Arapçanın zor bir dil olmasının birkaç sebebi vardır. Bunlardan ilki, birçok harfin kelimenin içine yerleştirildikleri yere bağlı olarak 4 farklı biçimde yazılıyor olmasıdır. İkinci olarak, sesli harfler yazılı kelimelere dahil değildir. Bu nedenle anadili Arapça olmayan birinin terimleri anlaması zorlaşabilir.
Arapça öğrenmek çok zor bir durum değildir. Arapça dilini öğrenen kişiler, kendini geliştirerek farklı kişilerle iletişim kurabiliyor. Arapça dilinde ön plana çıkan birçok detay bulunuyor. Arapça dili yazılış bakımıyla da farklı olması nedeniyle, zor görülen diller arasındadır.
Anadili Fransızca, İspanyolca, Almanca ve Portekizce gibi Avrupa dillerinden biri olanların Arapça öğrenmesi biraz zor olabilir. Çünkü Arapçada üç sesli harf vardır ve bu sesli harflerin uzunluğu kelimenin anlamını belirler. Ayrıca gırtlaktan seslendirilen birçok sessiz harf vardır.
Arapçayla Türkçenin yakınlaştığı tek durum iki dil arasında birçok ortak kelime bulunmasıdır. Bu nedenle Türklerin Arapça öğrenmesi zordur fakat imkansız değildir.
Dünyanın en zor dili Çince olarak bilinmektedir. Çince dili farklı özellikleri ve kendine has kuralları ile oldukça zor bir dildir.
İlgili 24 soru bulundu
En kolay öğrenilen diller sıralaması İngilizce, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Fransızca ve Almanca şeklinde olacaktır. İngilizceyi dünyada yaklaşık 427.000.000 kişi konuşmaktadır. İngilizceden sonra öğrenmesi en kolay dil olarak İspanyolcayı örnek verebiliriz.
Türkçe de zorluk derecesi olarak bu kategoriye dahil. Bu diller 44 haftalık yani 1100 saatlik bir çalışmayı gerektiriyor. Dilbilimi “dağının” zirvesindeyse öğrenilmesi en zor dillerin yer aldığı Kategori V bulunuyor. Bu en zorlu grubun içinde Arapça, Çince – Mandarin ya da Kantonca – Korece ve Japonca yer alıyor.
Türkler için en kolay öğrenilebilen dilleri arasında ise en başta Moğolca gelmektedir. sonrasında ize Mançu-Tunguzca, Korece ve Japonca dilleri gelmektedir. Çünkü bu diller de Ural-Altay ailesinden gelirler.
Arapça bilmek, öncelikle dini açıdan çok önemlidir. Çünkü Kuran-ı Kerim'in dili Arapçadır. Bundan dolayı Arapça öğrenmek işe yarayabilir. Ayrıca Arapça öğrenerek yeni iş fırsatları yakalayabilirsiniz.
Bu Branşın Eğitim Süresi 136 saat'tir. Bu program kursiyere; basit düzeyde ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına Arapça'da bilinen günlük ifadeleri dinleme, okuma, yazma, konuşma ve iletişim kurma bilgi ve becerisini kazandırmayı hedeflemektedir.
Arapça Kur'an-ı Kerim'in Dilidir
Kur'an-ı Kerim'i de Allah ile konuşmak olarak düşünürsek Rabbimiz'in bizden ne istediğini bilmemiz ve Kuran-i Kerim'in ruhunu anlamamız için de Arapça öğrenmemiz gerekir. Arapça,aynı zamanda Hadis-i Şeriflerin ve ibadetin dilidir.
Tabloda gördüğünüz gibi 5 rakamı yuvarlak o harfine benziyor. 0 rakamı ise Arapça'da nokta '. ' simgesiyle gösterilmektedir. Bu şekilde 1'den 10'a kadar Arapça rakamları ezberleyebilirsiniz.
Arapça, Arabistan yarımadası lehçeleri, Irak lehçeleri, Suriye lehçeleri, Mısır lehçeleri ve Kuzey Afrika lehçeleri gibi beş ana lehçe öbeğine ayrılır.
Listede Türkçe 20., Farsça 44., Arapça ise 45. sırada bulunuyor.
Hayır, Arapça öğrenmek her Müslümana farz değildir. Ancak farz-ı kifaye olduğu söylenebilir. Arapça, Kur'an-ı Kerîm'in ve hadislerin dili olması hasebiyle Müslümanlar için çok önemli bir dil olmuştur.
Kelime haznesi bakımından en zengin dil #Arapça'dır. Arapça'da 15 milyondan fazla kelime bulunmakta. Tabi bunlar da dişi-erkek (müzekker-müennes) ayrımını da hesaba katarsak. Türkçe'de ise 110 bin kelime olduğu düşünülmektedir.
Arapça öğrenirsek Kur'an'ı da anlayabilir miyiz? Değerli kardeşimiz, Arapçayı bilen kişi Kur'an-ı Kerim'in manalarını anlayabilir.
Bazıları için bir veya iki yıllık kurslar yeterli olurken, diğerleri için bu süre üç veya dört yıla kadar sürebilir. Yani, "kolay Arapça öğrenmek istiyorum" diyenlerdenseniz, bunun birçok değişkene bağlı olarak mümkün olup olmayacağını göreceksiniz.
Kur`an`ı orijinal Arabçası ile okuyan ibadet etmiş olur, bu okuma insanı Allah`a yaklaştırır, anlamaksızın dahi olsa okuyorsa sevap kazanır. Anlayarak okuyan ise ücret üstüne ücret elde eder.
Karmaşık yapılar barındıran uzun soluklu cümleler söz konusu olduğunda anlaşılabilirlik seviyesi azalsa da Azerice; Kazakça, Kırgızca ve Özbekçe gibi Türk dillerine kıyasla Türkiye'deki Türklerin en kolay öğrenebileceği diller arasında.
Eski Türkçe dönemi, Türk dilinin yazıya geçirildiği Köktürkçe (Orhun Türkçesi), Uygurca ve Karahanlı yazı dillerini (7-12. yy) kapsar. 13. yy'a kadar Türk dünyasının doğu kolunda iki ayrı bölgede iki ayrı yazı dili oluşmuştur.
Türkçe farklı lehçelerle konuşulan bir dildir. Dünya genelince en çok kullanılan lehçesi ise Türkiye Türkçesidir.
Öğrenilmesi en zor diller listesinde ilk 3'e rahatlıkla koyabileceğiniz bir dil olan Japonca, oldukça yüksek bağlamlı bir dildir. Mandarin dili gibi kültürel nüanslara sahip olması öğrenmeyi zorlaştıran diğer bir faktördür. Ayrıca 3 ayrı yazı sistemi vardır: Hiragana, Katakana ve Çin Kanji…
YAZILDIĞI GİBİ OKUNAN DİLLER
Yazıldığı gibi okunan diller, en genel şekliyle Ural Altay dil familyasına mensup olan dillerdir. Biraz daha açıklayalım: Ural dilleri = Fince, Macarca, Samoyed, Yukagir ve Eskimo. Altay dilleri = Moğolca, Türkçe, Korece, Japonca ve Tunguzca.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri