Ayakkabı iç tabanı temizliği gerçekleştirmek için doğal beyaz sabun su içerisinde köpürtülmelidir. Daha sonrasında temiz bir bez bu suyun içerisinde ıslatılarak ayakkabının iç tabanı ıslatılan bez yardımıyla silinmelidir.
Ayakkabınızın içine geceden koyduğunuz mısır nişastası, ayakkabının içindeki bütün nemi alacaktır. Nişastayı pamuklu bir çorabın içine doldurarak kullanabilirsiniz. Ayakkabıdaki bakterileri öldürmenin bir diğer yolu da dondurmaktır.
Plastik bir kaba ya da kovaya içine çamaşır suyu eklenmiş su koyun. Yanında da bir bez bulundurun. Hazırladığınız bu çözeltiyi dışarıdan geldikten sonra bez yardımıyla ayakkabınızın tabanında ve yüzeylerinde gezdirin. Çamaşır suyunun dezenfekte işlevi görmesi için yüzeyde 10 dakika kalması gerektiğini unutmayın.
· Ayakkabıları dezenfekte ederken alkol içerikli dezenfektanlar kullandığınızda ayakkabıların iç yapısına zarar vermemesine dikkat etmelisiniz. · Antibakteriyel jel sıkılmış bir bez ile ayakkabınızın dışını temizledikten sonra ayakkabılığa yerleştirebilirsiniz.
Ayrıca, mantar ve kokuyu kontrol altına almak için, botlarınızın içinin düzenli olarak dezenfekte edici temizleyicilerle temizlenmesi veya dilerseniz sirke-su karışımına batırılmış bir bezle silinmesi gerekmektedir. Giymeden önce botların en az 24 saat kurumasını bekleyin.
İlgili 40 soru bulundu
Bu yüzden ayakkabı seçimine de dikkat etmek gerekmektedir. Ayağa hava aldıran, ayağınızı terletmeyecek, hava boşlukları bulunan rahat ayakkabılar tercih etmelisiniz. Banyo, duş ve ayak yıkamalarınızdan sonra ayağın ıslak kalması da mantar oluşumunu tetiklemektedir.
Ayakkabı temizleme birçok yöntemle yapılır. Bunlardan biri doğal bir yöntemdir. Bir yemek kaşığı karbonat, iki yemek kaşığı beyaz sirke bir bardak ılık su ile karıştırılarak bir karışım elde edilir. Bez ya da diş fırçasıyla ayakkabı üzerinde ki kirler kolayca temizlenir.
Ayakkabı içine kokulu maddeler koyun.
Ayakkabı içine biraz karbonat veya kabartma tozu serpmek, kötü kokunun giderilmesine yardımcı olabilir. Bu maddeler ayakkabı içindeki nemin absorbe edilmesine ve kötü kokunun azalmasına yardımcı olur.
Ayakkabı Temizliği
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bez ile silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Bir kapta 1 yemek kaşığı karbonata çok az su ilave ederek macun kıvamına getirin. Ayakkabınızın bütün yüzeyine yetmezse biraz daha karbonat ekleyebilirsiniz. Macun kıvamındaki karışımı bir fırça ya da nemli bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyine ovalayarak yayın. 10-15 dakika karbonatı ayakkabı yüzeyinde bekletin.
Küflenen deri ayakkabıların temizliğinde iç tabanın çıkarılması ve mikrofiber bir bez ile yüzeyin temizlenmesi gerekmektedir. İç tabana hafif bir deterjan veya yüz temizleyici uygulanabilir. Bir süre bekletilmesinin ardından yumuşak bir bez ile durulama yapılabilir.
Ayakkabılarınızın parlak ve temiz görünmesini sağlar. Kullanımı basittir, öncelikle spreyi ayakkabılarınızın üzerine nazikçe sıkarak uygulayın. Daha sonra, ayakkabıları nazikçe fırçalayın veya yumuşak bir bezle silin.
Kumaşa zarar vermeyecek özellikte hipokloröz asit gibi düşük bazlı ve çok etkili dezenfektanları yeni aldığınız ikinci el ürününüze uygulayıp daha sonra yıkama yaparsanız hem içiniz ferahlar hem de dezenfekte edilmiş ürünlere sahip olmuş olursunuz.
Beyaz sirke ayakkabı temizliği konusunda da sizin yardımcılarınızdan biridir. Beyaz sirkeyi bir pamuğa döküp ayakkabının kumaş olmayan her bölgesine uygulayabilirsiniz. Parlak ve kalın yüzeylerini beyaz sirke ile temizlediğinizde, ayakkabıda oluşan kirin de gittiğini göreceksiniz.
Ayakkabı iç tabanı temizliği gerçekleştirmek için doğal beyaz sabun su içerisinde köpürtülmelidir. Daha sonrasında temiz bir bez bu suyun içerisinde ıslatılarak ayakkabının iç tabanı ıslatılan bez yardımıyla silinmelidir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Özellikle terleme dolayısıyla böyle bir durumla karşı karşıya iseniz ayak kokusu önleyici pudra yönünde tercihinizi kullanabilirsiniz. Bu sayede hem ter oluşumunun önüne geçebilir, hem de kötü kokuları önleyebilirsiniz.
Karbonat: Mutfağınızda kullandığınız karbonatı ayakların kötü kokusunu gidermek için de kullanabilirsiniz. Ayaklarda artmış olan bakterileri öldürerek, ayağın pH seviyesini dengeler ve bu şekilde kokunun önüne geçer.
Ayakkabı kokusu karbonat ve tuz karışımı ile de azaltılabilir. Karışımı (tuzluk vasıtasıyla) çok olmamak kaydıyla içine güzelce serpebilirsiniz. Tuz bakterileri kırar. Öncelikle bu kokuya sebep olan kökeni bulmanız gerekir.
İlk ve yaygın olarak tercih edilen yöntem karbonat yöntemidir. Ayakkabının içerisine tüm zemini kaplayacak şekilde karbonat dökülür. Karbonatın koku emici özelliği ayakkabı içerisindeki kötü kokuyu çeker. Bir gün kadar karbonat ile bekletilen ayakkabının giyilmeden önce silkelenmesi yeterlidir.
Lavanta yağı da ayakkabı kokularını önlemede kullanılan malzemeler arasındadır. Eve geldikten sonra ayakkabılarınızın iç kısmına birkaç damla lavanta yağı damlatarak ayakkabılarınızın sabaha kadar güzel kokmasını sağlayabilirsiniz, böylece yeni günde ayakkabılarınızın içi oldukça hoş kokacaktır.
Ayakkabı kokusu nasıl giderilir sirke kullanımı da tercih edilen yöntemler arasındadır. Yarı yarıya sulandırdığınız sirkeyi bir püskürtme kabına koyup ayakkabınızın içine bu sıvıdan sıkabilirsiniz. Sirkeli su hem kokuyu giderir hem de ayakkabınızın içini temizlemiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri