Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir? Hamilelikte birkaç çeşit gıda özellikle tüketilmelidir. Çünkü bu besinler bebeğin ideal kiloda ve sağlıklı olması için önemlidir. Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir.
Süt ve süt ürünleri
Ancak peynir, yoğurt ve kefir gibi ürünler kalsiyum, protein ve probiyotikler içerir. Bu ürünler hem senin vücudun hem de bebeğinin kilo alması ve sağlıklı gelişimi için faydalıdır. Bu yüzden anne karnında bebeğe kilo aldıran yiyecekler arasında.
Hamilelikte bebeğin kilo almasını sağlayacak başka bir yiyecek de muzdur. Muz, içeriğindeki potasyum, kalsiyum, vitamin ve mineraller sayesinde anneyi tok tutar ve aynı zamanda bebeği besler. Avokado, zengin bir lif kaynağıdır. Bu sayede avokado bebeğinizin sağlıklı kilo almasına yardımcı olur.
22. haftada 350-400 gram arası, 23. haftada 455 gram, 24. haftada ise 540 gram, 25. haftada 700-750 gram, 26. haftada 910 gram, 27. haftada bir kilo veya 1 kiloya yakın bir seyirde devam eder.
İlgili 36 soru bulundu
Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir. Sayılan bu gıdalar, bebeğin ideal kiloya ulaşması ve sağlıklı olması amacıyla gereklidir.
İlk 3-4 ayda bebeğin ağırlığı hızla artar, 5. ayda ise bebeğin kilo alma hızı azalır ve genelde anneler bu azalmaya hazır değildir.
Yeterli kilo alınmaması özellikle 9 kg altında kilo alımı bebekte gelişme geriliği riski ile ilişkilidir.Yine başlangıçta normal kilolu olan gebelerde 15 kg 'dan fazla kilo alınmasıda gebelik tansiyonu,gebelik zehirlenmesi,gebelik şekeri görülmesi risklerini arttıracaktır.
C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.
30 Haftalık Bebek Boyu ve Kilosu
Anne karnındaki 30 haftalık bebeğin boyu yaklaşık 40-43 cm iken kilosu da artmış ve 1400 gram civarına ulaşmıştır.
Süt ve Ürünleri
Anne adaylarımız bebeğine kilo aldırmak istiyor ve bebeğinin gelişimini desteklemek istiyorsa, günlük beslenmesinde süt ve süt ürünlerine mutlaka yer vermelidir. Süt ve ürünleri özellikle kalsiyum açısından çok zengin. Kalsiyum da bebeğin gelişmekte olan kemikleri için çok önemlidir.
Anne karnındaki bebeğin gelişimi, sağlığı boyu ve kilosu hem anne baba hem de doktorlar tarafından yakından takip edilen konuların başında gelmektedir. Hamileliğin 32. Haftasında bebeğin kilosu ortalama 2 bin gram, boyu yaklaşık 40 cm. , femur uzunluğu 60 mm. ' dir.
Boyu ortalama olarak 42 santimetreye ulaşan bebeğin boyutları bir göbek marul ölçülerine yaklaşmıştır. Aynı zamanda bebeğin kilosunda da önceki haftalara göre bir değişim söz konusudur. 32. haftada bebeğin kilosu yaklaşık olarak 1,8-2 kilogram arasında değişkenlik gösterir.
Annenin beslenmesi, annede yaşanabilecek kansızlık durumu, annenin sigara alkol ve uyuşturucu kullanması gibi hallerde bebek anne karnında gelişim geriliği yaşayabilir. O nedenle gebelerin beslenmesine dikkat ederek kendisine ve bebeğine zarar verecek madde kullanımlarından uzak durmasını önemle söylüyoruz.
Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
Ortalama değerlere bakıldığında 8 aylık bebeklerin ortalama kiloları 8 kilo 200 gram bandında olduğu görülür. Kız bebeklerin erkek bebeklere oranla yarım kilogram kadar daha hafif olması normaldir. Boy uzunluğu ise genellikle 62-75 santimetre aralığındadır.
Hamilelikte hurma yemek bebeğe kilo aldırır mı? Karbonhidrat ve lif içeriği nedeniyle besleyici bir meyve olan hurma, anne karnındaki bebeğin kilo alması ve sağlıklı beslenmesi açısından faydalı olabilir.
Kilo alımı özellikle dördüncü aydan itibaren haftalık ortalama 500 gram ile 700 gram arasında değişiklik göstermektedir. Anne adayları ikinci üç aylık dönem içerisinde ortalama altı kilo alabilmektedir. Anne karnında ki bebek ise ortalama 27. haftaya girdikten sonra bir kiloya ulaşır.
B6 vitamini: ceviz, bağışıklık sistemini güçlendiren ve sinir sistemini desteklemeye yardımcı olan B6 vitamini bakımından zengindir. Folik asit: hamilelik sırasında bebek gelişimi için çok önemli olan folik asit cevizde bol miktarda vardır.
(İlk 3 aydaki kilo alımınız yeterli olmasa bile) 4. aydan itibaren haftada 250 gram; 6. aydan itibaren ise 250-400 gram kilo alımı normal kabul edilmektedir. Tüp bebek yaptıran hastalarımızın hikayelerini izlemek için tıklayın.
Bebeğin boyu 26-29 cm kadar ağırlığı 400 gram kadardır. Bebek artık küçük bir insan modelidir. Bebeğin hareketi güçlüdür. Annenin karnında yağ tabakadı aza ise bebeğin hareketleri dıştan gözlemlenebilir.
Eğer bebeğin geliş anomalisi yoksa, kilosu iri bebek değilse (4.5 kg ve üzerinde) baş gelişi ise, annenin pelvis kanalı dar değilse, doğum esnasında bebeğin kalp atımları düşmüyorsa (fetal distress) doğum şekli normal doğum olmalıdır.
Zamanında doğmuş normal bebeğin boyu, yaklaşık 50 cm'dir. Ama 48-52 cm arası normal kabul ediliyor.
Yenidoğan bebeğin boyu ve kilosu ne olmalı? Bebekler ortalama 3 kilo ağırlığında ve 50 cm boyunda dünyaya gelir. İlk hafta yüzde 5-10 kilo kaybı normal karşılanır. Doğumu takip eden ilk haftada doktor kontrolü ve kilo takibi yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri