Tırnağa hangi yağ iyi gelir? Tırnak sağlığını desteklemek için doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Badem yağı, zeytinyağı, jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi doğal yağlarla daha etkili nemlendirebilirsiniz. Vitamin açısından zengin olan badem yağı kırılan tırnaklar için ideal bir çözümdür.
Tırnaklarınız için en iyi uçucu yağların başında Çay Ağacı Yağı ve Kekik Yağı gelir. Haftada 3 kez tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize bir veya iki damla masaj yapın. Bu işlemi daha sık yapmayın çünkü yüksek dozajlı kullanımlar tahrişe sebep olabilir.
Lavanta, Hindistan cevizi yağı, keten tohumu yağı, badem yağı, zeytinyağı, jojoba yağı zayıf ve kırılgan tırnakları güçlendirebilir. Güçlendirici özelliklere sahip diğer yağlar arasında çay ağacı yağı, limon ve mür yağları bulunabilir.
5 damla lavanta ve çay ağacı yağını karıştırıp mantarlı bölgeye, çevresindeki deriye uygulayın. 20dakika bekleyin suyla durulayın günde 2-3 defa uygulayabilirsiniz. Limon Suyu İle Tedavi: Tırnaklarınızın mantarlı bölgesine taze sıkılmış limon suyunu iyice sürün yarım saat bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.
İlgili 28 soru bulundu
5-Lavanta yağı
Lavanta yağı, tırnak mantarını tedavi etmek için kullanılan bir diğer doğal seçenektir. Mantarın neden olduğu kaşıntıyı hafifletebilir ve enfeksiyonu önleyebilir.
4- Kalınlaşan tırnak nasıl düzelir? Öncelikle kalınlaşan tırnak katmanı inceltilir. Böylelikle kalın katmanın tırnak yatağına oluşturduğu baskı giderilir. Ardından periyodik bakımlara ilave destek olarak tırnak serumu yardımıyla tırnak yapılandırılmaya çalışılır.
Enfekte olmuş tırnağı günde 3-4 kere 20 dakika süre ile ılık suda bekletmek enfeksiyonun birkaç gün içinde geçmesini sağlar, ayrıca çay ağacı yağı mantar önleyici ve antiseptik özelliği ile dolamaya iyi gelir.
Bu amaçla, terbinafin ve itrakonazol gibi etken maddeli ilaçlar reçetelenebilir. Bu ilaçlar, yeni bir tırnağın enfeksiyondan arındırılmasına yardımcı olurken, enfekte olan kısmın da yavaşça değişmesini sağlar. Oral antifungal ilaçlar, tırnak mantarı tedavisinde genellikle 6 ila 12 hafta boyunca kullanılır.
Ayrıca antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olan bu yağ tırnakları kısa sürede güçlendirir ve sağlıklı bir şekilde uzamalarına yardımcı olur. Hindistan cevizi yağının bu mucizevi etkilerinden yararlanmak için tek yapmanız gereken tırnaklarınıza ve çevresindeki deriye ılık Hindistan cevizi sürüp masaj yapmak.
Bunlar arasında yer alan kantaron yağı tırnak bakımında sıklıkla tercih edilen doğal bir üründür. Kantaron yağı, tırnak yüzeyini besleyerek daha dirençli olmasına yardımcıdır. Aynı zamanda, tırnak etrafındaki kütiküllerin yumuşamasına ve daha düzgün bir görünüme kavuşmasına katkıda bulunabilmektedir.
3- Badem Yağı ile Pratik Çözümler!
Gün geçmiyor ki badem yağı bir şeye de iyi gelmesin. 1 su bardağı ılık su, yarım limon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı badem yağını karıştırın. Bu karışımı yaklaşık 2 saat kadar bekletin ve sonra ellerinize sürün. Tırnaklarınız daha sert olacaktır.
Lavanta ve Karanfil Yağı Karışımı: Lavanta ve karanfil yağı karışımı, doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir ve tırnak batması iltihabını hafifletebilir.
Cildin yumuşamasına katkı sağlarken tırnak çevresindeki cildin bakımı da yine vazelin ile sağlanabilir. Manikürde kullanıldığında pürüzsüz, ışıltılı bir tırnak görünümünün ortaya çıkmasına yardımcı olur. Vazelin makyaj çıkarma konusunda da oldukça etkili bir üründür.
Kayısı yağı tırnak yapısı ve vücut üzerinde faydaları saymakla bitmez. :) El ve ayak tırnaklarının etlerini besler ve güçlendirir. Tırnaklarınıza düzenli olarak kayısı yağı sürmenizi tavsiye ederiz.
Tırnak mantarı tedavisi yöntemleri şunlardır: Oral mantar önleyici ilaç: Mantarları tedavi etmek için terbinafin (Lamisil®), itrakonazol (Sporanox®) ve flukonazol (Diflucan®) gibi reçeteli ilaçlar alırsınız. Dermatoloğunuzun yazdığı ilacı birkaç ay (veya daha uzun) süresince her gün almanız gerekmektedir.
Oral antifungal ilaçlar, genellikle tırnak mantarı tedavisinde ilk tercihtir, çünkü enfeksiyonu hızlı şekilde temizler. Bu ilaçlar, tırnağın enfekte olan bölgesinin yavaşça değişmesini sağlar. Oral antifungal ilaçlar, tırnak mantarı tedavisinde genellikle 6 ila 12 hafta boyunca kullanılır.
Tırnak mantarı nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu tarafından da cevabı verilen bir sorudur. Saraçoğlu aynısefa kürünü tavsiye etmektedir. Ayaklarınızda mantar varsa ayaklarınızı, ellerinizde mantar varsa elleriniz için aynısefa kürünü uygulayabilirsiniz.
Kalınlaşmış tırnak bakımında tırnak üzerinde yer alan kalın tabakalar GERLACH makine ve teknik ayak bakımı aletleri ile tırnağın kalınlığı temizlenerek inceltilir. Doğru tırnak kesimi yapılır. Böylelikle hekimin tavsiyesi ile ilaç kullanılıyorsa daha iyi penetre olması sağlanır.
Parmak iltihabı tedavisi için en yaygın yöntemlerden biri, ısı uygulamaktır. Isı, iltihabın azalmasına ve ağrının azaltılmasına yardımcı olabilir. Sıcak su torbası, ılık su veya ısıtıcı pedler kullanarak, iltihaplı bölgeye ısı uygulayabilirsiniz.
Hafif olgular için mupirosin [Bactroban], gentamisin, basitrasin/neomisin/polimiksin B [Neosporin] gibi topikal antibiyotiklerle basit bir tedavi yeterli olabilir. Klindamisin veya sefaleksin gibi antibiyotikler de sıklıkla kullanılır; klindamisin, MRSA'nın yaygın olduğu bölgelerde daha etkilidir.
Tırnaklarda oluşan bu sendrom çinko, C ve D vitamini eksikliğinden olabilir. Bunun için limon, süt ve maden suyu ile tırnak bakımı yapabilirsiniz. El tırnak sararması geçene kadar her gün sararan bölgeyi limonla ovup 15 dakika sütte bekletebilirsiniz. Ardından ellerinizi maden suyuyla yıkayabilirsiniz.
Tırnak mantarı üzerindeki en etkili müdahale podolog tarafından uygulanan küretaj işlemidir. Küretaj işlemi ile birlikte tırnağa yayılmış mantarlı dokular uygun frez başlıklarıyla aylık periyotlarla temizlenir.
LOCERYL®, tırnaklardaki mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. LOCERYL®, antifungaller (mantar önleyici) olarak bilinen ilaç grubuna ait amorolfin etken maddesini içermektedir. Tırnak enfeksiyonlarına neden olabilen çok çeşitli mantarları yok etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri