2023 yılından Azerbaycan'da asgari ücret 345 manat, yani 3800 TL oldu. Ülkede 700 bin kişi bu maaşı alıyor. En az emekli maaşı ise 280 manat, yani 3080 TL.
Cumhurbaşkanı Kararıyla, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren asgari ücret 116 AZN'den 130 AZN'ye çıkartılmıştır.
Temel gıda ihtiyaçları arasında olan ekmek, su, kuru gıdaların fiyatları 30 qepik ile 5 manat arasında değişmektedir. Örneğin ekmek 40 qepik, su 1 – 1.6 manat, kuru gıdalar ise 1-5 manat arasında markasına, kilosuna ve alındığı yere göre değişmektedir.
Azerbaycan, birçok Rus şehrine ve Ortadoğu komşularındaki birçok şehre kıyasla yüksek bir yaşam maliyetine sahiptir. Ancak yaşam maliyeti, İtalya ve İsrail gibi benzer bir eğitim standardına sahip diğer birçok ülkeden hala daha düşük.
2020-2021 eğitim öğretim yılı için Bakü İl Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı genel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin aylık ortalama maaşı 702 manattır.
İlgili 22 soru bulundu
Conversation. 2023 yılından Azerbaycan'da asgari ücret 345 manat, yani 3800 TL oldu. Ülkede 700 bin kişi bu maaşı alıyor. En az emekli maaşı ise 280 manat, yani 3080 TL.
Azerbaycan'da Doktor Maaşları Ne Kadar? Azerbaycan'da Doktor maaşları ayda 920 AZN ile ayda 13.200 AZN arasında değişmektedir. Azerbaycan'da ortalama Doktor maaşı aylık 4.230 AZN'dir.
Azerbaycan'da Türk Lirası geçerli değildir. Azerbaycan'da alışveriş yapabilmek için paranızı Azerbaycan para birimi olan Manat'a çevirmeniz gerekmektedir.
Azerbaycan'da sanayi sektörü, net maddi üretimin % 48,3'ünü oluşturmaktadır ve Azerbaycan ekonomisinin en büyük sektörüdür. Ağır sanayinin temelini petrol sanayii oluşturmaktadır. Petrol, doğal gaz ve yan ürünleri sanayisi gelişmiştir.
Yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin topraklara sahip olan ülkede, petrol ve doğal gaz önemli geçim kaynakları arasında bulunur. Demir, çinko ve bakır gibi rezervlere sahip olan ülke, bu avantajı sayesinde sanayi konusunda da önemli bir gelişme kaydetmiştir.
Et fiyatları alındığa yere göre değişmekle birlikte en pahalı ve kaliteli etin fiyatı Türk parası ile 6 TL civarındadır. Türkiye ile kıyaslanacak olursa neredeyse fiyatlar yarı yarıyadır.
Uygun fiyatlı yaşam tarzlarını benimseyen Azerbaycan, dünyanın ekonomik güç merkezlerinden biri olmayı başardı. Düşük yaşam maliyetleri, ekonomiyi olumsuz etkilemeden yeni şeyler satın almayı kolaylaştırır.
Ülkemizle yakın diplomatik ilişkiler içerisinde bulunan Azerbaycan ekonomik anlamada incelendiğinde, dünya piyasalarında değerli bir paraya sahip olsa dahi parasının alım gücü düşük olduğundan dolayı ucuz bir ülkedir.
Azerbaycan Üniversitelerini, diğer ülkeler ile kıyasladığımız zaman ekonomik olduklarını görmekteyiz. Azerbaycan üniversiteleri eğitim ücretleri yıllık, bölüm ve üniversiteye göre 590 $ ve 5000 $ arasında değişmektedir. Azerbaycan üniversiteleri, kaliteli eğitim yanında uygun fiyatlarda eğitim vermektedir.
2644 numaralı Tapu Kanunu'nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye'de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.
Azerbaycan aynı zamanda dünyanın yaşamak için en ucuz ülkelerinden biridir. Azerbaycan halkı diğer birçok ülkeye kıyasla çok basit bir yaşam tarzına sahiptir. Pek çok lüks olmadan basit ve mutlu yaşarlar. Birçok insanın arabası var, ancak klimaları veya GPS gibi modern teknolojileri yok.
Azerbaycan'da temel besin maddesi olan ekmek 40 qepik, pide 40-50 qepik, simit ise 30 qepiktir. Diğer bir temel kaynak olan suyun tadı Türkiye'den gidecekler için biraz farklı olabilmektedir. Bu nedenle Nahçıvan'dan gelen sular daha çok tercih edilmektedir. Bu suyun fiyatı ise 1- 1.6 manat arasında değişmektedir.
2020'de 2 bin 300 TL olan asgari ücret sadece üç yılda yaklaşık beş kat artarak 11 bin 402 TL oldu. Bugün de hâlâ aynı yerdeyiz.
Bakü, Azerbaycan'ın en pahalı şehirlerinden biridir. Yaşam maliyeti yüksek, bu da dışarıda yemek yemeyi daha da pahalı hale getiriyor. Yiyecek maliyetine ek olarak, ziyaretçiler eğlence ve ulaşım maliyetleri için de bütçe ayırmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri