AOF sınavlarında her bölümde 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun puanı 5 dir. 4 yanlış da 1 doğruyu götürmektedir.
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınınız Ara sınavın %30u, Dönem Sonu sınavında %70 i alınarak hesaplanır. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
30 soruluk bir sinavda her doğru cevap için 5 puan alınırken her yanlış cevaptan 2 puan düşülmektedir.
Dersi geçmek için öncelikle baraj puanı olan 35'i geçmeniz gerekir. (Bkz. Aöf Ders Geçme Notu 35 oldu ) Yüz yüze sınavlarda her dersten 20 soru sorulduğu için her soru 5 puandır. 35 alabilmek için en az 7 net soru yapmanız gerekir.
2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrenciler AÖF'te ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlendi.
İlgili 17 soru bulundu
AÖF'de ders geçme notu 35 puan olarak belirtilmiştir. 35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur.
2022 - 2023 AÖF SINAV GEÇME NOTLARI
AÖF sınav geçme başarı notunun alt sınır değeri 35'tir. Başarı notu alt sınıfın altında olan öğrencilere FF harf notu verilmektedir.
AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu 35'tir. 35'in altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 35 üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Her ders 20 soru olduğuna göre asgari 9 doğru yapman gerekli. 5 puandan 45 aldığın zaman o dersten geçmiş oluyorsun.
Temel eğitimden Silahlı ve Silahsız 100 adet Temel Sınavını yapmak zorundadır. Ancak Silahlı Özel Güvenlik adayları 25 soruluk Silah sınavını da çözmelidir. Temel Sınavı soruları 100 sorudur ve her soru 1 puandır. Silah Sınavı 25 sorudur ve her soru 2 puandır.
Buradan yapılacak hesaplamalarla hem Matematik hem de Türkçe sorularının her birinin 1, 3 ham puan getireceği sonucuna varılabilir. Sosyal ve Fen bilimleri soruları ise 1,4 değerine sahiptir.
AOF sınavlarında her bölümde 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun puanı 5 dir. 4 yanlış da 1 doğruyu götürmektedir.
– Her dersten 20 soru sorulmaktadır ve her soru 4 seçeneklidir. – Açık Lise sınavlarında her doğru cevabın değeri 5 puandır, – Sınavda, 20 sorudan en az 9 soruya doğru cevap veren öğrenci 45 puan alır ve başarılı sayılır.
AÖF GEÇME NOTU KAÇ? Öğrencinin genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersleri tekrar seçilebilir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu 35'tir. 35'in altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 35 üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır. Öğrenci not ortalaması 50 Puanın altında kalıyor ise sınıf geçmeye yetmeyecek KALDI kabul edilecektir.
Eğer sisteme giriş şifrenizi unuttuysanız giriş sayfasında bulunan “şifremi unuttum” sekmesinden ya da “Tek Kullanımlık Kod ile oturum açmak istiyorum” seçeneğinden yeni şifre isteyerek sisteme giriş yapabilirler. AÖF DERS GEÇME SİSTEMİ NEDİR? AÖF Sınav sisteminde 100'lük not sistemi uygulanmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
Açıköğretim programlarında 20 soruluk çoktan seçmeli bir teste 15-Doğru, 3-Yanlış, 2-Boş olarak cevap veren öğrencinin ders puanı; Ders puanı = (15 x 5) - (3 x 1,25) = (75) - (3,75) = 71,25 olacaktır.
5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. (Dilekçenin, Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Sekreterliğine teslim edilmesi gerekmektedir.)
Açıköğretim Öğrenci Bilgi Sistemi (AOS) üzerinden sisteme giriş yaparak ara sınav derslerinden aldıkları puanı görüntüleyebilecekler. Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenci numarası ve şifresi ile veya e-Devlet öğrenci giriş seçeneği ile birlikte öğrenebilecekler.
Açıköğretim'de uzun zamandan beri kredili sistem ve çan eğrisi bulunuyor. Çan eğrisi sistemi çok karışık olmamakla birlikte bir çok öğrencinin kafasını karıştıran bir uygulamadır. Açıköğretimde ders geçme notunun 35 olması ve çan eğrisi sisteminin getirilmesi ile ders geçmek daha kolaylaşmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri