At ahır ve barınaklarındaki boks için günlük olarak 8-10 cm civarında sap veya talaş yatak altlığı olarak kullanılmalıdır. Kullanılan sap, talaş altlıklarının çıkarma ve bakımı ilave iş gücü ve maliyeti vardır.
Atlar arpa, saman, buğday ve şeker pancarı ile beslenir. Tahıl ise atların temel beslenmesini oluşturur. Atların ağırlığının arttırılması için tahıl tüketmesi gerekir. Atların ayrıca proteinde alması gerekir.
Avokado meyveleri toksik yağlı asit içerikleri ve persin içerir; çok miktarda alınırsa Atlarda koliğe neden olur ve veteriner tedavisi olmazsa ölümle sonuçlanabilir.
Kesinlikle değil. Gıda tuzu veya sofra tuzu, mineral alımı için de gerekli olmasına rağmen, çoğunlukla bir tat ve baharat olarak kabul edilir. Hayvanlar için tuz ise sağlık ve sağlıklı gelişim için çok önemlidir. Hayvanların büyümesi, sağlıklı, düzgün işleyen bir vücut için tuza ihtiyaçları vardır.
Otçul ailesinden olan atlar, çayır otu ve yonca otunu çok fazla sevmektedir. Atların beslenmesinde kullanılan temel gıda, kaba otlardır. Kaba yemlerin bulunurluğu ve kalitesi değişiklik gösterebildiğinden, genel olarak yetersiz kalmaktadır. Tahılların sindirilebilirliği arttırmak için ezme işlemi uygulanmalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Ata yaklaşan kişi güvenli ve rahat bir vücut diline sahip olmalıdır. Ata her zaman önden, sakin ve yavaş bir şekilde yaklaşılmalı, atla direkt göz teması kurmamakla birlikte bakışlar yerde değil atın üzerinde tercihen dizlerinde olmalıdır. Ata ona karşı bir tehdit oluşturulmadığının açıkça belli edilmesi çok önemlidir.
Atlar doğal olarak birçok şeyden korkabilirler. Yüksek sesler, beklenmedik hareketler, yabancı nesneler ve hatta bazı kokular, atların korkmasına neden olabilir. Bununla birlikte, her atın korkuları farklıdır ve bazıları diğerlerine göre daha korkak olabilir.
Bütün gıdaların içerisinde yulaf atlara verilen en iyi besindir. İnsan için et nasıl vazgeçilmez bir besin kaynağı ise atlar içinde yulaf öyledir. Yulaf gerekli bütün besin maddelerini en uygun karışımla bünyesinde saklar. İyi bir kas yapıcıdır.
Atlar 20-30 sene yaşar, bazı kısraklar 15 yaşına kadar doğurur.
100 kg vücut ağırlığına sahip atlar yaklaşık 8,4 litre civarında su tüketirler. Atlar her bir kg kuru madde alımına karşılık 2 veya 3 litre suya gereksinim duyarlar.
Avokadonun Osmanlı serüveni, 1730 Eylül ayında patlak veren Patrona Halil Ayaklanması sırasında son bulmuştur. İsyancılardan bazıları avokadonun “timsah ile ağacın ciması ile yetiştiği” dedikodusunu ve mekruh olduğunu yaymışlardır. Bu olay, Osmanlı'da avokado üretimini sona erdirmiştir.
Bizler nasıl meyve, sebzeye çeşit çeşit yiyeceğe ihtiyaç duyarsak atlar da ihtiyaç duyar. Atlarımı bal, pekmez, ceviz, menengiç, yulaf, yumurtayla, neye ihtiyacı varsa onunla besliyorum. İsterim ki herkes de bu şekilde baksın atlarına.
Atlar canlı ağırlıklarının %1-2'si arasında kaba yem tüketebilirler. Eğer meralar rasyonun önemli bir kısmını oluşturuyorsa 450-500 kg canlı ağırlığındaki bir at 6 aylık otlama sezonu boyunca 3 ton kaba yem/ kuru madde tüketecektir. Bu miktarı karşılayabilmek için yaklaşık 2 dönüm mera gerekmektedir.
3. Atlarda Su Tüketimi – Atlar Ne Kadar Su içer? Günümüzde, tüm ahırların içinde suluk olmalıdır. Bu mekanizma, atların istedikleri zaman su içmelerini sağlar. Bu suluklar, her gün temizlenmeli ve çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir.
İncir, fındık, fıstık takviyesi yapılıyor
Atlara doğal ortamda beslendikten sonra mutlaka ahırlarında kuru besin de verildiğini belirten Necef, İngiliz atlarının çok narin ve hassas hayvanlar olması nedeniyle bakımının ve beslenmelerinin zor olduğunu vurguladı.
Atlarda safra kesesi bulunmamaktadır dolayısı ile karaciğerde üretilen safra direkt olarak ince bağırsağa akarak yağların sindirimine yardımcı olur.
Arabalarda olan amortisör ne işe yarıyorsa tırnakta da maya aynı görevi üstlenmektedir. Maya atın kendi kalbi ile aynı görevi üstlendiği için tırnağın kalbidir. Bundan dolayı nalbantlar atın 5 kalbi vardır derler. 4 maya ve bir de atın kendi kalbidir.
Atınız her gün vücut ağırlığının% 1-2'sini yem olarak yemelidir (1000 lb'lik bir at için yani (450 kg), 10-20lbs ( 4,5 ya da 9 kg) saman veya başka bir kaba yem!).
Yulaf tüketimi sağlıklı kişilerde herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Fakat yulaf tüketimi bazı kişilerde gaz yapabiliyor. Bu durumdan farklı olarak avenin duyarlılığı olan kişilerin yulaf tüketimi yapmaması gerekiyor. Bu durum sindirim sistemi problemlerine yol açıyor.
Suyu iştahla içer. Başını daldırıp suyun serinliğinden yararlanmak isteyen ve suyu ağzında tutan atlar dikkati çekmelidir.
Ne kadar çok atınızı tanırsanız haliyle atınız da sizi o kadar tanır. Temel at davranışları ve güdüleri belli olsa da her atın kendine has bir karakteri vardır ve bu karakteri çözmenin tek yolu atınızla vakit geçirmektir.
Atlar vahşi hayatta bir tehditle karşılaştıklarında şaha kalkarlar.
Evcil atlar, sahiplerini hiçbir zaman terk etmezler. 25 'ten fazla türü olan bu sadık dostlarımız atlar hiç yorulmadan bizi kilometrelerce uzağa taşıyabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri