Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz. Halı ve kilim yıkama, mutfak ve banyo temizliği, koltuk ve diğer tekstil ürünlerinin temizliği, çamaşır yıkama genel ev temizliği, cilt ve saç temizliği gibi geniş ölçekte kullanım alanı vardır.
Zeytinyağı özleri ile oluşturulan bir temizleyici olan Miss Arap Sabunu ile duvarlarınızı temizleyebilirsiniz. Zamanla biriken ve duvarlarımızda sararmalara, solmalara neden olan is, duman ve tozlar Miss Arap Sabunu ile temizlenebilir. Özellikle çocuklu aileler için ideal bir temizleyicidir.
Bir miktar Miss Arap Sabunu'nu suyun içine ekleyin. Su ve sabunu iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Temizleme bezinizi alın ve sabunlu su karışımına batırın. Çıkardıktan sonra temizleme bezinizi iyice sıkın.
Sabun, kir ve leke tutan yağları çözme işlevinden ötürü etkili bir temizlik aracı. Sert kimyasallara veya ovalamaya gerek duymadan Arap sabunu kullanarak ruj, kahve, kurumuş kan ve yağ gibi zorlu lekeleri çıkarabilirsiniz.
Bu sabunlar cildi temizlerken aynı zamanda cilde nem ve esneklik sağlar. Ayrıca cildi yumuşatır ve cildin doğal pH dengesini korur. Sıvı arap sabunu ise yüzyıllardır tüm cilt tipleri için en etkili temizlik ve bakım ürünü olarak kabul edilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Miss Arap Sabunu zorlu kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Hem renkli kıyafetlerinizde hem de beyazlarınızda gözle görünür ve hızlı sonuç almanızı sağlar. Miss Arap Sabunu kıyafetlerinizin dokusunu ve rengine zarar vermez.
Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır. Kapıları silerken kullanmayı ihmal etmeyin.
3) Arap Sabunu ile Yağlardan Arının
Arap sabunu ev temizliği ve kişisel bakım konusunda sıkça kullanılan bir sabun türüdür. Yağlanmış mutfak dolapları nasıl temizlenir sorusunun da en kolay yanıtıdır.
Eğer temizlik için kimyasal kullanmak istemiyorsanız, Arap sabununu (sıvı veya jel) bir fincan sirke ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu doğal karışım sayesinde parkeleriniz pırıl pırıl bir görünüme kavuşur. Dikkat etmeniz gereken ikinci önemli nokta ise parke yüzeyleri ve sıvı temas süresidir.
Hafif köpürterek kullanacağınız arap sabunu ya da normal sabunla da cam temizliğinizi yapabilirsiniz.
Arap Sabunu ile Koltuk Temizliği
Koltuklarınızı halı temizliğinde olduğu gibi arap sabunu ile silin ve ardından durulama suyuna doğal elma sirkesi ekleyerek durulayın. Koltuklarınız tertemiz, yumuşacık ve pırıl pırıl olacaktır.
Arap Sabunu
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Miss Arap Sabunu fayanslarınızı köşe bucak temizlerken pırıl pırıl parlamasını da sağlar. Hoş kokusu ile evinize taze ve ferah bir hava katar. Miss Arap Sabunu ile fayans temizliğinin tadını çıkartabilirsiniz.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Laminat parke temizliği süresince, arap sabunu kullanmak oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Arap sabunu yapısı itibariyle parlaklığı koruyan doğal temizlik ürünleri içinde yer alır. Ve kullanımı ile ilk günkü parlaklık kazanılır.
Sirke ve Su ile Parke Temizliği
Ahşap zeminlerde de mükemmel düzeyde ve sağlıklı şekilde temizlik imkânı sunar. Bu uygulama için ılık su ve sirke karşımı hazırlamanız yeterlidir. Ahşap üzerinde var olan kirlerin kısa sürede yok edilmesini sağlarken, parlatma özelliği sayesinde güzel bir görüntü ortaya çıkartır.
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Sıcak suyun içine bir miktar arap sabunu karıştırıp yumuşak bir bez yardımıyla koltuklarınızı silin. Böylece kolay bir temizlik sağlayabilir güzel bir sonuç elde edebilirsiniz. Silme işlemini tamamladıktan sonra mutlaka durulamayı unutmayın.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
Temizliğine her zaman dikkat ettiğimiz banyo, tuvalet ve lavabolarda derinlemesine temizlik sağlayan Miss Arap Sabunu ile küvet ve duşakabinler de temizlenebilir. Bir yandan da hoş kokularla temiz ve ferah hissettirir. Küvet ve duşakabinleri Miss Arap Sabunu ile derinlemesine temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri