@Hakan benim 4 litre.
Temiz bir kaba 4 litre saf su ekle.
Suyu eklerken zorluk çekiyorsan huni kullan. Kabın kolay dökülebilmesi ve 4 litreden biraz fazla sıvı taşıyabilmesi gerekir.
silecek suyu deposu 2.5 lt. navigasyonun ücretli güncelleme fiyatı 159$ en kral navigasyon cihazını alırım hem ömür boyu ücretsiz güncellemesi olur hemde tam bir navigasyon deneyimi yaşarım. clio 4 ün bir işe yaramayan navigasyonunun güncellemesine hiçbir kuvvet o parayı verdiremez bana.
3 litre alıyor komple bitince.
Silecek suyu için rahatlıkla içme suyu doldurabilirsin, ben yazları genellikle musluk suyu dolduruyorum, kışları ise antifiriz.. Yaz-kış antifrizli su kullanın,çünkü antifriz paslanmayı önler.Sürekli şişe kullanmak da paslanmaya yol açar.
İlgili 39 soru bulundu
Yazın Antifrizli Cam Suyu Kullanılır mı? Her araç için kış aylarında olmazsa olmaz bir gereklilik olan antifrizli saf su, yazın da kullanılabilen bir üründür.
Silecekleriniz suyu düzgün bir şekilde silmek yerine ön camdan atıyorsa, aslında bu yıpranmadan ziyade yetersiz kullanım belirtisidir. Genellikle, silecek lastiği yön değiştirdikçe kayarak çevirmek yerine, bıçakların bir yönde 'yerleşmesine' neden olduğu güneşli, sıcak ve kuru iklimlerde sıklıkla görülür.
Bir 1 yada 1.5 litrelikte silecek suyu.
Parçazamanı Volkswagen Polo 2018 Sonrası Cam Su Deposu 3 lt.
SİLECEK SUYU DEPOSU 4.7 LITRE.
Kaputu açtıktan sonra neredeyse her araçta evrensel bir işaretle sembolize edilen mavi kapaklı cam suyu deposunu görebilirsiniz. Kapağı çıkardıktan sonra kullanmak istediğiniz ürünün kullanım talimatlarına uyarak huni yardımıyla silecek suyunu doldurabilirsiniz.
Ilk uyarıdan sonra 4 L 250 mL su alıyor.
doblolarda cam su deposu 7 lt ve motordan oldukça uzak dolayısı ile kışın donuyor donarsada kolay kolay çözülmüyor.
Eğer bulunduğunuz yerde camsuyu donacak kadar soğuk oluyorsa bu karışıma yarım çay bardağı ispirto (veya etil alkol veya kaliteli kolonya) ile 25cc (çeyrek çay bardağı kadar) gliserin ekleyin. Gliserin bulamazsanız gliserinli bulaşık detarjanı da olur.
Kaliteli camsil koyun , adi cam sil tortu bırakabiliyor. Ayrıca tamamnını camsil ile doldurmayın , %20 camsil %80 su olsun.Antifrizz koymanızı tavsiye etmem çünkü aracın tavan boyasını kabartabilir bozabilir..
Görüş açısının düşmesi olası kazalara sebep olan en önemli etkendir. Net bir görüş açısı sağlamak için cam ve aynaların her zaman temiz olması gerekir. Cam suyu, özellikle olumsuz hava koşullarında görüş açınızı korumanıza yardımcı olarak yol hakimiyetini kaybetmenizi önler.
Cam Suyu Neden Önemli? Su eksikse silecekler görevini etkili şekilde yapamaz. Ayrıca silecekler, araç camını çizer ve çok daha fazla masraf ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Hatta silecek motoru ekstra fazla güç harcayarak yakıt tüketimine dahi etki eder.
Yakıt Kapasitesi 40 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 4.5 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 3.4 lt. Karma Tüketim (100 km) 3.8 lt.
Yakıt Kapasitesi 45 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 4.4 lt.
Antifirizli cam suyu, donmadan -30 derece veya daha düşük sıcaklıklara dayanmasını sağlayan, tipik olarak etilen glikol ve metanol gibi bir antifriz katkı maddesi içerdiğinden, özellikle soğuk havalarda tercih edilmesi gereken cam suyu çeşididir.
kural şudur ,aldığınız şişe 0.5 litrelik ise bunun tamamını boş silecek deposuna boşaltığınızda 1:3 oranı varsa 1.5 litre şu ilave edeceksiniz demektir. SİLECEK SUYU ANTİFRİZİ NORMAL MOTOR ANTİFİRİZ'DEN FARKLIDIR.
1 galonluk bir kaba, bir kaşık kadar sıvı deterjan ekleyin. Şişenin 1/3 ' ünü %70lik izopropil alkol ile yada 1/4' ünü %90lık izopropil alkol ile doldurun. Kabın geri kalanını su ile doldurun. İyice karıştırın ve aracınıza ekleyin.
Ayna ve Cam Tertibatları
Araçta sol dikiz aynası yoksa, Ön cam silecekleri yok veya arızalıysa, Cam yıkama su püskürtme sistemlerinde arıza varsa bu durumlar ağır kusurlar içerisinde yer alır.
Genel bir kural olarak, yaşadığınız iklim bölgesine, açık ya da kapalı park yapılan araca göre, 6 ila 12 ayda bir değiştirmek gerekir. Silecekler genellikle kauçuktan üretilmektedir. Kauçuk malzemede yukarıda belirtilen durumlara bağlı olarak zamanla çatlama, yırtılma, erime ve donmaya maruz kalır.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri