Kullanılan ipliklere göre isimlendirilen süprem kumaş çeşitleri tek katlı iplikler ve yüksek gramajlı olarak da örülebilir. Çift katlı ya da değişik varyasyonlara sahip bir şekilde üretilen süprem kumaşlar, genellikle slip, atlet, fanila, t-shirt ve iç çamaşırı üretiminde kullanılır.
Atlet Hangi Kumaştan Yapılır
Atlet süprem kumaştan yapılır. Pamuklu süprem kumaş daha kullanışlı olduğu, bakımı kolay olduğu ve terletmediği için daha sağlıklı bir tercih olur.
İç giyim ürünleri, doğal pamuklu veya lifli kumaşlardan imal edilmelidir. Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. Yıkama sonrası sararma olmamalıdır. Kumaşlar teri transfer edebilmeli, hava geçirgenliğine sahip olmalıdır.
Kaşkorse Kumaşlar: Pamuk kullanılarak üretilen bu kumaş, özellikle atlet üretiminde sık sık kullanılmaktadır.
"Likralı örme kumaş" terimi, genellikle elastikiyet ve esneklik sağlamak amacıyla örme bir kumaşa likra (veya spandex) ipliklerin eklenmesiyle üretilen bir tür kumaşı ifade eder. Likra, elastik bir sentetik fiber türüdür ve genellikle diğer kumaş türleriyle karıştırılarak giysilerin daha rahat ve esnek olmasını sağlar.
İlgili 44 soru bulundu
Likra (en. Lycra), elastan ya da Spandex, elastik ve güçlü bir tür sentetik liftir. Polieter-Poliüre bağlarından oluşmuştur. 1958 yılında DuPont'un Waynesboro, Virginia'daki Benger Laboratuvarı'nda çalışan kimyager Joseph Shivers tarafından icat edilmiştir.
Terletmeyen kumaşlar denince akla gelen ilk seçeneklerden biri şile bezidir. Şile bezinin elbise, gömlek, bluz hatta pantolon seçenekleri ile rahat bir yaz geçirebilirsiniz.
Tesettür ve dış giyim ürünlerin sıkça kullanılan mira kumaş türü iç göstermez özelliğe sahiptir. Bu ve birkaç özelliğiyle de öne çıkan bir kumaştır. Yapısıyla atlas kumaş türüne benzetilebilmektedir.
Likralı süprem kumaş, mükemmel bir esneme özelliğine sahiptir. Tekstil sektöründe bir devrim yaratan likralı süprem ile iç çamaşırından abiyeye kadar uzanan geniş bir giyim çeşitliliği yapılabilmektedir. Likra olmasaydı kumaşların çeşitliliği konusunda başarılı bir sonuç ortaya çıkmazdı.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Pamuk; yumuşak, hipoalerjenik ve dayanıklı olduğu için iç çamaşırlarının yapımında sıklıkla kullanılır. Bu tür iç çamaşırları çeşitli stiller ve kesimlerde bulunabilir, örneğin; külotlar, boxerler, sütyenler ve atletler gibi. Pamuklu iç çamaşırları, nemin emilimine ve hızlı buharlaşmasına yardımcı olur.
Pamuklu kumaşla üretilen boxerlar kış aylarında sıcak tutarken, yaz aylarında nefes alabilen ve serin tutabilen bir yapıya sahiptir. Böylelikle koku yapmayan erkek boxer arayışında olanların beklentilerini karşılamayı başarır. Erkek boxer modellerinde en çok tercih edilen bir başka kumaş ise modaldır.
Likralı kumaş sentetik bir elyaf türüdür. Esnek ve dayanıklı bir yapısı olan likralı kumaş spor kıyafetleri ile mayoların üretiminde kullanılmaktadır. Likralı Kumaş Nedir? Elastik yapıda sentetik bir kumaş olan elastanın ticari markası likralı kumaş olarak bilinmektedir.
Sentetik tekstil ürünleri, spor yaparken hem performansı olumsuz etkiler hem de bakteri oluşumunu arttırdığı için hastalıklara davetiye çıkarır. Peki spor kıyafeti seçiminde hangi kumaşlar sağlıklıdır? Pamuk, ipek, keten, kaşmir, kenevir, yün ve alpakadan üretilmiş kumaşlar sağlıklıdır.
Modal kumaş, kayın ağacından elde edilen bir kumaş türüdür. Buna bağlı olarak içerisinde yüksek oranda selüloz bulunmaktadır. Modal kumaş içeriği tamamen doğal olduğu için çok fazla tercih edilmektedir. Giyim sektöründe pamuklu kumaşlara benzer şekilde çok fazla tercih edilir.
Kumaş çeşitleri içinde ipek kumaşlar, dünyanın en pahalı kumaşları arasındadır. Bu lüks kumaş ipekböceğinin kozasındaki liflerin dokunmasıyla elde edilir.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Aerobin Kumaş Özellikleri
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur. - Nefes alan bir kumaş türüdür.
Tiril tiril, yazlık, dökümlü pamuk viskon kumaş ile elbise, etek, yazlık dökümlü pantolon, tunik, gömlek, ferace dikilir. İç göstermez. Kumaş Karışımı, %80 Pamuk %20 Pamuktur.
Muslin Kumaşın Genel Özellikleri
Nefes alabilen özelliği ve doğal dokusuyla dikkat çeken bir kumaş türüdür. Genellikle bebeklerin hassas ciltleri için tercih edilen bu özel kumaş, yumuşak ve hafif dokusuyla da bilinir. Bu kumaşlar, farklı çeşitleri ve kullanım alanları ile tekstil dünyasında önemli bir yer edinmiştir.
Polyamid kumaş, petrol bazlı plastik polimerlerden yapılan sentetik bir tekstil ürünüdür. Polyamid kumaşın en önemli özellikleri arasında esnek yapısı gelir. Esnekliği sayesinde çok yönlü bir malzeme haline gelen polyamid, çoraplardan koltuk kumaşlarına kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Yün Kumaşlar
Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri