Ayşe isminin yanına ikinci isim olarak ise Elif, Naz, Ece, Nisa, Tuba, Melek, Gül, Nur, Bilge, Betül, Zehra, Deniz, Beril, Can, Naz ve Berra isimleri önerilebiliyor.
İstanbul'da Ayşe ismini kullanan 255.669 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Ayşe ismini kullanan 100.141 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Ayşe ismini kullanan 99.319 kişi bulunmaktadır.
Arapça kökenli bir isim olan Ayşe, rahatlığı bolluğu ve bereketi ifade eder. Bu isim, zenginlik ve refah içinde yaşayan kimse anlamına gelmektedir. Huzurlu, mutlu ve bereketli hayat gören anlamında kullanılmaktadır. Ayşe ismi, iyi huya, yumuşak başlılığa işaret eder.
Ayşe ismi Kuran-ı Kerimde herhangi bir ayet ya da sure de yer almamaktadır. Ancak İslam dünyasında Ayşe isminin ayrı bir anlamı bulunmaktadır. Ayşe ismi Peygamberimizin eşinin ismidir. Bu nedenle ülkemizde de en sık tercih edilen ve kullanılan isimler arasında yer almaktadır.
Kadınların 4 milyon 199 bin 600'ü Fatma, 3 milyon 184 bin 45'i Ayşe, 2 milyon 509 bin 480'i Emine, 2 milyon 154 bin 569'u Hatice, 1 milyon 4 bin 704'ü Zeynep adını taşıyor.
İlgili 20 soru bulundu
Bu Yıl Erkeklerde Alparslan Kızlarda Zeynep İlk Sırada
Kız bebeklere en çok verilen isimler arasında ilk sırayı ise Zeynep aldı. Geçen yıl Zeynep ismi 8 bin 870 bebeğe verildi.
En az kullanılan isim ise Zemheri. "Kışın en şiddetli zamanı, kara kış" anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumda. Mevsim isimleri nadir de olsa kullanılıyor.
1- Ayşe ismi Arapça kökenlidir ve iki hecelidir. 2- İsim Türkiye dışında İslam ülkelerinde "Aişe" şeklinde yazılsa da aynı şekilde okunur.
Yaklaşık 947 bin kişinin taşıdığı isim Arapça kökenli olup İran, Filistin, Iran ve Suudi Arabistan gibi İslam ülkelerinde de yaygın olarak kullanılır. Ayş kökünden türetilen isim farklı kelimelerle birleştirilerek yeni adlar türetilmiştir. Örnek isimler: 1- Ayşenur 2- Ayşegül 3- Ayşen.
Ayşe, Arapça kökenli bir isimdir. Rahatlığı ve bolluğu ifade ederken, zenginlik ve refah içinde kimse anlamını da taşımaktadır. Anlamının güzel olması nedeniyle geçmişten günümüze kadar en çok seçilen isimler arasında yer almıştır. İstatistiklere göre Türkiye nüfusunda en çok kayıtlı bulunan kız isimlerinden birisidir.
İsmin Rengi:
Mavi renkle ilişkili olan Ayşe ismindeki insanlar, inançlarına tutkuyla bağlı, dürüst ve içten kişiler olurlar. Mavi rengi stres olmadan yaşanan üretkenliği sembolize eder.
Kadınlarda ise 2 milyon 678 bin 292 rakamı ile "Fatma" birinci sırada bulunuyor. Bunları 2 milyon 33 bin 814 rakamı ile "Ayşe" ve 1 milyon 594 bin 873 rakamı ile "Emine" isimleri takip etti.
Sözlük anlamı "ümidini kesmiş kadın" demektir. Belli bir yaşa ulaşan kadınların âdet görmesinden (hayız) ümit kesildiği için bu durumdaki kadınlara dinî-hukukî bir terim olarak âyis veya âyise denmektedir.
Şurada Paylaş! 29,946,427 kişi Jose ismini kullanıyor. 26,397,029 kişi Muhammad ismini kullanıyor. 24,517,684 kişi Mohamed ismini kullanıyor.
Bundan dolayı kişiler dua isminin anlamını da merak etmektedir. Anlamını bildiğimiz kelimeleri daha doğru bir şekilde kullanmak mümkündür. Arapça kökenli olan bu isim sıklık ile de karşımıza çıkmaktadır. Sıklıkla da kız ismi olarak tercih edilmektedir.
İnsanların ad ve soyadları: Her insanın bir ismi ve soy ismi vardır. Bunlar "özel isim"dir. Örneğin; Tayfun, Taylan, Tarkan, Kaan, Tomris, Ayşe, Hatice, Ali, Osman, Rana, Rabia, Ahu, Ceylan gibi.
Ayşe isminin karakter özellikleri
Sağlam bir iradeye sahiptir ve başkalarının dediğinden çok, kendi aklındakini yapmaya eğilimlidir. Mantıklı yapısı sayesinde herkesin takdirini ve saygısını kazanır. Her yaptığı işte kendi farkını ve yeteneğini fark ettirir; çok üretken ve inovatifitir.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Sare ismi Kur'an'da geçmemektedir. Ancak bu isim Hazreti İbrahim'in eşinin adıdır. Bu nedenle kız çocuklarına sıklıkla verilmektedir.
Hz. Aişe (R.A) peygamber efendimizin üçüncü eşidir.
Peygamber'den sonra kırk yedi yıl daha yaşadı ve altmış beş (veya atmış altı) yaşında iken 17 Ramazan 58 (14 Temmuz 678) Çarşamba gecesi, vitir namazını kıldıktan sonra Medine'de vefat etti. 56, 57 veya 59 yıllarında 19 veya 13 Ramazan'da vefat ettiği de rivayet edilmiştir.
Resulullah efendimiz, Hazret-i Aişe'yi çok severdi. Resulullaha, “En çok kimi seviyorsun” denildiğinde buyurdular ki: - Aişe'yi.
Ravza isminin kelime manası, yeşilliği ve ağacı çok olan bahçe şeklindedir. İslami kaynaklarda bu sözcük için cennet bahçesi açıklamasına yer verilir. Bu isim kaynaklarda Ravza-i Mutahhara olarak geçer.
BANU: Prenses; Hanımefendi.
3. Aziz sevgili. ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır. EFGAN: (Fars.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri