Suudi Arabistan'da premium oturum hakkına başvurmak için kişinin gerekli şartları karşılaması ve istenen ücretleri ödemesi gerekir. Bu ücret zamanla sınırlı oturum için yıllık 100.000 Suudi Arabistan riyali, kalıcı oturum için tek seferlik bir ödeme olarak 800.000 Suudi Arabistan riyalidir.
Normal koşullarda bir yabancı için vatandaşlık süresi
Kuveyt'te ise bu süre 20 sene. Suudi Arabistan ise bir yabancının vatandaş olabilmesi için en az 10 sene ülkede aralıksız ikamet etmesini talep ediyor. Bu süre Mısır'da da 10 sene.
Suudi Arabistan oturum izni almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da ülkedeki diğer yabancı vatandaşlar gibi Medine-i Münevvere' ye başvurarak kimlik bilgileri ile pasaport bilgilerini de beyan ederek oturum izni başvurusunda bulunmalıdırlar.
Suudi Arabistan çalışma vizesi başvuru işlemleri konsolosluk tarafından yetki verilmiş Vize Merkezi aracılığıyla yapılabilmektedir. Vize Merkezi sizin adınıza Suudi Arabistan çalışma vize başvurunuzu en kısa sürede, sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için hizmet vermektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Bilindiği üzere dünya ülkeleri arasında yabancılara vatandaşlık verilmesinin en zor olduğu ülkelerden biri Suudi Arabistan'dır.
İki ülke resmi pasaport sahipleri 90 günü aşmama ön koşulu ile Suudi Arabistan vize işlemlerinden muaftır. Suudi Arabistan vize işlemleri, Pazartesi ve Perşembe günleri 09:00 ila 15:00 arası gerçekleştirilebilirken, Cuma günleri ticari vize başvuru işlemleri kabul edilmemektedir.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
Oturma izni, ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan (90) günden fazla Türkiye'de kalacak olan her yabancı uyruklu kişi için, yabancının bulunduğu yerdeki İl Göç İdaresi'nden alınması gereken, yabancının Türkiye'de kalabileceği süreyi belirleyen hukuki belgedir.
Türkiye'de Oturma İzni Almak Ne Kadar Sürer? Türkiye'de oturma izni alma işlemi için yapılan başvurular, en geç 90 gün içerisinde sonuçlandırılır. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi halinde en geç 90 sonra oturma izni almak mümkündür.
Suudi Arabistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomatik, Hizmet, Hususi veya Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları SA'ya yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidirler.
Çifte Vatandaşlık Alabilir miyim? Türk vatandaşlık mevzuatı Suudi Arabistan Vatandaşları için çoklu vatandaşlığa izin vermektedir.
Ziyaretçiler, Suudi halkının sıcak misafirperverliğini, zengin mirası, canlı kültürü ve nefes kesen manzaralarını keşfetme ve deneyimleme şansına sahip olacak. E-Vize, turistlerin ülkede 90 güne kadar kalmasına izin veren 1 yıl geçerli ve çok girişli bir vize türüdür.
İkamet kimlik kartı aslı. 4 adet Biometrik fotoğraf. Öğrenci Belgesi (güncel tarihli olması gereklidir). Kira Kontratı (Noter onaylı) veya Yurt Kabul Belgesi.
Dubai oturum izni 3 yıla kadar geçerli olmaktadır ve bu süre sona erdiğinde şartların uygulanmaya devam edilmesi halinde yenilenebilmektedir.
Çalışma izni başvurusu Türkiye'den yapılacak ise doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuruda bulunulur. Kural olarak yabancının Türkiye'den yapacağı başvurularda, yasal olarak en az altı ay süreli geçerli bir ikamet izninin olması gerekmektedir.
Kısa dönem ikamet izni ilk başvuruda sabıka kağıdı gerekli değildir, uzatma başvurularında sabıka kağıdı zorunludur. Bazı durumlarda GÖÇ idaresi hayatınızı devam ettirecek paranızın olup olmadığını anlamak için minimum 6000 dolar bulunan bir Türk banka hesabı isteyebilir.
İkamet izni almak istiyorsanız da tapuda gösterilen değer en az 75 bin dolar olması gerekmektedir, evi 2 milyona alıp tapuda 500 bin tl gösterilmesi durumunda hem yasalara aykırı hareket etmiş olursunuz hem de ikametinizi alamazsınız bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz.
İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
Kısa dönem oturma izni başvurusu, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 21. maddesi uyarınca; yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki konsolosluklara yapılır. Konsolosluklar, oturma izni başvurularını görüşleriyle birlikte Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne iletir.
Yolcuların gidiş-dönüş uçak bileti alma şartının bulunduğu turistik vize, 1 yıllık geçerli olacak ve tek seferde maksimum 90 gün ülkede kalış hakkı verilecek. Vize ücreti, sigorta dahil 128 dolar olarak belirlendi.
Suudi Arabistan Krallığı'nın ülkeye girişlerde turistik vize başvurularını kabul etmemesi nedeniyle Suudi Arabistan vizesi almanın zor olduğu söylenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri