At binme kombini için tercih edilebilecek kıyafetler arasında pantolon, gömlek, ceket, şapka, çizme gibi parçalar yer alır. Bu parçaların her biri, farklı ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmıştır. Pantolon: At binerken giyilen pantolonlar, rahat, esnek ve nefes alabilen kumaşlardan yapılmış olmalıdır.
Binici pantolonu ve binici çizmesi dışında binicilik kaskı, binici eldiveni, güvenlik yeleği de denilen koruyucu yelek, binicilik yeleği, binicilik çorabı da binicilik eğitimi alanlar veya binicilik sporu ile ilgilenenler için olmazsa olmaz binici kıyafetleri arasında bulunur.
Fethiye'de Ata Binerken Ne Giyilir? Fethiye ata binme aktivitesine katılırken alacağınız bazı önlemler, süreci daha da keyifli hale getirmenizi sağlar. Kıyafet sorunsalı da bunlardan birisidir. Sıcak havalarda gerçekleştirildiği için şort ve t-shirt en ideal seçimlerdir.
Binicinin omuz kalça ve topukları aynı hizada olmalıdır. Bu esnada ayak burunları ve dizler de aynı hizadadır.Üzengi üzerine ağırlık verilerek topuklar aşağıya doğru basılır. Baldırlar kolon hizasında olmalıdır. Dizler kapalı tutulur.
Ekipmanları olmadan atı tutmak oldukça zordur. Temel at binme malzemeleri içerisinde yular, dizgin, kurşun halat, eyer, at fırçası, kantarma ve at başlığı bulunuyor. Hem atınızın hem sizin güvenliğiniz için temel ekipmanları edinmelisiniz.
İlgili 34 soru bulundu
At binme kombini için tercih edilebilecek kıyafetler arasında pantolon, gömlek, ceket, şapka, çizme gibi parçalar yer alır. Bu parçaların her biri, farklı ihtiyaçları karşılamak için tasarlanmıştır. Pantolon: At binerken giyilen pantolonlar, rahat, esnek ve nefes alabilen kumaşlardan yapılmış olmalıdır.
Binici bu yürüme hareketi ile bacak ve gövde kaslarına ritmik hareketler öğretir. Farklı pozisyonlama farklı kas grupları çalıştırır. Atın durması ve yeniden hareket etmesi, hızının ve yönünün değiştirilmesi de dengeyi ve kas kuvvetini geliştirir.
Pony atımızda biniş için çocuklarda 20 kg sınırı vardır. 20 kilo üzeri çocuklar büyük atlara bindirilmektedir.
Binicilik, kan dolaşımını ve solunum sistemini iyileştirir. Düzenli bir şekilde binicilik sporunu yapan kişi duruşunu düzeltir, denge ve koordinasyonu gerçekleştirir. Binicilik yapan herkes size aynı şeyi söyleyecektir; atın üzerinde olmak ve özgürce koşmak insana tarif edilemez bir mutluluk verir.
Yaklaşık 4-6 aylık bir binicilik eğitimi serüveninin ardından engel/sırık çalışlamlarına ve atlamaya başlayabilirsiniz. Bu konuda da süreklilik önemli bir süre belirleme faktörü olacaktır.
Binicilik Yaparken Neden Çizme Kullanmalıyım? Binicilik çizmesi kullanmak öncelikle güvenlik açısından oldukça önemlidir. Üzengi üzerinde duran ayakların kaymaması, güvenli ve sabit durabilmesi için kaliteli bir çizme giymek gerekir.
Atlar vahşi hayatta bir tehditle karşılaştıklarında şaha kalkarlar.
ata binmek (Doğru kullanım)
İyi bir binici eldiveni, deri veya sentetik malzemelerden yapılmış ve parmakları serbest bırakan bir tasarıma sahip olmalıdır. Binicinin giyebileceği bir diğer önemli öğe, uygun bir binici kaskıdır.
iyi ihtimalle kolda veya bacakta kırık, çatlak ve ufak tefek eziklerle atlatabileceğiniz olay. kötü ihtimalle ise beyin kanaması, boyunda ve omurulikte hasar sonucu canınız ömür boyu süre sıkılabilir veya sıkılacak bir canınız kalmayabilir.
At kesinlikle biniciyle birlikte oryantring bir spor olduğu için at kadar binicide efor sarfediyor bu nedenle kalori yakımında, kilo vermede bayağı bir etkin spor dalı.
At binmek: Bir dakikada 5, yarım saatte 150, bir saatte toplam 300 kalori yaktırıyor. Dövüş sporları: Judo, karate ve kickbox gibi dövüş sporları, bir dakikada 11, yarım saatte 330, bir saatte toplam 660 kalori yaktırıyor.
Binici ata üzengisiz oturduğu için yerçekimi ön taraftaki kasların gerilmesine yardımcı olur. Binici atın hareketlerine karşı dik oturmaya teşvik edilirken karın ve sırt kasları gerilir. At üzerindeki rutin egzersizlerin sonucu olarak ve yuları tutmak ve kullanma işlemi gerçekleştirilirken kol ve el kasları gerilir.
Kan dolaşımını hızlandırarak solunum sistemini iyileştirmeye yardımcı olur. Çocuğun el, kol, sırt ve karın kasları gelişir. Ayrıca at binme, çocuğun motor sisteminin gelişmesine de yardımcı olur. Ek olarak, at binme postür (duruş) bozukluğu olan çocuklar için de oldukça faydalı bir aktivitedir.
Jokeyler kısa oldukları için at binmek boy kısaltıyor diyebilir miyiz? Doğru formda yapacağın hiçbir egzersizin boyunun uzamasına olumsuz bir etkisi olmaz.
Ortalama bir atın üreme yaşı 5 yaşından sonradır. Eğer at 5 yaşından küçükse o ata binilmez, çünkü iskeleti ve kemikleri tam olarak gelişmemiştir. Yarış atlarına genellikle 1-1,5 yaşında iken binerler ve bu yüzden genellikle 6 yaşında emekli olurlar.
Kardiyo ve Kas Güçlendirme: Binicilik, atın hareketlerine uyum sağlamak için bacak ve karın kaslarını çalıştırır. Binicilik sırasında, atın ritmine göre dengede kalmak için kalp atış hızınız artar ve kardiyovasküler dayanıklılığınız gelişir.
Ata Binmek Size Kendinizi Başarılı Hissettirir
Ata binmek çok disiplinli olmayı gerektirdiğinden, ödülleri bir o kadar keyifli olur. Ata binmek size kendinizi başarılı hissettirir ve harika bir güven arttırıcı unsur olabilir.
* Atın üstünde nasıl durmamız gerekiyor? Atın üstünde öyle bir duruş hayal etmelisiniz ki; omzunuz, başınız, kalçanız ve topuğunuz bir hizada olmalı. Sanki ayakta duruyormuş gibi oturmalısınız. Dengenizi kendi bacağınızla sağlamaya devam etmelisiniz.
Çünkü çocuklar yaşlarına ve fiziki yapılarına uygun pony' (küçük at) lerle eğitim almaktadırlar. 4-14 yaş arası çocuklar pony'lerle, 14 yaş yukarısı yine fiziksel yapılarına uygun atlarla eğitim alabilirler. Bütün ileri ülkelerde olduğu gibi binicilik sporuna başlama yaşı 4 dür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri