Asil Azmaz, Bal Kokmaz, Kokarsa Yağ Kokar Aslı Katıktır (Ayrandır) Asil insanlar kötü huylu olmazlar; eğer bir kusur gösterirlerse, bu kusur onlara sonradan eklenmişti...
"Asil azmaz, bal kokmaz, kokarsa yağ kokar aslı katıktır (ayrandır) " Atasözünün Anlamı: Asil insanlar kötü huylu olmazlar; eğer bir kusur gösterirlerse, bu kusur onlara sonradan eklenmiştir.
Atasözü Asıl azmaz, bal kokmaz; Asıl azmaz, bal kokmaz; [1] Bir kişi ya da nesne, ne denli biçim değiştirirse değiştirsin, aslını yitirmez; soyluluğunukavrar.
Kokarsa ayran kokar, çünkü aslı süttür" Atasözünün Anlamı: Aslı sağlam olan şeylerin kolay kolay bozulmayacağını, eğer bir kusur varsa bu da aslında pek önemli olmadığını ifade eden bir atasözüdür.
Lokman Şenlik. "Asil azmaz, bal kokmaz; kokarsa yağ kokar, çünkü aslı süttür."
İlgili 19 soru bulundu
Bu durumu ise en güzel şekilde ifade eden atasözlerinden biri de "Eğilen Baş Kesilmez" atasözüdür. Bu atasözünün anlamı şöyledir; Hatasız bir kul olmaz ve her insan, hata yapmaya yatkın bir varlıktır. Bu durumdan hiç bir kimse kurtulamaz. Hatasını anlayarak özür dileyen ve büyüklüğümüze sığınan bir kişi affedilmelidir.
Asıl azmaz bal kokmaz atasözü, kendisini belli eden özelliklere sahip olanlar her ne sebep karşılarına çıksa bile yine de özlerinden, ailelerinden ve geçmişlerinden gelen özellikleri kaybetmezler.
Aman Diyene Kılıç Kalkmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Karşıdaki kişinin gücünün takdir edilip, karşıdaki kişinin kendisinin güçsüz olduğunu anlamasıyla teslim olmuş olmasıyla; güçlü olan kişinin güçsüz kişiye karşı bir kötülük göstermesi insanlığa sığmayan, mertliğe sığmayan bir harekettir.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
Acından Kimse Ölmemiş Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi yoksul olabilir, işsiz ve parasız kalabilir ama aç kalmaz, mutlaka bir geçim yolu bulur.
[1] Hiç yapılmadan, sadece nasıl yapıldığını görerek bir şey öğrenilemez.
Deliye Göre Her Gün Bayram Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: her fırsattan yararlanarak bayrammış gibi davrananlara ve her şeyi eğlenceli yönden alanlara söylenen bir söz.
El İle Gelen Düğün Bayram Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: herkese birden gelen sıkıntı ve felakete katlanmak, yalnızca bir kişiye gelene katlanmaktan daha kolaydır.
Düğün bayram etmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Çok sevinç duymak, topluca neşeli bir duruma kavuşmak.
Sultanahmet Camii'nin minarelerine gerilmiş mahya ışıklarıyla "Sevelim, sevilelim" şeklindeki geleneksel bayram dilekleri. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır.
[1] Başta bulunan nasıl bir yol tutarsa onun yönetiminin altında bulunanlar da o yolu tutarlar.
Bakmakla Usta Olunsa (Öğrense), Köpekler (Kediler) Kasap Olurdu (Kasaplığı Öğrenirdi) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yapılmadan yalnızca nasıl yapıldığı görülerek hiçbir şey öğrenilemez.
"akıllı olmanın yaşla ilgisi yoktur, bazı küçükler büyüklerden daha akıllı olabilir" anlamında kullanılan bir söz.
[1] Bir kişi, yayılmasını istemediği bir durumu kimseye söylememelidir. Söylerse, -gizli kalmasını istediği şey- dilden dile dolaşarak toplum içine yayılır.
"Bir ağaçta gül de biter diken de" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, iyi ve kötü şeylerin bir arada bulunabileceğini, her durumda ve yerde her şeyin mükemmel olamayacağını ifade eder.
BAKMAKLA USTA OLUNSA (ÖĞRENSE), KÖPEKLER (KEDİLER) KASAP OLURDU (KASAPLIĞI ÖĞRENİRDİ) ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Yapılmadan yalnızca nasıl yapıldığı görülerek hiçbir şey öğrenilemez.
[1] "Her şey dıştan göründüğü kadar güzel olmayabilir. Dış görünüşe aldanmak doğru değildir" anlamında bir söz.
Hazırdan tüketmeye dağ kadar para olsa da yetmez. İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
[1] Gereksiz işlerle uğraşmak başına büyük sıkıntılar açabilir, anlamındaki söz dizisi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri