Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin. Bu karışımı parmak aralarına, tırnaklara ve ayağın altına sürerek 1 saat beklemeniz yeterli olur.
- Ayaklardaki kaşıntıyı önler. Kaşıntı yapabilecek olan yaraların veya deri problemlerinin çözülmesinde etkin bir rol oynar. - Ayağa yakılan kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıklarında önüne geçmektedir. Ayrıca bunların tedavisi içinde kına yakılması tavsiye edilmektedir.
AYAK ALTINA SİRKELİ KINA YAKMANIN FAYDALARI
Eklem, ayak, bacak ağrılarına iyi geldiği bilinir. El ve ayaklarda üşümeyi keser. Ayak ve tırnak mantarının oluşmasını engeller. Ayak kokularını engeller.
Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen kına kültürü, ayak sağlığı için oldukça etkilidir. Ayaklarınızda oluşan kokudan kurtulamadıysanız, ayaklarınıza kına yakmak çok iyi gelecektir. Hint kınasını dönem dönem uygulamalısınız. Kına ayaklarınızı bakteriden korur ve nem oranını dengeler.
Ayak mantarı için kına ve sirke en çok bilinen yöntemlerdendir. Kına mantar enfeksiyonunu kökten temizleyebilen, aynı zamanda mantar önleyici özelliği bulunan bir yapıdadır. Kınayı sorunlu bölgeye sürdükten sonra bir gece bekletip yıkayarak etkisini arttırabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Saraçoğlu aynısefa kürünü tavsiye etmektedir. Ayaklarınızda mantar varsa ayaklarınızı, ellerinizde mantar varsa elleriniz için aynısefa kürünü uygulayabilirsiniz. Bir avuç aynısefayı 2 bardak suda 6-7 dakika kaynatın ve ılımaya bırakın. Ilımış aynısefalı suyu süzün ve ayak banyonuz ya da el banyonuza ekleyin.
2 yemek kaşığı kına ve 4 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırdıktan sonra ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza sürebilirsiniz. Ayak üzerinde ve tırnaklarda uygulamaya ihtiyaç duyulmaz. Bu şekilde yaklaşık 2 saat bekledikten sonra ayaklarınızı iyice yıkayın.
Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin. Bu karışımı parmak aralarına, tırnaklara ve ayağın altına sürerek 1 saat beklemeniz yeterli olur.
Cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan bu ikilinin bir araya gelmesi daha güçlü bir ilaç ortaya çıkarttı. Hem kına hem de elma sirkesi ayrıca bakım ürünleri arasında yer alır. Vücutta birikmiş mikropları çekerek ter gözeneklerinden atar. Bu sayede kireçlenme, ödem birikmesi gibi durumları engeller.
Kına saça uyguladıktan sonra 2 saat kadar bekletilmelidir. 2 saatin ardından ılık su ile durulanır ve şampuanlanır. Kına iki aşamalı olarak uygulanır; ilk aşamada kına saçların tamamına uygulanır ve ikinci kat uygulaması için kısa bir süre bekletilir.
Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir. Kına yakılacak yerin soğuk su ile yıkandıktan sonra 2 saatten fazla olmamak koşuluyla bekletilir.
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Kına, geçmişten günümüze gelen bir İslam geleneğidir. Eskiler kınanın evlenecek çiftleri nazardan ve kötülüklerden koruyacaklarına inanarak çiftlere özel kına geceleri düzenlemişlerdir. Günümüzde de ününü kaybetmeyen kına gecelerinin başrolü olan kınanın, adet olmasının yanında sağlığa da bir çok faydası vardır.
Elma sirkesi ile ayaklarınızı her akşam yıkarsanız, elma sirkesinin içindeki mineraller sayesinde bağ dokularının iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Topuk dikenini son günlerde fark ettiyseniz elma sirkesini kullanmaktan kaçınmayınız. Erkenden müdahale edip dikenin daha da yayılmasına engel olabilirsiniz.
Çoğunlukla sabah uyanınca ellerde ayaklarda görülen kına rengi lekeler halk arasında “Şeytan Kınası” olarak adlandırmaktadır. Bu olay bazı yörelerde “Melek Kınası” olarak bilinse de daha çok şeytana atfedilmektedir.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Erkeklerin süs için el ve ayaklarını kınalaması mekruhtur. Kadınların el ve ayaklarını kınalaması ise caizdir. Erkek veya kadının beyaz saçı sarı veya kızıl renge boyaması müstehap görülmüş, siyaha boyamaları ise sağlam görüşe göre, caiz görülmemiştir.
Kına saçlara canlılık verir, kökleri ve saçları kuvvetlendirir. Saçta olan bit ve sirkeleri öldürür. İçinde kimyasal olmadığından saçı besler ve korur. Yıpranmış saçlarda genelde Mısır'da yetişen Cassia Obovata diye bilinen kına kullanıldığında çok etkili olmaktadır.
el Cevab: El, yüz vs. kına yakmak kadınlara caizdir. Eller ve yüz avret olmadığından caizdir. Kadına çok yakışması durumunda ellerini gizlemeli yüzünü de örtmelidir. Erkeklere süslenme kasdı dışında bir faydası varsa o fayda için caiz olur. (Eller için.)
Mevlit okunur. Mevlit bittikten sonra sünnet olacak çocuk ortaya oturtulur ve eline genellikle sırça parmağına kına yakılır.
Sirke, asidik bileşenleri ile bilinir ve bu nedenle mantar enfeksiyonu için mükemmel bir çaredir. Şurada Paylaş! Tek yapmanız gereken, ayaklarınızı yaklaşık 10 ila 30 dakika boyunca suyla karıştırılmış elma sirkesi banyosunda ıslatmak.
Büyük bir kovanın içerisine 2-3 bardak ılık su ekleyin. Üzerine 1 bardak sirke ilave edin ve karıştırın. Ayaklarınızı bu suyun içerisinde 15-20 dakika bekletin. Ardından temiz suyla durulayın ve iyice kurutun.
Tedavi için mantar karşıtı krem ve spreyler tercih edilebilir. Bazı durumlarda oral olarak antifungal ilaçların kullanılması uzman tarafından önerilebilir. İlaçların her gün düzenli olarak aynı saatte kullanılması mantar hastalığının zamanla ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri