Bir ayak banyosu örneği 10 dakika boyunca bu suda bekletilen ayaklar bir lif yardımıyla ölü derilerden arındırılır. Bu sayede hem ayaklar rahatlatılır hem de topuk sertleşmesinin önüne geçilerek topuk nasırı, ayak nasırı gibi oluşumlar da önlenmiş olur.
Ayak detoksu ile vücuttan zehirli toksinlerden arınabiliyoruz, inatçı öksürük ve nezleye karşı ideal bir yöntem. Kan dolaşımını hızlandırır, böbrekleri güçlendirir, yaşlanmayı geciktirir, rahat uyumayı sağlar.
Yapılması basit ve uygulanması çok kolay. Yakmayacak derecedeki sıcak suyun içerisinde ayaklarımızı 20-40 dk kadar tutmak gerekiyor.
Ilık ve Tuzlu Suda Dinlendirme: Özellikle uzun sürelerde ayakta kalan kişiler akşamları eve döndüğünde ayaklarını ılık suda on dakika boyunca bekletebilir. Şiddetli ağrılarda ise suya tuz ilave edilebilir. Bu ayakların ağrılarını azalttığı gibi şişkinliği de alır. Ödem riskini azaltır.
Kaya tuzu ve zeytinyağı mucizesi
Kaya tuzunun zeytinyağı ile birlikte kullanılmasının önemine dikkat çeken Albayrak, evde uygulanabilecek yöntemleri ise şöyle sıraladı: "Özellikle sonbahar-kış mevsimlerinde gün boyu kapalı ayakkabılar içerisinde kalan ayaklar, haftada bir ya da iki kez tuzlu suda bekletilebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Ayak banyosu suyunuza karbonat, limon suyu ya da sirke koyabilirsiniz. Suyun içine bir tane aspirin de atabilirsiniz. Aspirinli suda beklettikten sonra masaj yapacağınız ayağınız ağrılardan arınacaktır. Ayaklarınız dinlenip yumuşadıktan sonra sudan çıkarın ve ayak havlunuzla ayağınızı tamamen kurulayın.
Sirkedeki asit, ayakların nemlenmesine yardımcı olur. Sirkeli ayak banyosu, ayaklarınızın daha rahat ve esnek olmasına yardımcı olur. Mantar enfeksiyonlarını azaltır.
Ayak yorgunluğu için evde uygulanabilecek en iyi yöntem ayakları ılık suda bir süre bekletmek olacaktır. Çok sıcak veya çok soğuk su tercih edilmemelidir. Su, rahatlatıcı etkisi sayesinde ayak yorgunluğunu giderebilmektedir.
Sıcak su içmek, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı için mükemmel bir doğal çözümdür. Balgam çözer ve solunum yollarının açılması için faydalıdır. Sıcak su regl kramplarını da hafifletir. Sıcak su karın kasları üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir ki bu da kramp ve spazmları hafifletir.
Yorgunluktan dolayı meydana gelen ayak ağrılarını gidermek için ayaklar tuzlu suda bekletilebilir. Ayrıca çeşitli egzersiz ve sporlar da yapılarak ayak dinlendirilir. Bu şekilde ayak sağlığına dikkat edilmelidir.
Ayakları sıcak tutarak ısıtmak yararlı olabilir. Bunun için kalın çoraplar veya başka ayağa giyilen ürünler kullanılabilir. Beslenme düzeni yapmakta ayak üşümesine iyi gelmektedir.
Ancak haftada 3 defa yapacağınız bu uygulama sayesinde dolaşım sistemini hareketlendirerek hastalıklara önlenebilir. Bunda da en etkili yöntem antibakteriyel bakımından zengin olan tuz ve sirkedir. Soğuk suyla yapacağınız bu arışımla vücuttaki kir kana karışmadan ayak tabanından atılır.
Tek yapmanız gereken ayağınız yanmayacak derecede ayaklarınızı sıcak su çerisinde bekletmek olacaktır. Üzerinizdeki atlet ıslanana kadar ayaklarınızı suyun içerisinden çıkarmamanız gerekmektedir. Suyun içerisine 1 çorba kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karbonat eklemenizi öneririz.
Ayak bakım tuzu herhangi bir direk uygulama olarak değil, ılık su ile karıştırılarak oluşturulacak olan tuzlu su karışımının ayaklara uygulanmasıyla faydası görülür. Düzenli olarak kullanımda ise nasır ve ayak mantarı problemleri de kısa sürede çözüme kavuşacaktır.
Ayak banyosu
Yorgun ayakları rahatlatmanın en iyi ve basit yollarından biri ayak banyosudur. Ayaklarınızı 5 ila 10 dakika boyunca ılık su dolu bir kapta dinlendirin. Sakinleştirici bir etki için suya tuz ekleyebilirsiniz.
1 – Sandıklı Hüdai Kaplıcaları / Afyon
Ülkemiz genelindeki en şifalı kaplıcalardan biri olduğunu düşünülen Sandıklı Hüdai Kaplıcası'ndaki termal su 72 derece sıcaklıkta çıkarılıyor. Bu kaplıcanın ülkemizdeki diğer pek çok kaplıcadan farkı ise çamur banyoları.
Sabah aç karına tüketilen su kan hücrelerini arttırır, cildin parlamasını sağlar. Bağırsakların aktif olarak çalışmasına katkı sağlayarak kilo vermede yardımcı olur. Daha az açlık hissetmenin yanında vücuttaki toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırarak besinlerin yakılmasına büyük katkı sağlar.
Bunun sebebi olarak ise özellikle sabahları güne sıcak su ile başlamanın sindirim sistemini uyandırdığına dikkat çekiyor. Soğuk suyun aksine ılık su içmenin vücuda kanıtlanmış herhangi bir zararı veya riskli durumu bulunmadığından, ılık su tüketmek daha güvenli ve sağlıklı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.
- Ağrıyan ayakları dinlendirmek için, kaya tuzu ve bir çorba kaşığı adaçayı katılmış ılık suda ayaklarınızı 10 dakika bekletin. Bu uygulama aynı zamanda ayak kokularını ve terlemelerini de önler. - Bir su bardağı ceviz içi, birer tatlı kaşığı karabiber otu ve kafuru iyice ezilerek toz haline getirilir.
Tuzlu su ayakTakı beri beri hastalığını iyileştirir. çok yaygın bir mantar enfeksiyöz cilt hastalığıdır. ve tuzlu su ile ayak egzamasını tedavi etmesini sağlar. daha fazla B1 vitamini kullanırsa iyileştirilebilir.
Bu basit uygulama vücudunuzun daha iyi oksijen almasını sağlayacak ve böylece kaslarınız, kemikleriniz ve organlarınız ihtiyacı olan besinleri alabilecektir. Aynı zamanda bu yöntemle, her an havada var olan mikrop ve bakterilere karşı vücudunuzu savunmuş olursunuz.
Karbonat gün içinde kir, koku ve bakterilerin hapsolduğu ayakların bakımını sağlarken aynı zaman da ölü derileri atarak kolay yoldan pedikür yapmanıza yardımcı olur.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Ayak banyoları; ayak ve tırnak sağlığını korumak, tırnağın dayanıklılığını artırmak ve ayak hastalıklarını tedavi etmek amacı ile hayvanların yürütülerek içinden geçirildikleri veya bir süre içinde tutuldukları, içi ilaçlı su dolu havuzlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri