Buna göre; 14 Mart 2014 tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir. 2021 AÖL DİPLOMA NASIL SORGULANIR?
İddialar üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma karşılığı para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.
e-Devlet üzerinden mezuniyet belgenize ulaşabilirsiniz. Basılı diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunun bağlı olduğu AÖF bürosuna gönderilmektedir. Basılı diplomasını almamış olan öğrenciler e-Devlet üzerinden mezuniyet belgelerine ulaşabilirler.
AÖF diplomalarının 30 gün içerisinde hazırlanarak adaylara gönderilmesi bekleniyor. Final sınavı kapsamında mezun olan adaylar diplomalarını 1 ay içerisinde AÖF Büroları aracılığıyla teslim alabilecek. anadolu.edu.tr'de yer alan bilgiye göre diplomalar adreslere gönderilmiyor.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Ülkemizde parayla diploma almak mevzuata göre yasaktır. Hiçbir kurum sınav olmadan para karşılığı diploma vermez. Bu konuda YÖK açıklmasıda kesin bir dille açıklanmıştır.
Açık öğretim diploması, yüz yüze eğitimden alınan diplomadan farklı değildir. Açık öğretimden mezun olan bir birey, örgün öğrenimden mezun olanlarla aynı imkanlara sahiptir. AÖF bünyesinde lisans veya önlisans bölümlerinden mezun olan herkesin diplomasında AÖF ibaresi yazmaktadır.
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kimlik kartı olmayan öğrenciye diploması teslim edilmez.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı) istenir.
Şahsen başvurularda diplomayı öğrencinin yerine bir başkası alacaksa, alacak kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir.
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra takip eden birkaç gün içerisinde mezun durum güncellemesi yapılır sonra e-devlet sisteminden durumunuzun güncellemesini kontrol edebilir ya da Mezuniyet Belgesi dokümanı alabilirsiniz.
Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.
Alınan diplomaların uluslararası geçerliliği, özellikle kariyer planlaması ve gelişimi için önemlidir. Diplomaları evrensel kabul gören mezunlar, dünya çapında önemli kuruluşlarda ve projelere katılma imkanı bulabilirler. Bu durum, kariyer ilerlemesi ve uluslararası arenada tanınma açısından büyük avantajlar sağlar.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencisi ve mezunlarına ait mezuniyet belgesi, öğrenci belgesi, hizmete özel belge ve tamamlama belgeleri e-devlet üzerinden verilmeye başlandı.
hiç sorun olmaz. zaten siz mezun oldugunuzda çıkış belgesi almışsınızdır. o işinizi görür.
Danıştay, binlerce açık öğretim mezununu yakından ilgilendiren tarihi bir karar verdi. Yüksek Mahkeme, açık öğretim mezunları ile örgün öğretim mezunlarının tamamen eşit haklara sahip olduğuna hükmetti.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Zaman, mekan ve öğrenme kaynaklarından uzak olunarak gerçekleştirilen eğitim türüne uzaktan eğitim ya da açık öğretim denmektedir. Lise eğitimi sonucunda açık öğretim kurumlarının verdiği lise diploması ise açık lise diploması olarak bilinmektedir. Açık lise diploması üniversite sınavına girilmesini sağlamaktadır.
Diplomasını kaybeden kişiler mezun olduğu eğitim kurumuna giderek bir dilekçe ile birlikte tekrardan diplomasını çıkartabilir. Ancak diplomasını kaybeden ve başvuruda bulunan kişilere diploma yerine mezuniyet belgesi verilmektedir.
Gerçek diploma nedir, yani e-devlet de gözüken, istediğiniz zaten edevlet panelinizden karekodlu e-mezun bilginize ulaşabileceğiniz sistemdir. Gerçek diploma alarak her alan da çalışabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri