Etkiler. LSD'nin etkileri, alınmasını izleyen 20-60 dakika içinde başlar ve 6-12 saat sürebilir.
Asitli ürünler, haftada 1 defa akşamları kullanılması uygun olan ürünlerdir. İçeriğindeki kimyasal bileşenlerin fazla kullanımı cilde yarardan çok zarar sağlayacaktır. Cildin tolere etme durumuna göre haftada en fazla 3 akşam kullanılmalıdır. Haftada 3'ten fazla yapılan eksfoliasyon cilt bariyerine zarar verebilir.
Dışarıdan enjekte edilen hyaluronik asitin yarılanma ömrü 2-8 gündür. Ancak enjeksiyon sonrasında 6 ay-1 yıl klinik iyileşme gözlenmektedir. Bu durumun dışarıdan verilmesi ile vücutta hyaluronik asit sentezini artırması ile ilgili olduğu düşünülmektedir.
Yüze uygulanan glikolik asit sonrası ölü hücrelerin temizlenmesi ile ciltte parlaklık ve canlılık etkisi anında gözlemlenir. Medikal estetik uygulamalarda kimyasal peeling adı altında uygulanan glikolik acid işleminde kontrollü şekilde solüyon uygulanması sonrası ciltte soyma sürecini içerir.
Temizleyiciler ve tonikler günlük kullanılabilirken, glikolik asit oranı fazla oran ürünleri haftada iki kez kullanabilirsiniz. Yüksek konsantrasyonda glikolik asit içerikli ürünler daha hızlı etki gösterse de bu tarz ürünler kontrollü kullanılmalı.
İlgili 16 soru bulundu
Glikolik asit, ciltte leke oluşumuna karşı oldukça etkili bir yapıya sahiptir. Leke oluşmasını engeller. Cildi nemlendirir. Ciltteki kuru görünümü ortadan kaldırır.
Glikolik asit, ölü cilt hücrelerinin üst katmanlarının yenilenmesi, güneş kaynaklı lekeleri geçirme, sivilce izlerinden kurtulma ve cilt yaşlanmasını önleme ve yenilemeye yardımcıdır.
Glikolik asit kullanımı sonrasında güneşe çıkmamalısın. Bu nedenle yoğun konsantrasyonlu glikolik asit serumlarının gece bakımında kullanılması önerilir. Ayrıca gündüzleri de mutlaka yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi uygulamalısın.
Cildin derinliklerine inerek fazla yağı ve ölü hücreleri parçalama özelliğine sahiptir. C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir.
En az dakika yüzünüzde beklettikten sonra durulamanız gereken bu jel, sahip olduğu kıvam sayesinde kullanım kolaylığı sunar. Salisilik asit içeren tonik, jelden sonra yüze sürülür ve durulaması gerekmez. Kolay kuruyabildiği için sizleri uzun süre bekletmeyecek olan tonik, cildi parlatarak esnek hale getirir.
Yaprak maske çeşitleri ile de bakım rutinini pekiştirebilirsiniz. Cilt kuruluğu için en önemli ürünlerden olan bu asit ihtiyaç duyulduğunda gün içinde ikinci kez tekrarlanabilir.
3. Hyaluronik asit serumu nasıl kullanmalıyım? kurulamadan serum sürülmeli ya da serumdan önce bir bitki suyu (gül suyu, lavanta suyu, mersin suyu vb) sıkıp ondan sonra uygulanmalı.
Cildinizde sivilce olsa da, cildin doğal nemini korumanız önemlidir ve hyalüronik asit, bunun için biçilmiş kaftandır. Cilt dokusunu iyileştirmenin yanında, kuruluk ve lekeler ile de savaşır.
Hangi Sıklıkta Asit Kullanmalıyım? Cilt bariyerini tahrip etmemek için cilt bakım sıralaması oldukça önemlidir. Haftada en fazla iki defa akşam rutininizde eksfoliasyon yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer asitlere alışkın bir cilde sahipseniz, bunu en fazla üç güne çıkarabilirsiniz.
Sadece belli asitler kullanılmalıdır. Cilt sağlığı için faydalı olan asitler: Alfa Hidroksi Asitler (Glikolik Asit), Beta Hidroksi Asitler (Salisilik Asit), Hyaluronik Asit (Hyaluron), Askorbik Asit (C Vitamini), Retinoik Asit (Retinol).
Cilt lekelerinin tedavisinde en sık alfa hidroksi asit (AHA) peelingi olarak bilinen glikolik asit peelingi uygulanır. Uygulanan diğer kimyasal peeling yöntemleri ise salisilik asit, laktik asit ve trikloroasetik asit (TCA peeling) peelingleridir. Glikolik asit peelingi en etkili ve güvenilir peeling yöntemidir.
Cilt bakım serumu, cildinizi cilt tipinize uygun bir temizleyiciyle temizledikten ve tonik uyguladıktan sonra günde bir ya da iki kere yüzünüze ve boynunuza cilt bakım serumu kullanabilirsiniz.
Niacinamide ile kullanılmaması gerekenler arasında retinol ve C vitamini gelmektedir. C vitamini ile birlikte kullanıldığı takdirde Niacin'e dönüşür. Retinol ve niacinamide birbirinin etkilerini azaltan bileşenlerdir. Bu yüzden ikisi birlikte kullanıldığında güçlü etki görülmez.
Niacinamide serumu her gün kullanabilir, güneş kremi ile de iyi bir koruma sağlayabilirsin.
Doğru oranlarda, hassasiyet yaratmayacak şekilde formüle edilmiş ürünlerde glikolik asit ve salisilik asidi birlikte kullanabilir ve cildinin pürüzsüzleşmesini sağlayabilirsin. Bu içeriklere niacinamide de eşlik ettiğinde cildinin hassasiyet gösterme ihtimali iyice azalır.
Glikolik asitle özellikle ileri seviyede olmayan hiperpigmentasyon şikayetlerinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Küçük molekülleri sayesinde cildin derin katmanlarına ulaşır ve gözenekleri yağ, kir gibi kalıntılardan derinlemesine temizleyerek, gözeneklerde sıkılaşma sağlar.
Glikolik asidin etkili yapısı hücre yenilenmesini destekler ve bu sayede cilt daha taze, parlak ve daha aydınlık görünür.
Yağlı ve akneli ciltlerin tercih ettiği, tıkanmış gözeneklerin açılmasını sağlayarak sivilceleri temizlemesiyle bilinen ve cilt bakımında sıklıkla yararlanılan asit çeşididir. Aynı zamanda beta hidroksi asit (BHA) olan salisilik asit, cilt bakımında sıklıkla kullanılan bileşenler arasında yer alır.
Salisilik asit, en iyi sonucu siyah noktalar ve iltihaplı olmayan sivilcelerde verir. Ayrıca, iltihaplanmayı ve yağlanmayı azaltarak da sivilce tedavisinde faydalı olabilir. Tek başına salisilik asit, piyasadaki en etkili sivilce tedavisi değildir.
Salisilik Asit, Glikolik Asit, Retinol, Niacinamide, C Vitamini içeren ürünler gözenek sıkılaştırmaya yardımcı olabilecek aktif içerikler arasında. Cildi iyileştirmek amacıyla kullanılan bu doğal içeriklerin tamamı ölü hücreleri uzaklaştırarak cildin yenilenmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri