Varis, kalp ve damarlar sağlığı ile ilişkili olduğundan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı doktoru ile tedavi süreci başlatmanızda yarar vardır.
Çoğunlukla ayak damarlarında oluşan bir rahatsızlık olması sebebiyle varis hastalığı olan bireyler, mutlaka Kalp Damar Cerrahisi uzmanı tarafından tedavi edilmelidir.
Bu nedenle bir damar tedavisi aslında vücuttaki tüm sistemi etkilemektedir. Bu nedenle varis tedavisi vücudun öncelikle tüm damar sistemine hakim olan cerrahlarca yapılmalıdır.
Bu durumda kılcal damar sorunu yaşayan kişiler rahatsızlığın durumuna bağlı olarak kalp ve damar cerrahisi alanına ya da uzman dermatoloji hekimine başvuru yapabilirler.
Kalp ve damar cerrahisi, kalp ile ilgili erken tanı ve müdahale gerektirebilecek bütün şikayetleri kapsamaktadır. Bu nedenle birimin uzmanlık alanına giren hastalıklar da kalbin kendisi, kalbi besleyen koroner damarlar, kalp kapakçıkları ve birlikte çalıştığı dolaşım sistemine (atardamarla, toplardamarlar) yöneliktir.
İlgili 33 soru bulundu
Hastalara hem BT (tomografi) hem MR hem de klasik anjiografi yöntemleri ile görüntüleme yapılabilmektedir. Uygun hastalarda BT ve MR anjiografi , daha az girişimsel olması sebebi ile tercih edilebilirken klasik anjiografi ile tanı konduğu seansta tedavi (balon, stent gibi yöntemlerle) şansı da bulunmaktadır.
Varis Nasıl Tedavi Edilir? Varis şikâyeti olan hastalarının çoğu varise hangi doktor bakar bilmedikleri için genel olarak Sağlık Ocağı'na ya da Dahiliye (İç Hastalıkları) Bölümü'ne muayene olurlar. Ancak bu doktorlar varis konusunda uzman olmadıkları için ilaç yazarlar veya varis çorabı önerirler.
Bacaklarda kılcal damar çatlaması genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak, kozmetik olarak rahatsızlık veriyorsa veya estetik bir endişe yaratıyorsa, lazer tedavisi veya skleroterapi gibi tedavi seçenekleri düşünülebilir.
Kılcal Damar Oluşumu Genellikle Bacaklarda ve Yüzde Görülür!
Bu sorunun çözümlenmesi için devlet hastaneleri iki yöntem belirlemiştir. Sorun bir sağlık sorunu olarak görülür ise tedavi Devlet Hastanelerinde yapılmaktadır. Fakat sorun estetik bir sorun olarak kabul edildiğinde Devlet Hastaneleri tedavi yapmamaktadır.
Bu damarlar ince olduğu için kan akışı çok yavaştır. İnsan vücudunda ortalama 40.000 km uzunluğunda kılcal damar bulunur. Zaman zaman bu damarlarda çatlama meydana gelir. Kılcal damar çatlaması tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır.
Hastalık toplardamar genişlemesi ve kılcal damar genişlemesi şeklinde iki gruba ayrılmaktadır. Tüm damarlarda görülme riski olmasına karşın en sık bacaklarda görülmektedir. Bunun nedeni ise vücudumuzun oluşturduğu ağırlık ve basıncı direkt olarak bacaklarda bulunan damarlara yansıtması ile alakalıdır.
Bacaklarda ağrı ve ağırlık hissi, yorgunluk, ayaklarda yanma, bacak kaslarında kramp, bacakta şişme, varis bölgelerinde ve etrafında kaşıntı, varis etrafında deri değişiklikleri, deriye yakın varislerde damar duvarının incelmesine bağlı kanamalar varisin belirtileri arasında gösterilir.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
Basınç artışı olunca ince kılcal damarlar genişler ve bacakta mavi damar, yani varis oluşur. Bacakta ince mor damarlar neden olur sorusunun yanıtından önce konuyu ele almakta fayda olacaktır. Varis olarak adlandırdığımız genişlemiş kılcal damarların çapı inceyse ve damarlar cilde yakınsa kırmızı ve mor görünüm oluşur.
Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü, bacak estetiği konusunda önemli bir rol oynar. Bacakların şeklini ve fonksiyonunu etkileyen rahatsızlıklar ve deformiteler bu bölümdeki uzmanlar tarafından tedavi edilir.
Bacaklardaki safen damarlardaki tıkanık ve kabakçık bozulmaları nedeni ile açığa çıkmaktadır. Cilt altında oluşmaları nedeni ile derinin rengini değiştirmemektedir. Özellikle bacakların iç kısmında ve baldır bölgesinde oluşan büyük toplardamar varisleri; damarın rengi olan yeşil renkte görülebilmektedir.
merhaba lazer ile varis tedavisini devlet sgk karşılıyormu masrafı varmı teşekkürler. Merhaba SGK karşılamıyor maalesef.
C1 seviyesindeki varisler yani kılcal damar çatlamaları tedavi edilmez ise büyük boy varislere dönüşmez. Yalnızca örümcek ağına benzer şekilde yayılırlar. Bu durum sağlık açısından bir şikâyete neden olmaz. Ancak estetik açıdan rahatsız edici bir görüntüye neden olurlar.
Kantaron yağı bu bölgelerdeki ağrıyı hafifletir, ayrıca bacaklardaki kılcal damar görünümünü büyük oranda azaltır. Kantaron yağı romatizmal ağrıları, kas ve eklemlerdeki ağrıları da hafifletir.
Bacaklardaki kılcal damarlar, mor veya kırmızımsı renklerdedirler ve dallanma şeklinde ciltte belirirler. Ayak bileklerinde, baldır bölgesinde ve kaslarda oluşan kılcal damarlar; kalıtımsal açıdan, kötü kan dolaşımından ve hareketsiz yaşam gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir.
En sık sebebi, bozuk kalp kapakçıkları üzerinde oluşan pıhtıların kopup belli bölgedeki damarı tıkamasıdır. Bu durumda tıkanan damarın olduğu bölgenin aşağısında dolaşım bozulur. Saatler içerisinde çok şiddetli ağrı, ayakta bacakta soğuma, renk değişikliği (morarma) ortaya çıkar.
Varisler vücuttaki herhangi bir damarda ortaya çıkabilse de, en yaygın olarak bacaklarda ve özellikle baldırlarda gözlemlenir. Damar duvarı ve kapakçıklar zayıf düşmüş ve hasar görmüşse kan düzgün bir şekilde akamaz ve damarda birikir. Bunun sonucu olarak mor-mavi renkli kıvrımlı damar görünümü ortaya çıkar.
Varisli damarların renkli doppler ultrason ile incelenmesi gereklidir. Bu işlemi de radyoloji uzmanları yapabilir. Zira ultrason cihazını kullanma konusunda uzman olan doktorlar radyoloji uzmanlarıdır.
Karın Boşluğu ile İlgili İç ve Dış Fıtıklar. Reflü Hastalığı Varisler.
Varis muayenesi olacak kişi muayene olacağı varis doktoru karşısında ayakta durarak muayene olur. Bu sırada ayak bileğinden başlayarak bacak iç kısmından kasığa kadar bacakta bulunan toplar damar sistemi renkli doppler ultrason yardımıyla incelenir. Bu inceleme sırasında hastanın ayakta olması çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri