sağlıklı bir alternatiftir.
Yüksek kalorili olmaları ile bilinen muz, ananas, avokado ve mango gibi tropikal meyveler hızlı kilo aldırır. Kuru olarak tüketilme özelliğine sahip üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler yüksek kaloriye sahiptir.
Aşırı yumurta tüketimi kilo alımını destekleyerek kişilerin rahatsızlanmasına neden olabilir. Bu nedenle her gün yumurta yemek kilo aldırır mı sorusunun cevabı ne bir şekilde verilmemekle birlikte düzenli ve dengeli tüketildiğinde kilo alımı gerçekleşmez.
Gebelikte ceviz hangi ayda yenmeli? Ceviz, tüm gebelik dönemi boyunca tüketilebilir. Ceviz, iyi bir protein, lif ve sağlıklı yağ kaynağı olması nedeniyle bebeğe birçok fayda sağlayabilir.
Bebeğiniz bu haftada ortalama 2850 gramdır ve günlük olarak ortalama 15 gram almaya devam edecektir.
Gebelikte önemli olan fazla gıda almak değil, dengeli gıda almaktır. Üç öğün arasında ek öğünler alınarak enerji ihtiyacının düzenli karşılanması sağlanır. Tüm gebelik boyunca alınması gereken ideal kilo 10-12 kg 'dır. Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren besinler mümkün olduğu kadar seyrek tüketilmelidir.
Genellikle 12 - 18 kilo alımı tavsiye edilir. 1. 3 aylarda 500 gr - 2 kilo alacağınız farz edilirse, 2. ve 3. 3 aylarda haftada 500 grdan fazla kilo almaya çalışmanızda fayda vardır. Hamilelik Dönemine Fazla Kilo ile Başladıysanız; 9 ay içinde 6 - 11 kilo arasında alınabilir.
Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
33 haftalık bebek ultrason görüntüsünde yüz hatlarının belirginleştiği, anne karnındaki yerinin daraldığı ve boy ve kilosunun arttığı dikkati çekecektir. Bebek hareket halinde veya uyurken görüntülenebilmektedir. 33 haftalık bebeğin boyu ortalama olarak 43-44 santim, 33 haftalık bebeğin kilosu ise 1900-2000 gramdır.
Fındık, badem, ceviz, kaju ve fıstık gibi yağ içeren kuru yemişlerin uzun süre ve aşırı tüketimi kilo alımına neden olurken yine bu kuru yemişlerin ölçülü şekilde süt ile beraber tüketilmesi tokluk hissi sağlayıp zayıflamanızı gerçekleştirebilir.
Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
Tokluk hissini artırıcı etkisi bulunan ceviz, zengin protein ve lif kaynağıyla sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabul edilir. Tokluk hissini artırıcı özelliği sayesinde de kilo alımını sınırlar ve kilo kontrolü yapar ancak aşırı tüketimi kilo artışına sebebiyet verebilir.
Hurmanın 2-3 adetten fazla tüketilmesi halinde tam aksine kilo almaya neden olacağı unutulmamalıdır. Diyetlere yardımcı olarak yendiği gibi kendi özel diyeti de olan hurma, lezzeti ve tadı ile zayıflamak isteyenlerin en sevdiği besinler arasındadır.
Yağlı ve şekerli bir kahvaltılık olarak tercih edilen tahin pekmez karışımı eğer ölçüye dikkat edilmezse ne yazık ki kilo aldırabilir. Diyet günlüklerinde sabah kahvaltısında 1 yemek kaşığı tahin pekmez karışımı tüketmek uygun görülür. Bu ölçüyü kaçırdığınızda sağlıklı olan bu karışım size kilo olarak dönebilir.
Üzüm pekmezinin 100 gramlık bir porsiyonunda 240 kalori, bir kaşığında 30 kalori ve de bir tatlı kaşığında 20 kalori vardır. Pekmez, yüksek oranda şeker içerdiğinden kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır.
Muzun İki Güçlü Vitamini
Aynı zamanda hücre bölünmesi ve gelişimindeki yeri sebebiyle gebelikte B6 vitamininin sağlanması önemlidir. Muz pek ilişkilendirilmese de aynı zamanda iyi bir C vitamini kaynağıdır.
Muz, göbek bölgesindeki yağları eritmek isteyenlere çok tavsiye edilmese bile yine de gece atıştırmalığı olarak iyi bir seçenektir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri