Evet, antifrizlerin son kullanma tarihleri vardır ve son kullanma tarihi geçmiş antifriz kullanmak performansının düşmesine neden olabilir. Shell Antifrizler 3 yıllık raf ömrüne sahiptir.
Antifriz kullanılmayan bir aracın içindeki su, mevsime ve kullanım koşullarına göre çabuk donma ve ısınma eğilimi gösterir. Su donduğunda motor susuz kalırken hararet ise motorun aşırı ısınmasına sebep olur. Motorun bu şartlar altında çalışmaya devam etmesi de çok ciddi arızaları beraberinde getirir.
Peki antifriz ne sıklıkla değiştirilmeli? Antifriz her yıl değişir. Üreticinin talimatlarına bağlı olarak, antifirizin yılda bir veya daha fazla değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca antifirizin son kullanma tarihi de önemlidir. 5 Yıl raf ömrü olan antifiriz son kullanma tarihi geçtikten sonra kullanılmamalıdır.
Kullanım süresi bir yıl olan antifrizin raf ömrü ise ortalama beş yıldır. Kapağı kapalı şekilde ışık almayan bir bölgede saklanan antifrizi kullanmadan önce beş sene saklayabilirsiniz. Kullanım süresi bir yıl olan antifrizin raf ömrü ise ortalama beş yıldır.
Değerli Müşterimiz, Merhaba, ambalaj üzerinde yazan tarih ürünün üretim tarihidir. Antifriz ürünleri üretim tarihinden itibaren 3 yıl raf ömrüne sahiptir. Ambalaj açıldığı takdirde ise ürünün 1 yıl içerisinde kullanılması gerekmektedir. Saygılarımızla.
İlgili 42 soru bulundu
Aracınızdaki Antifriz azalır yada bozulursa ne olur? Antifriz olmadan, aracınız felaketle sonuçlanan hasar riski altında olacaktır. Motor çok fazla ısınır. Sıcaklık / hararet göstergeniz yükselir ve araç su kaynatır.
Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir.
Açılmış motor yağlarımız kimyasal yapıları gereği havayla temasları halinde reaksiyona girerek oksidasyona uğramaktadır. Ambalajı açılmış ürünlerin oksidasyon riskine karşı 1 sene içerisinde tüketilmesini tavsiye ediyoruz.
Kış aylarında eksi dereceleri çok fazla görmeyen bir bölgede iseniz o halde isterseniz yarı yarıya karışım yaparak da cam suyu haznesine antifriz suyu ve saf su ya da cam sil eklemesi yapabilirsiniz. Gerçek antifrizli cam suyu kullandığınızda birebir kullansanız dahi aracınıza zarar vermez.
Aracınıza kaç litre antifriz konulacağı, aracın marka ve modeline, motor tipine, radyatör hacmine ve kullanılan antifrizin konsantrasyonuna bağlı olarak değişir. Genel bir kılavuz olarak, tipik bir otomobilin soğutma sistemi genellikle 4 ila 8 litre arasında antifriz alabilir.
Aracınızdaki tüm sıvılar gibi, antifriz de zamanla işlevini yitirir ve sonunda daha asidik hale gelir. Bu, radyatöre ve su pompası, hortumlar, termostat ve radyatör kapağı gibi diğer önemli soğutma sistemi bileşenlerine zarar verebilecek şekilde korozyona neden olur.
yıllardır antrifiriz konulmamış araca antifiriz koyup yola çıkarsanız, yolda kalma ihtimailiniz % 75 'tir. Tecrübe ile sabittir. Bu işlemi daha sonraya erteleyin, Antifiriz koyduktan sonra da 1000 TL masrafı gözden çıkartın. Aşırı soğuğu olmayan ( - 15 derece gibi) bir yerde yaşıyorsanız antifiriz koymadan devam edin.
Ancak motorun su eksiltmesi, normal bir durum değildir. Yani “motorun suyu eksilebilir” algısı yanlıştır. Araç motor suyu eksilirse bir sızıntı var demektir. Sızıntı varsa radyatörde çatlak, delik ya da aşınma olabilir veya radyatör kapağı contasında sorun olabilir.
3litre antifiriz 2.5litre su olmalı.
hiç bir antifiriz yeni bir radyatörü öyle şıp diye delemez. dolayısıyla burada belli bir markayı karalamak doğru değil. yani zaten yıpranmış ve ömrünün sonuna gelmiş bir radyatöre opet değil başka x bir marka antifiriz de koysanız bu durum oluşabilirdi ya da oluşacaktı.
· Antifrizin üzerine saf su ekleyin. · Radyatör tamamıyla dolduğunda aracınızı çalıştırın. · Motorun çalışmasıyla bir miktar su kaybı olacaktır. Su, normal seviyeye gelinceye dek ekleme yapın.
Kısaca; – Antifrizli oto cam suyu hava sıcaklığına göre su ile ayarlanabilir. – Kış aylarında, çok soğuk zamanlarda ve olumsuz hava şartlarında kesinlikle su ile karıştırılmaz. – Yüksek sıcaklıklarda ise antifirizli oto cam suyunu su ile seyreltebilirsiniz.
Farklı katkı maddeleri ve korozyon önleyiciler olumsuz reaksiyon gösterebileceğinden, genelde farklı antifriz renklerinin karıştırılması önerilmez. Antifriz ilave etmeniz veya antifrizi değiştirmeniz gerekiyorsa, hangi inhibitör teknolojisi veya standardının gerekli olduğunu belirleyin.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz..
İnorganik Antifriz:
Bileşenleri arasında demir ve alüminyum koruyucular olan fosfat ve silikat bulunuyor. Kullanım ömrü 40.000-50.000 km arasında değişiyor. Daha çok eski tip otomobillerde kullanılıyor.
eğer bulunduğunuz yer -15'in altında sıcaklıkları görmüyorsa araç için tamamen antifiriz kullanmak motorunuz ve soğutma sistemi için en iyisidir.motorunuz,sisteminiz korezyona maruz kalmaz ancak-15 in altında sıcaklıklar sözkonusuysa tamamen antifiriz motorda donmayı engelleyemiyeceğinden %50 ye kadar su koyarak ...
Ayrıca hararetin aşırı yükselmesini önleyerek ortaya çıkan ısıyı etkili bir şekilde emer. İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.
Kırmızı Antifriz Özellikleri
Kış mevsiminin sert olan yerlerde tercih edilir. Özellikle dizel ve LPG'li araçlarda kullanılır.
Antifriz Renklerinin Anlamları
Kırmızı antifrizler, organik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilen antifrizlerdir. Yeşil antifrizler, inorganik inhibitör eklenerek üretilen antifrizlerdir. Mavi antifrizler, klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilen antifrizlerdir.
Antifiriz renkleri
Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri