Eğer dolmayı kıymalı harçla hazırladıysanız, yanına zeytinyağlı barbunya yemeği yapmanızı öneriyoruz. Zeytinyağlı barbunyanın doyuruculuğu sayesinde başka bir yemek yapmanıza gerek kalmaz. Etli dolma çeşitlerinin en lezzetli eşlikçilerinden biri de taze fasulyedir.
Yöresel Yemekler
Biber Dolması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, mısır unlu tavuk çorbası, biber dolması, cunda cacığı ve narlı ayva tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Salçalı makarna ve biber dolması uyumlu olan iki yemektir. Özellikle lezzetli bir menüye sahip olmak adına bu tercihi yapabilirsiniz. Dolma bibere çok yakışan hoşafın birçok çeşidi yapılabilir. Özellikle kayısı hoşafı yapmak dolma biberle daha fazla uyumlu olabilir.
Havuç salatası, cacık, haydari, turşu, çoban salatası, közlenmiş kırmızı biber gibi tariflerle sunum yapılabilir. Biber dolmasının yanına en çok yakışan çorbalar ise domates çorbası, tarhana çorbası ve ezogelin çorbasıdır.
Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım. Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım. Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim. Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.
Etli Kabak Dolması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yayla çorbası, etli kabak dolması, bolonez soslu spagetti ve limonlu ıce tea (yeşil çaylı) son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Zeytinyağlı Biber Dolması yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, bulgurlu semizotu çorbası, zeytinyağlı biber dolması, fırında milföylü tavuk baget ve kuru cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.
Pişmiş etli yemekler buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.Zeytinyağlı sebzeler buzdolabında 4-7 gün, dondurucu da ise 3-4 ay korunabilirler.
Hazırladığınız harcı sebzelerin içlerine paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Üzerine, dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Zeytinyağlı kuru patlıcan yemeği veya kuru patlıcan kavurması ise yanına pirinç pilavı olmazsa olmaz. Dilerseniz pirinç pilavı yerine domatesli bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Yanına cacık ve mevsim yeşilliklerinden salata ile kendinize veya misafirlerinize güzel bir menü oluşturabilirsiniz.
Harcı patlıcanların içine doldurun ve tencereye dizin.Dolmanın suyu için salçayı suda açtırın ve tuzunu yağını da ekleyerek güzelce karıştırıp tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dk kadar pişirin. Dolmalarınız servis hazır. Afiyet olsun.
Dolmalar doldurularak yatay vaziyette tencereye konulur. Birinin ağız kısmına diğerinin arka kısmı getirilir, böylece dolmaların açılması önlenir. Üzeri geçmeyecek şekilde sıcak su konur ve en son da dağılmamaları için üzerine tabak konur. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Yeşil mercimek denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de bulgur pilavıdır. Bolu yöresiyle özdeşleşen ıza bulguru domates ile hazırlanır ve kısa sürede sofralardaki yerini alır. Bulgur pilavı sevmeyenler için, bir diğer önerimiz pirinç pilavıdır.
Et yemeği veya sebze yemeği çorbaların yanına tercih edebileceğiniz yemekler arasında yer almaktadır. Yemeklerin yanında da pirinç pilavı ve bulgur pilavı ile çeşitlendirmek mümkün olmaktadır. Çorbaların yanında ise genel olarak içecek içilmesi tercih edilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri