Sedef hastalıklarının iyileşmesinde bir iyilik meleğidir Bu özelliği sayesinde sedef hastalığının iyileşmesine önemli bir ölçüde yardımcı olur.
Meryemana dikeni, buğday ruşeymi yağı, hidrastis canadensis çayı, kadın tuzluğu, hodan yağı, aloe vera, keten tohumu yağı, dulavratotu sedef hastalığına iyi gelen bitkilerdir.
Sedef hastalığı teşhisi konan kişilerin özel bir diyet izlemesi gerekir. Alerjik reaksiyonlara neden olabilecek ürünlerin reddedilmesini içerir. Narenciye, çikolata, bal, yumurta, tam yağlı sütün yanı sıra kırmızı sebze ve meyveleri diyetten çıkarmanız önerilir.
Şiddetli sedef hastalığı vakalarında fototerapi yanında sistemik ilaçlar kullanılır ve topikal uygulanan kremler de tedaviye eklenir. Derinin nemli ve yumuşak tutulması önemlidir. Sistemik ilaç tedavisi özellikle eklem iltihabı ve tırnak tutulumunun olduğu vakalarda tercih edilir.
İlgili 23 soru bulundu
Sedef hastalığı kronik bir hastalıktır, bu nedenle bütünüyle tedavisi yoktur.
Yapılan araştırmalar sonucunda B vitaminleri, A vitamini ve Çinko düzeylerinin sedef hastalarında düşük bulunduğu saptanmış. Ayrıca yine kan insülin ve glikoz seviyeleri de yüksek bulunmuş olan sedef hastalarında şişmanlık da önemli bir risk faktörüdür.
Patates, domates, biber ve patlıcan gibi kabuklu sebzeler iltihabı artırabilir ve sedef hastalığının semptomlarını daha da kötüleştirebilir.
Soğuk uygulanan deniz suyunun cilt ve yüz üzerinde tonik etkisi vardır. Cilde nem ve parlaklık verir, toksinleri yok eder ve peeling görevi görür. Filtrelenmiş deniz suyu egzama, uçuk, kurdeşen, akne, sedef hastalığı gibi birçok cilt rahatsızlığını tedavi eder.
Deniz tuzu, sedef hastalığını gideren ve tedavi eden bir özelliğe de sahiptir. Sedef hastalığının sebep olduğu, kaşıntı ve pullanma ile mücadele eden deniz tuzu, çamur ya da sülfür banyosuna eklendiğinde sedef hastalığı semptomlarını gidermeye yardımcı olur.
🔺 Aloe vera yaprağı veya bu bitkiden elde edilen aloe vera yağını sedef hastalığı olan bölgelere sürün. 🔺 Sedefe iyi gelen besinler olarak badem, ceviz, antep fıstığı, yer fıstığı, çam fıstığı gibi iç meyveleri bolca tüketin.
Tüm bağışıklık sistemi hastalıklarında olduğu gibi stres sedef hastalığının tetikleyicileri arasındadır. Sedef hastalığı ve stres arasında bir kısır döngüden söz edilebilir. Bazı ilaçlar, enfeksiyonlar, aşırı ultraviyole, hormonal değişiklikler gibi başka tetikleyiciler de bulunmaktadır.
Sedef hastalığı kişinin hayatı boyunca sahip olduğu ancak doktor kontrolünde uzun tedaviler sonucunda kontrol altında tutulabilen kronik bir hastalıktır. Kesin bir tedavisi bulunmamakla beraber sedef hastalığının tedavisinde hastalığa yol açan hücrelerin ve hücre aktivitelerinin önlenmesi amaçlanmaktadır.
Vücuttaki belirli miktarda kanın atıldığı, kan ve hormon değerlerinde değişimlerin yaşandığı regl döneminde hacamat uygulaması yapılmamaktadır. Ayrıca sedef hastalığı, ezgama gibi cilt problemi yaşayan kişiler de hacamat tedavisi için uygun değildir.
Tedavi edilmezse zamanla kalınlaşıp özellikler eller ve ayaklarda hareketi zorlaştırabilir. Kelliğe yol açmaz ama hastalık şiddetli ise saç dökülmesini arttırabilmektedir. Sedef hastalığı sadece tırnağı tutabilir.
Cildi kurutmanın dışında, sabun cildin doğal pH'ini degiştirerek onu tahrişe daha yatkın hale getirebilir. Daha hassas bir temizleme için sabun içermeyen bir duş jeli kullanabilirsiniz. Bu size tuhaf gelebilir fakat yulaf ezmeli bir küvette banyo yapmak rahatlatıcı olabilir ve kabukların dökülmesine yardımcı olabilir.
Sararmış ölü derileri yiyen garra rufa balıkları, ölü derileri yaradan ayırıp, yaranın büyük bir hızla iyileşme sürecine girmesini sağlıyorlar. Özellikle sedef hastalığından muzdarip kişiler, doktorlarda bulamadıklar çareyi garra rufa balıklarında bulabiliyorlar.
Anti-enflamatuar ve UV-immün baskılayıcı bir etkiye sahip olduğu için güneş sedef hastalarının cilt durumunu iyileştirme eğilimindedir. Ayrıca, UV ışınları, sedef hastalığı tedavisinde gerçek bir terapötik seçenek olarak kullanılır: örneğin güneş ışığının daha az olduğu kış aylarında fototerapi önerilebilir.
Genetik, psikolojik, yanlış beslenme, kimyasal tahrişler gibi birçok farklı sebep hastalığı tetikleyebilir. Görüntüsü sebebiyle hasta psikolojisi bozulabilir. Oysa Saçta Sedef hastalarının büyük bir çoğunluğunda tedavi mümkündür.
Tahin helvası ciltteki egzama ve sedef gibi hastalıkların iyileşmesine iyi gelmektedir.
Genetik yatkınlık, travma, stres, infeksiyonlar, bazı ilaçların kullanımı sedef hastalığının ortaya çıkmasına alevlenmesine neden olabilir. Risk faktörleri olarak sigara, alkol ve obeziteyi de ekleyebiliriz.
haberler. KTÜ Farabi Hastanesi'nde Uygulanan Yeni Nesil Tedavi Sayesinde Sedef Hastalığından Kurtuldu! Dört yıldır sedef hastalığı (psoriasis) olan 25 yaşındaki Orçin EMİNAĞAOĞLU, daha önce kortizonlu kremler sürerek sedef tedavisi almakta iken yaralarında artış olması üzerine KTÜ Farabi Hastanesi'ne başvurdu.
Balık yağı , D vitamini, çinko, vitamin B2, vitamin B3, vitamin A ve probiyotikler gibi besinler sedef hastalığını ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca kuersetin, üzüm çekirdeği ekstresi ve rutin gibi anti-enflamatuar besinleri de arttırın.
Defne sabunu; en değerli ve en sağlıklı sabunların içerisinde yer almaktadır. Bu sabunun içerisinde yer alan bileşenlerden ötürü; sedef, egzama, akne gibi pek çok cilt hastalığına iyi geldiği bilinir.
Genellikle hastalar, 'Sedef hastalığının iç organlarla ilgisi var mı' diye sorarlar. Hastalığın herhangi bir böbrek ve karaciğer hastalığı ile ilgisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri