Ayrıca yakıt deposundaki kir ve tortular, yakıt filtresini tıkayarak aracın performansını düşürür. Bu nedenle yakıt deposunun düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir.
Tankın içindeki atıl vaziyetteki zararlı torular önce Almanya'da üretilen kimyasal çözücüler ile yüzeyden temizlenir. Depo yüzeyinde kuruyan ve yüzeyden ayrılması çok zor olan petrol atıklarının tamamen yüzeyden ayrılması sağlanır. Kimyasal uygulaması sonrasında depo uzman ekiplerimizce tamamen temizlenir.
Depoyu Temizleme
Öncelikle, deponun içini sıcak suyla durulayın ve varsa büyük parçaları çıkarın. Ardından, bulaşık deterjanı veya beyaz sirke eklediğiniz ılık suyla dolu bir kova hazırlayın. Bu karışımı deposuna dökün ve bir süre bekleyin.
Korozyon: Yakıt deposu, zamanla korozyona uğrayabilir ve çürüyebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Ynt: Su deposuna mazot karışırsa
Depoya bol deterjan basılacak. Sonra marinanın pis su tahliye sistemi ile depo muhteviyatı çektirilecek. Depoya tekrar su ve deterjan basılacak; işlem tekrarlanacak.
Depoyu fullemek zararlı mı? Yani deponun mantığına bakınca yakıt içinde dursun diye üretildiği açık. Aracın deposunun dolu olması genellikle aracın hiçbir yerine zarar vermez.
Tankın içindeki atıl vaziyetteki zararlı tortular tankın içerisine personel inmek suretiyle tamamen temizlenip mazot ile yıkandıktan sonra tankerin içindeki önceki çekilen temiz yakıt tekrardan görevli nezaretinde temizlenmiş tanka nakledilir.
Sonrasında hortum yardımıyla yakıt deponuzu iyice yıkayın. Deponun iyice kuruması için 24-48 saat arası beklemeniz gerekiyor.
En sağlıklı su deposu, malzemesine bağlı olarak farklılık gösterir. Ancak genel olarak, içme suyu depolamak için en sağlıklı seçenek paslanmaz çelik veya gıda sınıfı polietilendirilmiş çelik depolardır.
- Benzin pompası, aracın arka koltuğunun altında bulunan bölmeden çıkarılmalıdır. - Ardından benzin pompasının filtresi sökülmeli ve filtre, aerosol gibi bir temizleyici ürün ile temizlenmelidir.
yakıt sisteminde hava varsa araç tek seferde çalışmaz, çalışsa bile sistemde hava dolaştığında enjektörlere yakıt yerine hava geldiğinde çekiş düşüklüğü olur hatta araç stop edebilir ve araç arıza lambası yakar. bunların hiçbiri yoksa pompacının söylediği gibi bir durum yoktur.
Binek araç yakıt depoları, normalde 45 ila 65 litre yakıt tutacaktır.
Araç alıştığınızın dışında bir ses çıkarıyorsa ya da sarsıntı ile çalışıyorsa mazot filtresi tıkalı olabilir. Bu gibi bir durumda aracı daha fazla zorlamadan en kısa sürede teknik servise götürmeniz gerekir. Mazot filtresi tıkalıysa ve aracı kullanmaya devam ederseniz motorun zorlanmasına yol açabilirsiniz.
yakıt filtresi tıkanmış demektir ve bir an önce değiştirilmelidir. Yakıt filtresi, zamanı geldiğinde değiştirilmez ise yakıt pompası arızası oluşmasına sebep olarak motorun gücünü etkiler ve zaman içinde motor çalışamaz duruma gelir.
Lastiklerin hava basınçlarının az olması durumunda yakıt tüketimi artar. Depoyu sürekli dolu tutmak, yakıtta tasarruf sağlar.
Benzin değmeyen yüzeylerin korozyona uğrama imkanı yok. Fakat uzun süre depoda bekleyen benzin de oktan kaybı, dizellerde de setan kaybı olur.
Deponun kapasitesini, katettiğin kilometreye bölüp 100 ile çarptığın zaman 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi verisine ulaşmış olursun. Örneğin aracının 50 litrelik deposu varsa ve depoyu tam doldurup 700 kilometre yol katettiysen aracın 100 kilometrede ortalama 7,1 litre yakıt tüketiyor demektir.
Bakım süreci, pompanın kapatılması ve güvenli bir şekilde erişilebilir hale getirilmesiyle başlar. Pompa parçaları dikkatlice sökülür ve bir temizleme çözeltisi ile yıkanır. Bu, pompa içinde biriken kir, tortu veya yakıt kalıntılarını temizlemeye yardımcı olur.
Tanktaki fuel-oil'i çıkarmaya yardımcı olmak için, tankı ısıtın ve sonrasında deniz suyu ile devamlı olarak yıkayın.
El pompası gibi bir şey olması gerekli uygun bir yerden hortumu çıkartıp doldurabilirsiniz. Veya direk arka koltuğun altından şamandıranın mazot gidiş hortumuna uygun bir hortum ayarlayıp oradan çekin daha kolay olur.
Örneğin, havanın serin olduğu günlerde veya sabah saatlerinde benzin almak daha iyidir. Çünkü hava serinken benzin soğuk nedeniyle sıkışmış formda olduğundan buharsız olarak satın alınır. Bu da aynı miktar paraya daha fazla litre benzin almanızı sağlar.
Yakıt Tercihi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eğer araç düşük hızlarda ve trafiğin yoğun olmadığı bölgelerde kullanılacaksa, yılda 45 bin kilometre yapılacaksa, araç içi ses sorun teşkil etmeyecekse dizel motor tercih edilebilir.
Sıcaklık -20 derecenin altına düştüğünde dizel yakıt, -40 derecelerde ise benzin donar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri