Taze soğan ve bakla ekimi yapılması aralık ayı için uygundur. Enginar fideleri de aralık ayında ekilebilir. Çiçekler arasında ise lale, sümbül, safran, zambak ve nergis soğanları ekilebilmektedir. Güller için gübreleme yapılması da uygun olmaktadır.
Kışın da rengarenk ve mis kokulu çiçekler bulabileceğini söyledik, peki kış mevsiminde hangi çiçekler ekilir? Kışın ölmeden dayanabilen çiçekler arasında kasımpatı, şebboy, sümbül, kardelen, nergis, çuha çiçeği, sıklamen, açelya, yılbaşı çiçeği ve orkide sayılabilir.
Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Kışlık sebze deyince akla gelen diğer türler ise pırasa ve sarımsak, alabaş, turp, şalgam, kırmızı pancar, pazı, kereviz, salata ve maruldur. Ülkemizde kışlık sebze türlerinden lahana, havuç, soğan, brokoli, karnabahar ve salata marul yetiştiriciliğinde yabancı kökenli hibrit çeşit kullanımı yaygınlaşmıştır.
Nane, sarımsak ve arpacık soğan, kışın saksıda yetişen sebzeler arasında yer alıyor. Maydanoz, biberiye, dereotu, lahana, havuç, marul, ıspanak, tere ve roka da bunlardan birkaçını oluşturuyor. Ayrıca kışın saksıya; reyhan, brokoli, turp, kekik ve şeker bezelyesi ekmeniz de mümkün.
Ocak ayında ekilebilecek çiçekler şunlardır; pelesenk, ametist, hercai menekşe, camgüzeli, begonya, sabır ağacı ve lobelyadır. Ocak ayında ekilmesi gereken çiçekler gölgede büyüyen ve yetiştirilen çiçekler ekilmelidir.
Bakımı ve yetiştirilmesi de bir hayli kolaydır. -Dış mekan için ekim ayları; Bahar ve Yaz ayları.
Kasım ayında bir çiçek satın almak ya da kasımda çiçek ekmeyi düşünüyorsanız, en uygun çiçekler; Sümbül ve Nergis olacaktır. Kasımpatı ise, ekilebilir ama daha erken ekilmesi tavsiye edilir.
Dört Mevsim Bakılabilen Çiçekler Nelerdir? Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak bunlar şebboy, antoryum, orkide ve yucca bitkisidir.
Bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, kırmızı pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç. Serin iklim sebzeleri, Aylık ortalama sıcaklık 15-18 °C' de en iyi gelişim gösterirler.
Ocak ayında roka, dereotu tohumları ekilir. Şubat ayında soğan, sarımsak, roka gibi tohumlar ekilir. Mart ayında salatalık, zeytin, tere, pırasa, rezene, nohut, patates, patlıcan tohumları ekilir. Nisan ayında bamya, börülce, kavun, karpuz, salatalık, maydanoz tohumları ekilebilir.
Bu aylar genellikle mart, nisan ve mayıs aylarıdır. Bu aylarda ekim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, toprak sıcaklığıdır. Toprak sıcaklığı, tohum çimlenmesi ve bitkilerin büyümesi için önemlidir.
Ekstra doğal gübre kullanmak da sardunyaları coşturmak için denenebilir. Muz kabuğu, yumurta kabuğu ve kabuk tarçını cam bir kavanozda suyun içine koyun ve ağzı kapalı şekilde 2-3 hafta bekletin. Bu su ile sardunyalarınızı sulamanız onların daha canlı hale gelmesine yardımcı olacaktır.
Her mevsimde çoğalabilirler. Bahar aylarında ilk açan çiçeklerdendir. Sakız sardunya: Yaz aylarında çiçek açan sakız sardunya, sürekli sulanmaya ihtiyaç duymayan bir bitkidir.
Sardunya bitkileri tüm yıl boyunca yapraklarını ve çiceklerini yeniler. Bu nedenle solmuş, kurumuş kısımlarını mutlaka temizleyin. Temizleme işlemi sardunyalarınızın sağlıklı gelişimine katkıda bulunur ve çok çicek açmasını sağlar.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Deliksiz Saksıda Yetişen Bitkiler Nelerdir? Avize (Yucca) ağacı, sukulent, Cennet Kuşu, kaktüs, deve tabanı (Monstera adansonii), Areka Palmiyesi, aloe vera, Arapsaçı, Dua Çiçeği deliksiz saksıda yetişen bitkiler arasındadır.
Kısa Sürede Yetişen Meyveler
Domates, salatalık, biber, soğan (soğan özellikle çok ama çok kısa bir süre içerisinde yetişir), çilek, sarımsak ve fesleğen oldukça kolay ve hızlı büyüyen meyve ve sebzedir. Bu sebze ve meyveleri saksıya dikerek kısa süre içerisinde yetiştirebilir ve tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri