Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

IMEI harç yatırdıktan sonra ne yapılacak?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » IMEI harç yatırdıktan sonra ne yapılacak?

Pasaporta telefon kayıt etmek: Harcı ödedikten sonra yapmanız gereken, cihazı pasaporta işletmektir. Bu işlemi 2 şekilde yapmanız mümkün. e-Devlet ile: pasaport sahibi olarak, herhangi bir belge gerekmeden, bilgilerinizi e-Devlet'in ''IMEI Kaydet'' menüsünde yer alan forma girerek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: garantibbva.com.tr

IMEI kayıt ücreti yatırdıktan sonra ne yapılır?

Harç ödemesi kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldı ise e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Telefon harç yatırdıktan sonra ne yapılacak?

İnternet vergi dairesinden, bankalardan veya vergi dairelerinden telefon harcını ödedikten sonra e-devlet sayfasına girerek telefon kaydını yapmanız gerekecek yapıyoruz. e-Devlet şifresi büyük postane merkezlerinden kolayca alınabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoldaolmak.com

Telefon harcı ödendikten sonra ne zaman kayıt yapılır?

IMEI İşlemleri

Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

IMEI kaydı yaptıktan sonra ne zaman açılır?

12 saat içerisinde açılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

iMEi Kaydı Sonrası Şebeke Sorunu | Kayıt Yapamayanların Ödedikleri 6091 TL Ne Olacak?

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

E devletten IMEI kaydı yapılan telefon ne zaman açılır?

BİLGİ: IMEI kayıt nedeniyle kapanan tüm telefonlar 1 Ocak itibariyle tekrar erişime açılır. Yani yılbaşında 120 günlük kullanım süresi tekrar verilir. Basit bir şekilde yurtdışı kayıtlı telefonun her takvim yılında 120 günlük kullanım süresi bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tech-worm.com

IMEI kaydı yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir? Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarası, yurda giriş yapan belge sahibinin adı ve soyadı ile kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurda giriş yapmadan IMEI kaydı yapılır mı?

Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

IMEI kaydı yapıldıktan sonra ne zaman kapanır?

IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

1 pasaporta 2 IMEI kaydedilir mi?

Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

IMEI kaydı için fatura gerekli mi?

IMEI kayıt işlemleri için gereken belgeler şu şekilde sıralanabilir: IMEI kayıt harcı için vergi dairesinden alınan makbuz. Online işlemler ile harç ödemesi yapıldıysa e-Dekont. Ürüne ait fatura bilgileri.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Yurt dışı telefon aldıktan sonra ne yapılmalı?

Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim? Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Telefon harcı ne zaman geçerli?

YENİ İMEİ ÜCRETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK? İMEİ Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak. Son karar ile birlikte 2015 yılından bu yana yurt dışından şahsi kullanım için getiren telefonlara uygulanan harç bedelindeki toplam artış ise yüzde 15 bin 110 oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Önce telefon harcı ödeyip sonra kayıt yapılır mı?

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor. Kayıt işlemi için öncelikle E-devlet üzerinden kayıt hakkı sorgulanır ve daha sonra harç ücreti yatırılıp kayıt işlemleri tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

IMEI kayıt ücreti kaç yıl geçerli?

Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Bundan sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Telefon açtırma nasıl yapılır?

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

IMEI kaydı kaç saat sürer?

Bazı durumlarda IMEI kaydının tamamlanması birkaç saat veya birkaç gün sarkabiliyor. Sistemdeki güncellemeler ve teknik sorunlara bağlı olarak bu süre farklılık gösterebiliyor. IMEI kaydı yaptırdıktan sonra telefonunuz kullanıma açılmamışsa kullandığın hattın müşteri hizmetlerini arayabilirsin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

IMEI kaydı yapıldıktan sonra telefon kapanır mı?

IMEI kayıt şartları ℹ️

Sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yurtdışından getirdiğiniz telefonu kayıt ettirmeden (kayıtsız olarak) en fazla 120 gün kullanabilirsiniz. Bu süre sonunda hala kayıtlı değilse cihaz, iletişime kapatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Kayıt dışı cep telefonu nasıl açılır?

Yurtdışından getirilen telefonun açılması için pasaport ibraz etmek gereklidir. Pasaportun ibraz edilmesi durumunda, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınarak telefon kullanıma açılır. Bu işlem, gümrükte yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

IMEI kaydı yapılan telefonu başkası kullanabilir mi?

4) Bir başkası benim için telefon getirecek. Ben de kayıtsız şekilde kullanmak istiyorum, ne yapabilirim? Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Bir pasaporta 2 telefon kaydedilir mi?

Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir. Evet, yanlış duymadınız. Bir pasaporta 2 telefon kaydedilir mi sorusunun cevabı hayır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Geçici IMEI kaydı açılır mı?

Geçici IMEI uzatma e-Devlet'den kaldırıldı. Böylece pandemiyle birlikte yurtdışından gelen telefonları kayıt etmek için verilen 120 günün üstüne tanınan ek süreler kaldırıldı. Geçici imei kayıt işlemi 120 günlük kayıt hakkını geçtikten sonra yapılamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

IMEI kaydı yapılan telefonu kimler kullanabilir?

Üç takvim yılı boyunca IMEI kaydı hangi kişinin pasaportu üzerine yapıldıysa telefon sadece aynı kişinin üzerine olan GSM hatlarında kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Kaçak telefona IMEI atma kaç TL?

IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA

Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Pasaportsuz IMEI kaydı nasıl yapılır?

Pasaportsuz kullanılan telefonlarda IMEI numarası Türkiye'ye resmi olarak kayıt edilmediğinden cihaz bir süre sonra kullanılamaz hale gelir. Dolayısıyla pasaport olmadan telefon kaydı yapmayı sağlayan herhangi bir yol bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cepmarket.com.tr
Önceki makale
Mont kaç günde bir yıkanır?
Sonraki makale
Süveyda i kalb ne demek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT