Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Oje lekelerini çıkarmak için aseton ya da oje çıkarıcı kullanılması ilk akla gelen seçeneklerdendir.
Oje çıkarıcı aseton olarak bildiğimiz ürün aslında oldukça geniş bir kullanım alanına sahip kimyasaldır. Ürün, yaygın olarak oje çıkarma işlemi için kullanılır.
Asetonu bir kağıt havlu üzerine dökerek laminat, karo ve beton zeminlerdeki ayakkabı izlerini silebilirsiniz. Ancak aseton, ahşap zeminlerde kullanılmaz.
Aseton, özellikle kadınların tırnak boyalarını çıkarmak için kullandıkları makyaj temizleme malzemelerinden bir tanesidir. Son derece etkili bir çözücü malzeme olması, asetonun aynı zamanda koli bandı lekesi çıkarma ve bant lekesi temizleme işleminde de etkili bir oyuncu olmasını sağlamaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün.
Kullanım Alanları
Kozmetik sektöründe çözücü olarak kullanılır (oje çıkarıcı). Boya sektöründe inceltici ve çözücü olarak kullanılır. Sanayide çoğu kimyasal maddenin üretimi için kullanılır. Asetonun dünya üretiminin neredeyse yarısı methylmetacrylate üretiminde öncü olarak kullanılır.
Aseton birçok plastik ve sentetik lif için uygun bir çözücüdür. Poliester reçinelerin inceltilmesinde, henüz donmamış epoksi ve yapıştırıcıların çözülmesinde kullanılır. Boyalar ve verniklerde kullanılan uçucu çözücülerden biridir. Boya sektöründe inceltici ve çözücü olarak kullanılır.
Aseton kimyasal bir ürün olduğu için çamaşır suyunu çıkarır. Bunun için bir pamuk ya da beze aseton dökmek gerekir. Sonrasında bunu çamaşır suyu lekesinin olduğu yere koymak ve bir süre bekledikten sonra yumuşak hareketler ile silmek gerekir.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Tişört, kazak, pantolon ya da diğer kumaş ürünlerinize oje damladığında sirke ile anında temizlik çözümü üretebilirsiniz. Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır. Nemli bir bez yardımı ile hafif bastırarak silinir.
İlk olarak karbonat ve suyu karıştırıp bir macun elde edin ve leke üzerine uygulayın. Durulamadan önce 15 dakika macun leke üzerinde beklemelidir. Ardından durulayıp kurumaya bırakabilirsiniz. İşe yaradığını göreceksiniz.
Böyle durumlarda genellikle oje çıkarmak için kullanılan aseton adeta imdada yetişiyor. Üstelik uygulaması çok kolay. Tek yapmanız gereken asetonu bir pamuğun üzerine dökmek ve mürekkep lekesi olan bölgeyi bu pamukla silmek. Aseton cildinizi tahriş etmeden mürekkep lekesini çıkaracaktır.
Tırnaklarınızdaki ojeyi çıkartmak için kullandığınız aseton maddesi, bazen koltuk kumaşlarına bulaşan ojeleri temizlemekte de etkilidir. Fakat açık renkli koltuklarınız var ise kullandığınız aseton ağartıcı bir özellik gösterebilir.
Milliyet`in haberine göre oje çıkarıcı olarak da kullanılan aseton Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın yasaklanacak ürünler listesi arasında. Tahriş edici madde olarak bilinmesinden dolayı bu ürünün sağlığa zararlı olduğu ve bu sebeple yasaklanacak olduğu söyleniyor.
Dolayısıyla farkında olmasak ta asetonu yüzümüze sürmüş oluyoruz. Ancak asetonun yüze sürülmesi başta beyne zarar verebilir, ciltte kuruluğa ve tahrişlere neden olur. Bunun yanında kansere ve zehirlenmeye de neden olabilir. Ø Renksiz ve Yanıcıdır.
Keskin, yanıcı, zehirli olmayan renksiz bir sıvıdır.
Oje Çıkarıcı, Aseton
Bu ojeleri temizlerken de kişisel bakım ürünleri arasında yer alan oje çıkarıcı ve asetonlar kullanılır. Aseton ve oje çıkarıcı, aslında iki farklı şeydir. Aseton, ojeleri temizlemek için yaygın olarak kullanılan çözücü bir sıvıdır.
Aseton; su ile iyi karışması, yüksek evaporasyon özelliği ve düşük viskoziteli olması nedeniyle iyi bir organik çözücü olarak kabul edilmektedir [15].
Oje Çıkarıcı Sıkça Sorulan Sorular
%50 indirimle Mixup Keratin & Biotin Içeren Güçlendirici Aseton 220 ml 29 TL'ye, %58 indirimle Gülşah Asetonsuz Oje Temizleyici 125 ml 12 TL'ye, %50 indirimle Beauty Girl Aseton Nemlendirici Etkili Çilek 200 ml 15 TL'ye sahip olabilirsiniz.
E vitamini, bitkisel yağlar ve badem gibi yağlı tohumlarda bulunan yağda çözünen bir vitamindir. B12 vitamini gibi bazı eksikliklerin kahverengi lekelere neden olduğu düşünülmektedir. Çeşitli ve dengeli bir diyet, vitamin eksikliği riskini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.
Cilt lekelerine çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından da ele alınmıştır. Saraçoğlu, cilt lekelerinden kurtulmak için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri