Öğrenci bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilecektir.
(1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir.
AÖF sınav sonuçları sonrasında alınan puanların harf notları olarak karşılığı öğrenciler tarafından merak ediliyor. Anadolu Üniversitesi sayfasında AÖF geçme notları yayımlandı. Öğrencilerin başarı not ortalaması 2.00 ve üzeri olması gerekiyor. 2.00'nin altında kalanlar için tekrar derslerin alınması gerekiyor.
Mezuniyet Koşulları
Sosyal Hizmetler Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
İlgili 35 soru bulundu
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
1-3, 2-4 kuralı dediğimiz 1. sınıftan dersi olanların 3. sınıftan ders alamaması kuralı kalktı. Kalan FF. dersinizi istediğiniz sınıfta alabileceksiniz.
Öğrencinin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS'dir. Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır.
Ders içeriklerine http://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden Üniversite Kimliğiyle (T.C. kimlik numaraları ve şifre kullanarak) ya da e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemiyle giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.
MADDE 4 – (1) (Değişik: Senato-09/04/2019-4/4) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm dersleri almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz. Bununla birlikte kayıt yaptırdığı öğretim yılının bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabilir.
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir.
İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulunda dönem puanı, yıl sonu puanı ve yıl sonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden belirlenir. Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
MADDE 23 – (1) Öğrenciler; her yarıyıl en az 15 AKTS'lik ders almak zorundadırlar. Önceki dönemlere ait genel not ortalaması 2.00'ın altında olan öğrenciler her yarıyıl en fazla 35 AKTS, 2.00 ve üzerinde olan öğrenciler ise her yarıyıl en fazla 45 AKTS'lik ders alabilirler.
Her yarıyıl 30 AKTS kredisi olmak üzere altı yıllık eğitim-öğretim programının 360 AKTS, beş yıllık eğitim-öğretim programlarının 300 AKTS, dört yıllık eğitim-öğretim programlarının 240 AKTS, ön lisans programlarının ise 120 AKTS olması zorunludur.
Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) değeri 1,75'in altında ise en fazla 30 AKTS, 1.75 ve üzerinde ise en fazla 45 AKTS kredisi derse kayıt yaptırabilirsin.
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz.
Açıköğretim Sisteminde Geçici Mezuniyet Belgesi düzenlenmemektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra takip eden birkaç gün içerisinde mezun durum güncellemesi yapılır sonra e-devlet sisteminden durumunuzun güncellemesini kontrol edebilir ya da Mezuniyet Belgesi dokümanı alabilirsiniz.
Bir öğrencinin bir dönemde 45 AKTS alması demek öğrencinin bir dönemde dersler için 1350 saat harcaması anlamına gelir. Bir dönem 14 hafta olduğuna göre bir öğrencinin bir hafta içinde çalışması gereken süre 96.4 saattir.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir.
1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir. kredisini tam sayıya tamamlayınız (Örnek aşağıda verilmiştir).
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.
Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri AÖF yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.
Ders seçimi ile ilgili açıklamalar aşağıdadır. 2021-2022 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler bahar döneminde ders seçimini kendileri yapacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri