Donanımhaber'in aktardığı yayınlanan veriler ışığında en yüksek oranlar Danimarka ve Norveç'te ve bu ülkelerde iPhone kullanıcılarının oranı yüzde 60-70'leri buluyor. İngiltere, İsveç, İsviçre ve Arnavutluk'ta yaşayanların yarısından fazlası da (yüzde 50-60) Apple cihazları tercih ediyor.
TechInsights araştırmasına göre, Çinliler son çeyrekte Amerikalılardan daha fazla iPhone satın aldı. 2021'in üçüncü çeyreğinden bu yana, iPhone satışları ABD ve Çin arasında yakın seyrediyor, ancak 2023'ün ikinci çeyreğinde ABD'de satışlar düşerken Çin'de sabit kaldı.
En yüksek iPhone kullanım oranlarına sahip ülkeler arasında Danimarka ve Norveç ön plana çıkıyor. Bu ülkelerde nüfusun %60-70'i iPhone kullanıcısı. İngiltere, İsveç, İsviçre ve Arnavutluk gibi ülkelerde de nüfusun yarısından fazlası (%50-60) bu markanın telefonlarını tercih ediyor.
iPhone'ların en ucuz satıldığı ülkeler arasında Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Tayland, Birleşik Krallık, Avustralya, Tayvan, Hong Kong, Singapur ve Avusturya yer almaktadır.
2023 Eylül itibariyle, iPhone 15 ve 15 Pro'nun ülke bazında güncel fiyat listesine göre Nukeni, Apple Online Store sayfasını referans alarak "iPhone en ucuz hangi ülkede?" sorusuna yanıt veriyor. 2023 Eylül verilerine göre, iPhone'un en yüksek fiyatla satıldığı ülke Türkiye.
İlgili 26 soru bulundu
Raporda yer alan bilgilere göre Apple, bu yıl satışa sunacağı iPhone 15 modelinin fiyatını iPhone 14 modeline oranla daha düşük tutacak. Bu durumun temel nedeni ise iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerinin Pro modellerine oranla çok daha kötü bir satış performansı göstermesi.
Ucuz iPhone almak için, genellikle ABD, Hong Kong, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler popüler seçeneklerdir. Bu ülkelerde vergilerin düşük olması, rekabetçi fiyatlar ve döviz kurlarındaki farklılıklar gibi faktörler iPhone fiyatlarını etkileyebilir.
iPhone 15 ön sipariş satışları 15 Eylül'de başlayacak. Yeni modeller, 22 Eylül'de Apple Store ve yetkili mağazalarında satışa sunulacak.
Dünyadaki trende paralel olarak ülkemizde de en çok kullanılan iPhone modeli %4,36 kullanım oranıyla iPhone 7. Ikinciliği ise %3,66 ile iPhone 6S alırken, üçüncülük koltuğuna ise %3,43'lük paydayla en popüler iPhone'un büyük kardeşi olan iPhone 7 Plus oturuyor.
Halis Komili, sahip olduğu Bilkom şirketinin yüzde 70'ini Koç Grubu'a sattı. Koç, böylece dünyaca ünlü Apple bilgisayarlarının Türkiye distribütörü durumuna geldi. KOÇ Grubu, bilgi teknolojileri sektöründe büyümeye devam ediyor. Koç, son olarak Halis Komili'nin sahibi olduğu Bilkom A.Ş.'nin yüzde 70'ini satın aldı.
2021 yılının en çok satış yapan 2. markası ise Apple olmuştur. 2020 yılında 37,1 milyon adet satış yapan Apple, 2021 yılında %41 oranında bir büyüme ile 52,4 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmiştir. Yapılan araştırmalara göre satış başarısının Iphone 12 olduğu gözlemlenmektedir.
Apple yalnızca Birleşik Krallık'ta işlem gören 595 şirketin tamamından daha büyük olmakla kalmıyor, aynı zamanda Fransa (235 şirket) ve Hindistan'daki (1.242 şirket) tüm şirketlerden daha büyük. Apple, aynı zamanda 255 şirketle Almanya'nın tüm borsasının iki katı büyüklüğünde.
Diğer bir deyişle kullanıcı bazında Türkiye'de yüzde 16.5'luk payı olan Apple, Türk tüketicilerinin cep telefonu için toplam ödediği tutardan yüzde 29'luk payı kaptı.
Türkiye, bir süredir yüksek enflasyon ve yüksek kur şartlarının içerisinde bulunuyor. Tüketicilerin kullandığı çoğu teknoloji ürününün ithal ediliyor olması ise bu kategorideki neredeyse tüm ürünlerin fiyatının artmasına neden oluyor.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.
Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. -Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak.
Güçlü 48 MP Ana Kamera son derece yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor ve yeni 2 kat Telefoto seçeneğiyle kullanıcılara sanki üçüncü bir kamera da varmış gibi toplamda üç ayrı optik zoom seviyesi sunuyor. iPhone 15 serisi ayrıca kullanıcıları yeni nesil portrelerle tanıştırıyor.
Apple yakın bir zaman önce Çin'deki fabrikalara iPhone 14 ve 14 Plus için üretimi durdurma talimatı verdi. Bu kararın arkasında çok popüler olan ve satışlarıyla Apple'ı memnun eden iPhone 14 Pro'nun üretiminin artırılması vardı. Yeni bildirildiği kadarıyla koronavirüs vakalarının artmasıyla Foxconn kapatıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri