Ehliyet Harcı Hangi Bankalara Yatırılıyor? Sürücü belgesi harç yatırma işlemleri bu bankalardan herhangi birinde yapılabilir. Kendinize en yakın şubeye giderek harç bedelini nakit olarak yatırabilirsiniz. Ayrıca bu bankaların internet sitelerinden de online olarak ödeme yapabilirsiniz.
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Ehliyet Harç Ödemeleri Nereye Yatırılır? Değerli kâğıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılıyor.
Artık T.C. kimlik kartı bedeli, pasaport harcı, pasaport değerli kağıt bedeli, sürücü belgesi harcı ve sürücü belgesi değerli kağıt bedeli tahsilatları; https://ivd.gib.gov.tr internet adresi sayfasındaki sanal pos uygulamasıyla Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme bölümünden kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ...
İlgili 32 soru bulundu
https://ivd.gib.gov.tr/
Not: Sanal POS ile 02:00-23:45 saatleri arasında ödeme yapılabilmektedir.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL.
Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir. Ayrıca ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yapılabilir.
A, A1, A2 ve F sınıfı için 2022 ehliyet harç ücreti 370,40 TL olarak belirlendi. Değerli kağıt bedeli 280 TL ve Vakıf payı 65 TL olduğu açıklandı.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Bu ücret A sınıfı ehliyetin yanı sıra A1, A2 ve F sınıfı için de geçerlidir. B sınıfı sürücü belgesi için ise 2.489,90 TL harç ücreti, 624 TL değerli kağıt ücreti ve 145 TL vakıf payı olmak üzere toplamda 3.258,9 TL ödenmesi gereklidir.
2023 ehliyet fiyatları için maliyeye ödenen ehliyet yani sürücü belgesi harç ücretleri 13 Temmuz 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre şu şekilde: A sınıfı sürücü belgeleri (A1 ve A2 dahil): 825,70 TL. B sınıfı sürücü belgeleri: 2.489,90 TL. F ve H sınıfı sürücü belgeleri: 825,70 TL.
EHLİYET HARÇ ÜCRETİ NEREYE VE HANGİ BANKAYA YATIRILIR? Değerli kâğıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Ehliyet yenileme işleminde yalnızca değerli kâğıt bedeli ve vakıf katkı payı olarak belirlenen 15 TL'nin bankaya ödemesi yapılmalı ve dekont Emniyet Müdürlüğüne iletilmelidir.
B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır? B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
Sürücü belgesi için gereken evrakları tamamladıktan sonra yatırmanız gereken harç ücretlerini de yatırarak randevu aldığınız Nüfus Müdürlüğü'ne gitmeniz gerekiyor. Bu işlemin ardından sürücü belgeniz yaklaşık 1 hafta kadar sonra başvuru esnasında belirttiğiniz adrese posta yoluyla gönderilecektir.
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Kimlik yenileme harç ödemeleri PTT şubelerinden yapılabilmektedir. Ayrıca İç İşleri Bakanlığı tarafından yönlendirilen, anlaşmaları bulunan bankalar aracılığı ile de değerli kağıt bedeli ödemesi yapılabilmektedir.
Bankamız ile anlaşması bulunan üniversitelere ödemelerinizi Bankamız ATM'lerinden, şubelerinden veya İnternet Şubesi'nden gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM ve MEB sınav ücretlerini Bankamız ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak ödeyebilirsiniz.
Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun yanı sıra ehliyet yenileme ücreti internet bankacılığı aracılığıyla da ödenebilmektedir. Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, ING Bank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası gibi bankalara yenileme ücreti yatırılabilmektedir.
Sürücü Belgesi Harcı ve Sürücü Belgesi Değerli Kağıt Bedeli ödemelerinizi kredi kartınızla, Sürücü Belgesi Vakıf Payı ödemenizi de Kuveyt Türk hesabınızdan Kuveyt Türk Mobil ve İnternet Şube üzerinden kolayca yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri