AdBlue Sistemi İptal Edilirse Ne Olur? Beyinden yani motor kontrol ünitesinden AdBlue iptal etme işlemi; aracınızın motor kontrol ünitesindeki yazılımındaki AdBlue ile ilgili satırların pasif edilip yeniden aracınıza yüklenmesi şeklinde yapılır.
Adblue iptali zararlı mı sorusu kapsamında bu işlem araçlara zarar vermemektedir. Yakıt tüketimini değiştirmemekte, otomobilde başka arızalara neden olmamakta ve çekişi etkilememektedir.
Adblue iptal etmek için emılator veya ecu programları üzerinden yardım alınarak adblue sistemlerindeki problemler etkisiz hale getirilir... Adblue iptal etmek için emılator veya ecu programları üzerinden yardım alınarak adblue sistemlerindeki problemler etkisiz hale getirilir.
AdBlue Sistemini iptal etmek, kullanmamak cezaya tabidir.
Adblue iptal işlemi yapılan araçların SCR sistemi tamamen devre dışı kalır. SCR sistemi çalışmadığı için araç artık adblue sıvısı tüketimi sağlamaz. Daha önceden adblue sıvısı tükendiği zaman çekiş gücü düşen araçlar adblue iptali sonrasında her hangi bir güç kaybı yaşamayacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Ortalama olarak 4.000 TL – 14.000 TL arasında bir maaliyet çıkmaktadır.
iptal ettir kardeşim. hiç bir zararı olmaz ve emisyon testinden rahatça geçersin. bu adblue denen saçmalık, motordan enjektörden bağımsız bir sistemdir. deterjanlı suyu dpf'in içine püskürterek egzoz gazındaki NOx değerlerini düşürmeye yarar.
AdBlue İptali Neden Yapılır? AdBlue iptalinin yapılmasının öncelikli nedeni araçlarda kullanılan AdBlue ve Mazot yakıtlarının düşük kalitede olması ile bu sistemin zamanla zarar görmesi ve arızalanmasına sebep olmaktadır.
AdBlue iptal cihazı araçtaki Adblue sistemini elektronik olarak yok sayar. Adblue sisteminden kaynaklı yanan hata lambalarından kurtulursunuz. Çekişten düşen aracınızın yola devam etmesini sağlar. Arızalı parçanızı değiştirmeye gerek olmadığı için ekonomik anlamda tasarruf sağlar.
Yani AdBlue biterse aracınızda, izin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur. Bu aşım nedeniyle de katalizör kısa sürede hasar görür. Sistemde yer alan filtrelerden de sıvı geçişi sağlanamadığı için filtreler kurur ve büzüşür. Bu da aracınız için son derece maliyetli bir durumu ortaya çıkaracaktır.
Tüvtürk egr'nin iptalini değil emisyon ölçümü testlerinden çıkan sonuçları dikkate almaktadır. Bu nedenle bu durum araç muayenesinde bir soruna yol açmaz ancak yüksek emisyon değerleri aracın muayeneden geçememesine neden olur.
Peki bu karışıma su ekler ya da AdBlue deposunu su ile doldurursak ne olacak? Su AdBlue sıvısının işlevini görmediği için emisyon değerleriniz düşmeyecek ve katalizör hasar görmeye başlayacaktır. AdBlue'nun yaptığı görevi su karşılamayacak ve böylelikle aracınızın katalizörünü bozacaksınız.
Eğer AdBlue® tankı boşalırsa, bu izin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür. Araç motor gücünü kısıtlayarak çekişten düşer ve Adblue takviyesi yapılana kadar da normale dönmez.
Eğer Adblue tankı boşalırsa, Aracın yakıt püskürtme sistemi otomatik olarak yakıt püskürtmeyi azaltır ve araç çekişten düşer. İzin verilen emisyon düzeylerinin aşılmasına neden olur ve katalizör kısa sürede hasar görür.
Adblue biterse ve yeniden doldurulmazsa bu durum aracın çekişini ve dolayısıyla performansını etkiler.
Asit yağmurlarına ve doğal floranın bozulmasına neden olan azot oksit gazı salımını minimuma indirmeyi sağlayan Adblue sıvısı, emisyon değerlerini yüksek oranda düşürür. Çözelti, sanılanın aksine bir yakıt değildir. Araç performansını yükseltmez, yakıt tüketimini düşürmez.
AdBlue çok eski bir geçmişe sahip olmadığı için sürücülerin kafasında nasıl ve nerede doldurulacağı konusunda birçok soru işareti bırakıyor. Arabalar AdBlue miktarı azaldığında sürücüleri sürekli olarak uyarıyor.
Araçta AdBlue uyarısı yandığında, aracın gideceği mesafe ve performans modele göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak aracınızda AdBlue ışığı yandıktan sonra 2000 km daha yol gidebilirsiniz.
Dökülme durumunda yapılması gerekenler
Yere, araca veya boyalı yüzeylere dökülen herhangi bir AdBlue bol miktarda su ile yıkanmalıdır. Sıvıların boşaltılmasına izin vermeyin.
Bu işlem hem araca zarar vermez, motor ömrünü uzatır, hem de arıza lambası, çekiş problemi gibi kusurlar ortadan kalkar.
Bu yol ile aracınızdan dpf sistemi iptal olur, motor lambası yakmaz yada DPF yüzünden çekiş düşmesi, marş basmaması gibi sorunlar ortadan kalkar. Bu işlem tamamen güvenli bir işlemdir, aracın beynine ya da motor aksamına herhangi bir zarar vermez.
Dpf (dizel partikül filtresi) iptali yaptırmak isteyen kullananların akıllarındaki en büyük soru işareti ise, iptal sonrası muayenede bir sorun yaşayıp yaşamayacakları oluyor. Katalizör ile ayrı birim olan sistemlerde dizel partikül filtresinin iptali muayenede hiç bir sıkıntı çıkarmaz.
Adblue sistemi kötü yakıt kullanımından ya da başka sebeplerle arıza verebilir. Ya da tank içindeki sıvı bitebilir. Ürün bittiğinde veya bir arıza aldığında araç arıza lambası yakar ve araç kullanıcılarını yolda bırakacak sorunlara sebep olabilir.
EGR iptali motora zarar verir mi sorusu oldukça sık sorulan soru tipidir. bu kapsamda EGR iptali otomobillerin motorlarına zarar vermemektedir.
EGR iptalinin motora zararı yoktur; EGR iptalinin yazılımsal yöntemlerle yapılması uzmanlar tarafından önerilmektedir. Yazılımsal iptal işleminde araç beyninde tanımlı olan EGR tamamen silinir. Bu yöntemle araç EGR fonksiyonunu tanımaz ve sorunsuz şekilde aracınızı kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri