Elma, pektin görevi görerek reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlar. Pişirme aşamasındayken içine ekleyeceğiniz limon suyu da, kıvamın tutmasına yardımcı olacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer yöntem ise, güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek.
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmışsa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Soğumuş reçel tekrar kaynatılır mı? Şekerlenen reçel az su ve limon suyu ilavesiyle tekrar kaynatılabilir. Reçel kavanozlara doldurulurken ya ocaktan alınınca hemen doldurulmalı, ya da tam olarak soğuması beklenmelidir.
Sulu reçelin kıvamını artırmak için içine bir adet elmayı doğrayıp kaynatmaya devam edebilirsiniz. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırmak da etkili olacaktır.
Reçel, marmelat: Ekşime ve köpürme görülüyorsa bozulma başlamış demektir.
İlgili 19 soru bulundu
Marmelattan bir miktar tabağa konur ve soğuması beklenir. Tabak sağa sola yatırıldığında akmıyorsa marmelat olmuş demektir. Aynı işlem kaşıkla da yapılabilir. Marmelat parçalar halinde kaşıktan akıyorsa pişmiştir.
Varsa oluşan köpükler kevgir yardımıyla alınır. Şekerle kayısılar özleşince limon tuzu ilave edilir. Beş dakika kadar kaynatılır ve ocaktan alınır.
1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır. Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın.
Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.
Elma, pektin görevi görerek reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlar. Pişirme aşamasındayken içine ekleyeceğiniz limon suyu da, kıvamın tutmasına yardımcı olacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer yöntem ise, güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek.
Reçel bir daha kaynatılır mı? Şekerlenen reçel az su ve limon suyu ilavesiyle tekrar kaynatılabilir. Reçel kavanozlara doldurulurken ya ocaktan alınınca hemen doldurulmalı, ya da tam olarak soğuması beklenmelidir.
Reçel kaynarken dibinin tutmaması için sürekli karıştırılması gerekir. Karıştırırken en çok yapılan hatalardan biri de kaşık seçimidir.
Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynatırken tencerenin kapağını açık bırakın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükler oluşursa tahta bir kaşık yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Reçeli 15 dakika kaynatın.
Şeker, bir reçelin her şeyi. Zira şeker az olursa reçel sulanır, şekeri fazla kaçarsa şekerlenir ve katılaşır.
Şekerlenmiş reçele çok az su koyarak kaynatabiliriz ve böylelikle şekerlenmeden kurtulmuş olacaktır. Not: 1. İşlemde reçelin rengi koyulaşabilir ama tadında hiçbir değişiklik asla olmaz. Reçelimizi yarım kap dolusu sıcak suyun içine oturarak şekerini eritebiliriz böylelikle şekeri erimiş olacaktır.
Süt, şeker, karbonat veya kabartma tozu... Bu malzemelerin bir araya gelmesinden tatlılarda kullanılan, kahvaltılarda reçel niyetine tüketilen enfes bir tarif ortaya çıkıyor.
Çok tatlı meyveler için, 1 kg meyveye 1 kg şeker, daha az tatlı meyvelerin 1 kg'sine 1.5 kg şeker ve ekşi meyvelerin 1 kg'sine 2 kg şeker ölçüsü uygundur.
Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak.
reçel bu şekilde konserve gibi olur ve 2-3 sene dayanır.. bu şekilde yapılan reçeller soğuduktan sonra ışık görmeyen serin mutfak dolaplarında dik konumda saklanır ..
Güneşte olgunlaştırılan reçelin rengi daha parlak olur ve kararmaz. Ayrıca küflenme, barlanma gibi sorunlar, güneşte olgunlaştırılan reçellerde daha az görülür.
söz konusu köpüğün toplanma nedeni reçelin gelecek günlerde çabuk şekerlenmesini önlemektir.
Sulu meyvelerle reçel ya da marmelat yaptığınızda az miktarda su ilavesi yeterlidir. Az sulu meyveler için 2-3 bardak kadar su ekleyebilirsiniz. Reçele ya da marmelata, yarım tatlı kaşığı kadar tereyağı eklemeniz hem reçelin köpürüp taşmasını önler hem de daha parlak bir görüntü kazanmasına yardımcı olur.
Meyveler ezim olmayacak kadar yumuşak kıvamlı olsun. Marmelat Yaparken Kavanozu Uygun Seviyeye Kadar Doldurun: Kaynatılan marmelat 1.5 santim boşluk kalacak kadar doldurulmalı. Aşırı boşluk, kavanozda daha fazla havaya neden olur.
Güneşte kurutarak meyvenin o güzel rengini bozmadan siz de nefis marmelatlar yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri