Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir. Bu taban puanlar genel olarak ataması yapılacak öğretmen sayısına ve branşa bağlı olarak değişmektedir.
Peki KPSS öğretmenlik hangi puan türüyle atama yapılıyor? KPSS ile öğretmen atamaları P121 ve P10 puan türlerinde gerçekleştiriliyor. 16 daldaki öğretmenlik için hesaplanan P121 puanı, Genel Kültür - Genel Yetenek + Eğitim Bilimleri + ÖABT sonuçlarından oluşmaktadır.
KPSS sınavına girip öğretmen olmak isteyen vatandaşlar KPSS P3 puan türü hesaplaması yapmalıdır. P21 puan türü ile Öğretmenlik alımları yapılmaktadır. KPSS ÖABT sınavına katılmayanlar P10 türünden değerlendirilirken, ÖABT sınavına katılan adaylar P121 puan türüyle başvuru yapacak.
Genel Kültür – Genel Yetenek Netiniz x 0.15 + Eğitim Bilimleri Netiniz x 0.15 + Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) netiniz x 0.6 + 40 = KPSSP121 Puanınız ile yakın bir puan elde edebilirsiniz.
Adaylar, şimdi gözlerini KPSS ÖABT öğretmen taban puanlarına çevirdi. Özellikle 60 puan sınırını aşan memur adayları, uygun şartları sağlamaları durumunda sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirler. Sözleşmeli öğretmenlik için puan sınırı 60 olarak belirlendi.
İlgili 16 soru bulundu
Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanın esas alındığını ifade etti.
KPSS 50, 55, 60 puan alanların arasında yer alanlar daha çok belediyelerin memur alımlarını ve jandarma alımlarını tercih ediyor. Bununla birlikte bu puan aralığında yer alan adaylar öğretmenevi, polis evi ve misafirhanelerde de memur alımına başvuruda bulunabiliyor.
KPSS lisans atama taban puanları ve hem kadro hem de şehirlere göre farklılık göstermektedir. 60 puandan düşük alan adaylar genelde tercih yapamazken 60 ve üzerinde puana sahip adaylar tercihte bulunabilmektedir.
(4) Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olur.
KPSS sınavında 60 sınırını aşan memur adayları, uygun olması durumunda sözleşmeli öğretmenlik alanlarını tercih edebilirler. Sözleşmeli öğretmenlikte sınır 60 puan ve üzeri olarak belirlenmiştir.65 puan ve üzerinde yapanlar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlarda şansını deneyebilir.
Öğretmen Atamaları İçin Taban Puan Var mıdır? Hangi Puan Türü Kullanılmaktadır? Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır.
45 bin öğretmen atama takviminde süreç devam ediyor. Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri bugün sona erecek. Atama yapılacak alanlara başvurularda, KPSS'den en az 50 taban puan almış olma şartı aranacak.
2024 öğretmen ataması binlerce eğitim fakültesi mezunun gündeminde yer alıyor. Yeni yılın gelmesi ile beraber öğretmen atamasına yönelik beklenti de arttı. Öte yandan son olarak konuya dair Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacaklarını açıkladı.
Öğretmen Olmak için Kaç Puan Gerekir? Öğretmen olmak için taban puanları, Temel Yeterlilik Testi'nden 2021 yılında en az 150, Alan Yeterlilik Testi'nden ise en az 170'tir.
KPSS 50 PUANLA NEREYE ATANILIR? KPSS Lisans sınavından 50 veya 55 alan adaylar belediyelerin memur alımı kontenjanlarına katılabilir.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. KPSS P3 puanının hesaplanmasında; Genel Yetenek yüzde 50, Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir.
KPSS'de 65 puanla atama olma ihtimali düşük ancak mümkündür. Fakat bu puanı hedeflemek ciddi bir riske girmekle eş değer olarak düşünülmelidir. Başvuru yapılan kadronun göreceği talep, başvuru yapanların aldıkları puanlar ve o sene KPSS puan ortalaması gibi değişkenler gençlerin hayallerini yerle bir edebilir.
Adaylar “tercih yapmaya hak kazandınız” ibaresiyle karşılaştı. Bu ibare tercih başvuru sürecine hak kazandığınız anlamına gelmektedir. e-Devlet üzerinde başvurunuzu yapabilirsiniz.
Tercih listesinin sıralaması önemli değildir. Bir adayın tercih listesinde yer alan kadro veya pozisyona, adaydan daha düşük puan almış birisi atanamayacaktır.
c. 2024 yılı sözleşmeli uzman erbaş teminine yönelik; (1) Adaylar 2022-2023 KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2022-2023 yılına ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.
Düz memur olmak isteyen kişilerin %80 ve üstü başarı oranına sahip olmaları gerekmektedir.
KPSS LİSANS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ? 2023-KPSS sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır.
En az 60 KPSS puanı ile memur alımı yapılacak!
KPSS 50, 55, 60 puan alan kişiler belediyelerin memur alımları ile jandarma alımlarını tercih edebilecekleri gibi öğretmenevi, polis evi ve misafirhaneler için memur başvurusunda bulunabilirler.
KPSS puanı 60 ve üzeri olanlar sözleşmeli öğretmenlik alanını tercih edebilmektedir. 65 puan bandına ulaşanlar ise Bakanlık kadrolarında yapılacak alımlara başvurabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri