Özel araçlarda sigara içme yasakları yolcuların sigara dumanına maruz kalmasını engellemek için, trafik güvenliğini artırmak için, sürücülerin dikkatinin dağılmasını önlemek için uygulanmaktadır.
Son dönemlerde, devletin çıkarttığı yasakların ve cezaların başında, arabada sigara içme gelmektedir. Artık Emniyet Müdürlüğü tarafından bütün araçlar denetlenmeye başladı. Araç içerisinde sigara içen kişilere 153 TL para cezası kesilmeye başlandı. Bunun sebebi ise, dumansız hava sahası yaratmak.
Yasada, "Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri tüketilemez" ifadesi yer alıyor.
2023 yılı itibariyle arabada sigara içme cezası 248,38 TL olarak kararlaştırıldı. Özel araçlarda sigara içme cezası kabahatler kanunu kapsamında olduğu için sürücülere herhangi bir ceza puanı yansıtılmaz. Kesilen ceza idari para cezası kapsamındadır.
Kapalı alanda sigara içme yasağı kapsamında olan tüm mekânlar gibi, araçlarda seyir halindeyken sigara tüketimi de kapalı alanda sigara içme yasağına tâbidir. Kapalı alanlarda tütün ürünleri tüketenlere 2020 yılında 188 TL olarak uygulanan idari para cezası, 2021 yılında 205 TL'ye çıkmıştır.
İlgili 20 soru bulundu
Döşemenizi iyice süpürün, tüm külü ve tozu emer. Ardından, her kumaş yüzeyine karbonat serpin. Bu ince beyaz toz, kötü kokuları son derece iyi nötralize eder. Kapıları kapatın ve koku giderme işini yapması için karbonatı olabildiğince uzun süre bekletin – birkaç gün en iyisidir.
SIXT kiralık araçlarında sigara içmek serbest mi? Hayır, SIXT, Türkiye'de %100 dumansız bir filoya sahiptir ve tüm araçlarımızda her türlü sigara (pipo, sigara, puro) yasaktır.
Araçlarda sigara yasağı var mı? Evet, araçlarımızda sigara içilmesi yasak. Araçlarımız bütün GetirAraç kullanıcılarına hizmet veriyor.
Türkiye'de araçta sigara içmek, dumansız hava sahası politikaları gereğince 4207 sayılı yasa ile 2013 yılından itibaren yasaklanmıştır. İçen kişilere para cezası uygulanmaktadır.
Ersan Şen: Avrupa Birliği ülkelerinde, eğer arabada 18 yaş altı, yani çocuk var ise araçta sigara içmek yasak. Bu ülkeler İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Avusturya ve Kıbrıs.
Hususi araçlar ve taksiler de dâhil olmak üzere arabada sigara içme yasağı tüm araçlar için geçerlidir. Sigara gibi sigara ürünü olarak adlandırılan pek çok tütün ürünü bu kapsamda değerlendirilmektedir.
2019 yılında alınan karar ile araçta sigara içme cezası 153,50 TL olarak belirlenmiştir. Yıllara göre gerçekleşen artış ile birlikte bu tutar 2020 yılında 188 TL'ye çıktı. 2023 yılında ise arabada sigara içme cezası 248,38 TL olarak kararlaştırıldı.
Günümüzde bu yasak sadece uçak tuvaleti veya kabinleri için değil ayrıca uçağın kokpiti içinde geçerlidir. Kokpit içerisinde de pilot veya başka birinin sigara içmesi yasaktır.
5. Vapurların Açık Alanlarında Sigara İçebilir miyim? 4207 Sayılı Kanun kapsamında, "toplu taşıma araçlarında sigara ve diğer tütün ürünlerinin içilmesi” yasaklanıyor.
Şoförler, yolcuların güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaşmasını sağlamak için önemli bir rol oynarlar. Ancak, otobüste şoförün sigara içmesi, hem yolcuların sağlığını hem de sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir. Sigara içmek, insan sağlığına zararlı bir davranıştır ve çevredeki diğer insanları da etkileyebilir.
Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Türkiye'nin tüm illerinde insanların yoğun olarak bulunduğu ya da bulanabileceği cadde ve sokaklarda, meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içme yasağı getirildi.
İşte 2023 kapalı alanda sigara içmek cezası... Polis ve Jandarma tarafından gözlemlenerek işletme sahibine ve sigara içenlere de dahil olmak üzere, 365 TL'den başlayarak 617 TL'ye kadar kurallara uymayan işletmelere ise 8.540 TL'den 42.858 TL'ye kadar para cezası yazılacaktır.
Hemen belirtelim ki araçta sigara içimiyle ilgili henüz resmi bir yasaklama yok. Nargile ve elektronik sigarayla ilgili de mevcut yasal durum hala geçerli.
154'e veya 156'ya ihbar ediniz, başkalarını da tek elle kullandığı otobüsle tehlikeye atmasın.
Toplu Taşıma Araçlarımızda Sigara İçmek Yasaktır. 4207 sayılı yasa gereği topluma açık umumi yerlerde sigara içilmesi yasaktır.
getir on X: "@hindukbiri alkol ve sigara getiremiyoruz. Ama istersen sana çikolata getirebiliriz 💜" / X.
1997 yılında necmettin erbakan'ın başbakanlığını yaptığı refahyol hükümeti'nce çıkarılan bir kanunla otobüslerde, uçaklarda ve bilumum toplu taşıma araçlarında sigara içimi yasaklandı.
Bu fıkra hükmü, tütün mamulü tüketilmesine tahsis edilen alanlarda uygulanmaz. (2) Toplu taşıma araçlarında tütün mamulü tüketen kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.
Odaya Limon ve Portakal Parçaları Yerleştir
Aromatik ve hoş kokulu limon ve portakal dilimlerini yaşam alanının farklı bölümlerine yerleştirebilirsin. Ev temizliği için hazırlanan doğal karışımlarda sıkça kullanılan limon, sigara kokusunu yok etmek için de oldukça işine yarayacak bir malzemedir.
Kokulu mumlar sigara kokusunun yok edilmesinde kullanılan en etkili yöntemlerden birisi. Sigara içtiğiniz zaman yakacağınız mum ile odaya ferah bir hava katabilirsiniz. Limon, portakal, lavanta, tarçın veya sandal ağacı esansıyla hazırlanan mumlar sigara kokusunu yok etmede size yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri