Apple Kimliğinizin kilitlendiğini veya etkisizleştirildiğini bildiren bir ileti alırsanız. Siz veya bir başkası parolanızı, güvenlik sorularınızı veya diğer hesap bilgilerinizi birçok kez yanlış girerse güvenliğinizi korumak için Apple Kimliğiniz otomatik olarak kilitlenir ve Apple servislerine giriş yapamazsınız.
iOS ya da iPadOS 15 veya sonraki bir sürüm yüklü olan ve Etkinleştirme Kilidi ile korunan aygıtlarda, aygıtı açtığınızda veya uyandırdığınızda "iPhone Sahibine Kilitlendi" ekranı gösterilir. Etkinleştirme Kilidi ile korunan, kullanılmış bir iPhone, iPad veya iPod touch almayın.
İlgili 29 soru bulundu
Bir iPhone Sahibine Kilitlendiğinde, parolayı kullanarak aygıtın kilidini açma seçeneği görürsünüz. Bu, kilitten kurtulmak için başka bir seçenektir. Cihazın önceki sahibiyle iletişime geçin ve şifreyi alın. Başarılı olursanız, aşağıdaki adımları izleyerek kilidi kolayca kaldırabilirsiniz.
Hesap kurtarma isteğinde bulunduktan sonra isteğinize ilişkin onayın yanı sıra hesabınıza yeniden erişim elde edebileceğiniz tahmini tarih ve saati içeren bir e-posta alırsınız. Bu e-posta 72 saat içinde gönderilir.
Bir iPhone iCloud kilitliyse, bu, aygıtın hala önceki sahibinin Apple Kimliğine bağlı olduğu anlamına gelir.
Uygulamaların tüm cihazlarda güncel olmasını sağlar. Bu durumda fotoğraf, dosya, not ve daha fazlasına diğer Apple cihazlarından kolayca erişmenize olanak sağlar. Ancak iCloud şifresinin unutulması halinde cihaz kilitlenebilir ve cihaza erişim yaşanır.
Apple Kimliği hesabınız iCloud ve diğer Apple hizmetlerine erişmek için kullandığınız hesaptır. Apple Kimliğinizi kullanarak bir aygıta giriş yaptığınızda iCloud'da sakladığınız tüm fotoğraflara, dosyalara ve diğer verilere erişirsiniz.
Parolayı sıfırlama
Arka arkaya altı kez yanlış parola girerseniz aygıtınıza giriş yapamazsınız ve iPhone'un etkisizleştirildiğini belirten bir mesaj alırsınız.
Üst düğmeye basıp "kapat" sürgüsü görünene kadar düğmeyi basılı tutun. Sürgüyü sürükleyip aygıtınızın kapanması için 30 saniye bekleyin. Aygıtınız donduysa veya yanıt vermiyorsa aygıtınızı yeniden başlamaya zorlayın. Aygıtınızı yeniden açmak için üst düğmeye basıp Apple logosu görünene kadar düğmeyi basılı tutun.
iCloud Kilitli Bir iPhone'un Kilidini Açmak Mümkün mü? Kesinlikle! iOS kullanıcıları, iCloud kilitli bir iPhone'un kilidini evlerinden kolayca açabilir. Apple Kimliğinizi hatırlıyorsanız, etkinleştirme kilidini kaldırmak için Apple Kimliğinizi ve parolanızı kullanabilirsiniz.
iPhone kilitlendiğinde bilgisayar veya aksesuarlarla olan kablolu bağlantılar engellenir. Kilit modu açıkken yapılandırma profilleri yüklenemez ve cihaz mobil cihaz yönetimine kaydolamaz.
iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda
Ayarlar > [adınız] > Parola ve Güvenlik'e gidin. Apple Kimliği parolanızı girmeniz gerekebilir. Kurtarma Anahtarı'na dokunun.
Sesi aç düğmesine basıp hızla bırakın. Sesi kıs düğmesine basıp hızla bırakın. Yan düğmeyi basılı tutun. Apple logosu göründüğünde yan düğmeyi bırakın.
Birisinin Apple kimliği ile Apple cihazınıza girmesine izin verir vermez, cihazınızın mülkiyetini kaybetmiş olursunuz. Bu kişi bir siber suçluysa kolayca kurtulmanıza izin vermeyecektir: Kurbanı tuzağa düşürdükten sonra, iCloud'da “iPhone'umu Bul” özelliğini kullanarak cihazı engelleyecektir.
Yalnızca operatörünüz iPhone'unuzun kilidini açabilir. Operatörünüzle iletişim kurarak kilidi açmasını isteyin. Kilidi açma yetkisi gereksinimlerini karşılamanız gerekebilir.
iPhone ekranı siz bakarken açık kalır, ancak bir süre başka bir yere baktığınızda soluklaşır ve sonunda (güvenliğiniz için) kilitlenir. Ekranın daha uzun süre açık kalmasını istiyorsanız (örneğin Harita ile navigasyon sırasında) iPhone'un otomatik olarak soluklaşıp kilitleneceği süreyi değiştirebilirsiniz.
Kendi aygıtınızı sildiyseniz
Aygıtınızı kurtarma moduna geçirip iTunes aracılığıyla geri yüklemeden önce iCloud'dan çıkış yapmadıysanız Etkinleştirme Kilidi açık durumda kalabilir. Bu durumda, daha önce aygıtı ayarlarken kullandığınız Apple Kimliğini ve parolasını girmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri