ABD merkezli teknoloji devi, 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk Amerikan şirketi oldu. Koronavirüs pandemisinde ABD'nin en zengin 12 kişisinin serveti 1 trilyon doları aşarken, ABD'nin teknoloji devlerinden Apple'ın piyasa değeri de 2 trilyon dolara ulaştı.
Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan ilk şirket oldu - BBC News Türkçe.
Piyasa değeri bugün 3 trilyon doları aşan Apple, dünyada da bir ilke imza atmış oldu. Teknoloji devi Apple, piyasa değeri 3 trilyon doları aşan dünyadaki ilk şirket oldu. Apple, 2022 yılının başında da gün içi seviye olarak 3 trilyon dolarlık piyasa değerinin üzerini görmüş ancak kapanışta bu rakamın altında kalmıştı.
Apple günümüzde 700 milyar dolar bütçesi ile dünyanın en zengin şirketi konumunda.
Apple'ın piyasa değeri yeniden 3 trilyon doları aştı
İlgili 27 soru bulundu
Türkiye, bir süredir yüksek enflasyon ve yüksek kur şartlarının içerisinde bulunuyor. Tüketicilerin kullandığı çoğu teknoloji ürününün ithal ediliyor olması ise bu kategorideki neredeyse tüm ürünlerin fiyatının artmasına neden oluyor.
Apple'ın piyasa değeri yaklaşık 750 milyar dolarla, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 183 ülkenin yıllık milli gelirinden yüksek.
Apple hisselerinin toplam piyasa değeri üç (3) trilyon doları bulmuş görünüyor. Türkiye ekonomisi ise yaklaşık 750 milyar ABD doları ediyor yani bir Apple firması eşittir dört Türkiye ekonomisi.
DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ 2021
Kişi başına düşen GSYİH'e göre en zengin 25 ülkenin sıralandığı listenin başını 128 bin 820 dolarla 634 bin nüfuslu Lüksemburg çekiyor. Bir dönemin çelik üreticisi olan Lüksemburg'un refahı, finans sektörünün tercih ettiği yeni ülke olduğundan bu yana arttı.
11. Lansmanından bu yana yaklaşık 2.32 milyar iPhone satıldı. Apple, başlangıcından bu yana tüm modellerde yaklaşık 2.32 milyar iPhone birimi sattı. En büyük yılı, 2021 milyon iPhone'un satıldığı 242'di.
Apple bu süre zarfında dünya genelinde 1.3 milyar adet iPhone sattı. HER 8 KİŞİDEN 1'İ İPHONE KULLANDI. 2008'den beri yani 10 yıldır hayatımızda olan iPhone'lar Türkiye'de ise 10 milyona yakın kişiye ulaştı.
Diğer bir deyişle kullanıcı bazında Türkiye'de yüzde 16.5'luk payı olan Apple, Türk tüketicilerinin cep telefonu için toplam ödediği tutardan yüzde 29'luk payı kaptı.
YÜZDE 12'LİK GERİLEME. Rapora göre 2022 sonu itibarıyla Türkiye'de hane halklarının toplam serveti 1 trilyon 41 milyar lira oldu. Ülkedeki toplam servet TL'deki değer kaybının etkisiyle bir önceki yıla göre 142 milyar dolar eridi.
Macrotrends'in araştırmasına göre, Apple'ın en büyük yatırımcıları genel olarak kuruluşlar. 2021 yılındaki rapor, 1,3 milyardan fazla hisseye sahip olan Vanguard Group'un yüzde 7,8'lik bir paya sahip olduğunu ortaya koydu. İkinci sırada ise 1,11 milyar hisse ile şirketin yüzde 6,6'sını oluşturan BlackRock bulunuyor.
Apple koronavirüs salgınından etkilenmeyen hatta değerini katlayan şirketlerden birisi olmuştu. 2.2 trilyon dolarlık bir değeri bulunan şirketin dünyanın yüzde 96'sından daha zengin olduğu ortaya çıkıyor. Dünyada toplamda 208 ülke bulunuyor ve bu ülkelerden yalnızca 7'si Apple'dan daha zengin.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, üçüncü çeyrek olarak kabul edilen ve 1 Temmuz'da sona eren 3 aylık dönem bilançosunda Apple'ın geliri, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azalışla 81,8 milyar dolara geriledi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 83 milyar dolar gelir elde etmişti.
Yayımlanan yeni bir rapor, Android işletim sistemlerinin küresel pazar payının bir kısmını iOS'a kaybettiğini ortaya koydu. Veriler incelendiğinde Android'in payının %7.58'lik düşüş ; iOS'un ise %6 civarında artış yaşadığı gözlemlendi.
Ürünlerin Çin'de üretilmesi ürünlerin Çin malı olduğu anlamını taşımaz. Apple gibi dünyanın en büyük markası konumunda yer alan şirket bile ürünlerinin bir kısmını Çin'de ürettiriyor. Fakat bu ürünlerin tasarımını şirketin merkezi olan Amerika'da yaptırıyor.
iPhone: 42.63 milyar $ (Yıldan yıla yüzde 9.8 arttı) Mac: 11,51 milyar $ (Yıldan yıla yüzde 25,4 arttı) iPad: 7,17 milyar $ (Yıldan yıla yüzde 13,1 düştü) Giyilebilir cihazlar, ev ve aksesuarlar: 9,65 milyar dolar (Yıldan yıla yüzde 9,8 arttı)
Araştırmaya göre, Türk Hava Yolları, son dört yılda olduğu gibi, zirvedeki yerini koruyarak bir kez daha en değerli marka oldu. Arçelik ise yeniden ikinci sıradaki yerini aldı.
Samsung, Google'ı geride bırakarak dünya çapında en iyi marka sıralamasında zirveye yerleşti. İngiliz uluslararası internet tabanlı pazar araştırması ve veri analizi şirketi YouGov tarafından hazırlanan bir rapor, Samsung Electronics'in dünya çapında en iyi marka sıralamasında en üst sıraya yerleştiğini gösteriyor.
Piyasa değeri 2 trilyon dolar civarı olan Google, yapılan değerlendirmelerde uzun yıllardır dünyanın en iyi şirketleri arasında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri