Amerika B1 Vizesi Nedir? İş yapmak amacıyla elde edebileceğiniz B1 vizesi; fuar çalışmaları, mesleki toplantılar, kongreler ve ticari amaçlı seyahatler için kullanılabilir. Amerika B1 vizesi altı aylık bir süreyi kapsar ve sadece iş gezisinin kapsadığı süre için verilir.
B-1 vizesi, ABD'ye sınırlı bir zaman ve belirli bir iş gezisi amacıyla gelen kişilere verilen vize türüdür. B-1 vizesi iş gezisi vizesi olarak da adlandırılmaktadır. B-1 vizesi, yalnızca iş gezisinin kapsadığı süre boyunca verilmekte olup, ayrıca 1 yıla kadar uzatılabilmektedir.
Amerika Ziyaretçi Vize Kategorileri; Mesleki Toplantılar, Seminer veya Konferanslara Katılım dahil olmak üzere İş Seyahati, (B1 Vizesi) Turistik ve Kültürel Amaçlı Tatil Seyahati veya Aile Ziyareti ile Tıbbi Tedavi Konularında Ziyaret (B2 Vizesi)
Altı (6) aylık bir süre için verilen B1 vizesi için başvurular Amerika Büyükelçiliği himayesinde vize işlemlerine devam eden Konsolosluklar aracılığıyla yürütülmektedir. Başvuru sırasında parmak izi kaydı sisteme dahil edildiği ve mülakat yapıldığı için başvuru sahibinin Konsoloslukta bizzat bulunması gerekmektedir.
Vize ücretleri başvuru öncesinde kredi kartı ile online olarak ödenmekte ve B1/B2 vize kategorisi için 2022 yılı vize ücreti 160 USD'dir, nakit ödeme kabul edilmemektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Amerika B1 Vizesi Nedir? İş yapmak amacıyla elde edebileceğiniz B1 vizesi; fuar çalışmaları, mesleki toplantılar, kongreler ve ticari amaçlı seyahatler için kullanılabilir. Amerika B1 vizesi altı aylık bir süreyi kapsar ve sadece iş gezisinin kapsadığı süre için verilir.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
Kısa Süreli ABD Seyahatleri için B1/B2
Kimine 3 ay kimine 10 yıl çok girişli uygun görülen ABD turist vizesi ile genel olarak ABD'ye girişte pasaportlara 6 ay kalma hakkı verilir. Dileyen bu 6 aylık süreyi ABD'de başvurarak ve kanunlara uygun şekilde uzatabilir.
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
B2 turist vizesi ile ABD'de maksimum 6 ay kadar kalabilme hakkınız bulunmaktadır. Ancak şunu unutmamalısınız, Bazı durumlarda ABD Gümrük ve Sınır Koruma görevlisi size 6 aydan daha kısa bir ülkede kalış süresi verebilir.
C Tipi Schangen vizesi, kalış gününüzün en fazla 90 gün olduğu, turistik veya iş seyahati gibi durumlarda alınan klasik Schengen vizesidir. Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor.
ABD işçi alımı için kullanılan EB-3 Vizesinin temel amacı Amerika'da nitelikli ve niteliksiz işgücü eksikliğini kapatmaktır. Göçmen Vizesi Nedir? Kısaca bahsetmek gerekirse, yabancı uyruklu kişilerin Amerika Birleşik Devletleri'ne geldiğinde yasal daimi ikametgaha dönüşen ABD giriş belgesidir.
Bununla birlikte çok sık tercih edilen bir diğer Schengen vizesi tipi ise B tipi Schengen vizesi adıyla bilinmektedir. Bu vize tipi ise en kolay alınabilen Schengen vizesi türüdür. B tipi Schengen vizesi turist vizesidir ve gerekli evrakları temin eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kolaylıkla verilmektedir.
G4: Geçici işlerde çalışan yetenekli veya yeteneksiz işçilere verilen geçerli vize türüdür.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
Green Card başvuruları her yıl Ekim – Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri Dışİşleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu'nun resmi internet sitesinden online olarak yapılmaktadır. Sisteme sadece 1 kez giriş izniniz vardır. Bu nedenle formunuzu ilk defada doldurup tamamlamalısınız, tekrardan düzenleme şansınız olmayacaktır.
Vize ücreti, 7 Temmuz 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile zamlandı. Maktu harç tutarı yüzde 50 artırılırken 10 yıllık pasaport 5.444 TL oldu. 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı olarak maktu harç tutarına yüzde 50 oranında zam geldi.
6- E2 Vizesinin Süresi Ne Kadardır? Kesin bir süre olmamakla beraber E2 vizesi 5 yıllık için verilmektedir. Yatırımcı vize sahibine ABD ye girdikten sonra 2 yıl kalmasına izin verilir. Bu sürenin uzatılması için başvuru yapmak mümkündür.
Çalışma imkanına sahip olması ile öğrenci vizelerinden ayrılan J1 vizesi Amerika'da çalışmak, eğitim görmek isteyen kişiler için uygun olan bir göçmen olmayan vize türüdür. Bu vize kapsamında başvurarak Amerika'ya gelebileceğiniz programlar aşağıdaki gibidir: Çocuk bakıcılığı (Au Pair) Kamp danışmanı
ABD vizesine başvuracak ve düzenli geliri resmi evrakla kanıtlayamayan ya da geliri olmayan yani işsiz ve çalışmayan kişiler de Amerika'dan vize onayı alabilirler.
Başvuru için tüm şartların yerine getirilmesi de gerekir. Çekilişle verildiği için İngilizce bilmek başvuru için belirtilen şartlar arasında değildir.
ABD'ye girerken yanınızda en fazla 10.000 USD veya eşdeğer bir meblağ nakit para taşımanıza izin verilir. Yanınızda 10.000 USD'den daha fazla para taşıyabilmeniz için CBP yetkilileri ile görüşmeniz ve FinCEN Form 105 doldurmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri