· Midemizde oluşan şişkinlik ve gaz sorunlarını önleyerek hafiflik ve rahatlama hissetmemizi sağlar. · İrritabl bağırsak sendromu, kabızlık ve kronik ishal gibi hastalıkları azaltır. · Bağırsaklarımızın doğal kasılma gücünün güçlenmesine destek olur.
Bununla birlikte, kolon temizliği yardımıyla, zararlı toksinlerden kolayca kurtulabilir ve sağlıklı bağırsak bakterilerini geliştirebilirsiniz. Ayrıca kolon temizliği, enerjinizi artırmaya ve vücudun vitamin ve besin maddelerini emmesine yardımcı olacaktır.
İyi bir bağırsak temizliği ile değerlendirme ideal seviyede olur. İyi temizliğin kriteri, işlem öncesi tuvalete gidildiğinde temiz beyaz su geliyor olmasıdır.
Tıpkı elimizi, yüzümüzü, yani vücudumuzun dışını yıkadığımız gibi, vücudumuzun içini yıkamak da önemlidir. Kolon temizliği, yaşlanmaya karşı sağlıklı kalmayı, daha enerjik olmayı, daha güçlü bir bağışıklığa sahip olmayı, hastalıklardan korunmayı ve vücudu gençleştirmeyi sağlayan bir tedavi olarak da kabul edilebilir.
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur. Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır.
İlgili 25 soru bulundu
Zayıflamada ilk yapılması gereken bu bağırsaktaki birikmiş atıklardan kurtulmaktır. Bu temizlik de ancak kolon hidroterapi ile mümkündür! Kolon hidroterapinin zayıflamada diğer önemli etkisi ise metabolizmayı hızlandırmasıdır. Tabi kilo almaya sebep olan hastalıkları önleyici etkisi de yadsınamaz.
Bağışıklık sistemin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi, sindirim sisteminin (kolonun) temizlenmesi oldukça önemlidir. Bağırsaklardaki toksinleri istenmeyen toksinlerden sadece 1 günde temizleyebileceksiniz.
Tipik bir kolon temizlik seansı yaklaşık 30-40 dakika sürer ve ana tankın toplam hacim kapasitesi olan yaklaşık 25 lt. su kullanır. Genellikle, sadece bir su dolu tank gereklidir. Seansın sonunda, hasta artık kolonu tamamen boşaltmak için dik oturarak kalan bağırsak artıklarını rahatça boşaltabilir.
Su Bağırsak temizliğinin en önemli öğesi bol bol su içmektir. Günde ortalama 8 ila 10 bardak su içmeniz önerilir. Böylece bedendeki zararlı toksinleri doğal yollarla atabilirsiniz. Bol bol su içmek yiyeceklerin sindirim sisteminde daha kolay ilerlemesini sağlar.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Karın ağrısı, ishal, kabızlık, şişkinlik, mide bulantısı; bağırsak hastalıklarında en sık görülen belirtiler arasındadır. Gaitada kan görmek, ateş ve kilo kaybı da bağırsakla ilgili sorun yaşayan kişilerde görülebilen durumlardandır.
İshal: Tıkanıklık altındaki bağırsakların sıvıları geçirerek ishale neden olması. Kusma: Sindirim sisteminde biriken sıvı ve gıda, kusma neden olabilir. Gaz ve şişkinlik: Tıkanıklığın olduğu bölgedeki gaz ve sıvıların birikmesi nedeniyle, şişkinlik ve gaz hissi ortaya çıkabilir.
NORMAL DIŞKILAMA NASIL MEYDANA GELİR ? Yemeklerden sonra sindirilmeyen besinler ince bağırsakları geçip 2-3 saat içinde kalın bağırsağa ulaşır. Kalın bağırsak içine gelen artıklar ancak 2-5 gün içinde dışkı olarak dışarı atılırlar. Normalde kalın bağırsağa gelen atıklar sıvı haldedir.
Kalın bağırsağın alt kısmı olan rektuma sıvı veya gaz gönderilerek bağırsakları boşaltmak ve uygulanacak testlere ya da tedavilere kişiyi hazırlama prosedürü lavman olarak tanımlanır. Kolonoskopi, sigmoidoskopi, cerrahi, kabızlık veya dışkılama zorluğunu tedavi etmek amacıyla çeşitli durumlarda kullanılabilir.
Baş ağrısı, yorgunluk ve fazla kilolardan şikayetçiyseniz bir kolon temizliği yöntemi denemenin zamanı gelmiş demektir. Kolon temizliğinin nasıl çalıştığını anlamak için öncelikle karaciğer ve böbreklerin çalışma biçimini anlamamız gerekir.
Sindirim sistemini çalıştırmak için uyandığınızda en az 1 ila 2 bardak su içmek iyi gelecektir. Ancak su tek başına işe yaramaz. Bol miktarda lifli gıda (meyve, sebze, baklagiller, kepekli tahıllar) yemek de sağlıklı bir bağırsağı destekleyecek ve sizi düzenli tutacaktır.
Bağırsak çalıştıran meyve ve sebzeler kayısı, hurma, elma, armut, kivi, incir, turunçgiller, erik, avokado, üzüm, pancar, ıspanak, pazı, enginar, kabak, lahana olarak da sayılabilir. Yulaf ezmesi, çiya tohumu, keten tohumu, zeytin ve zeytinyağı bağırsakları çok çalıştıran gıdalar arasında yer alır.
Kolon temizliği için hastalara işlem öncesi sıvı berrak diyet, ilaçlar ve rektal lavman verilmektedir. Bu amaçla en sık kullanılan ilaçlar ise sodyum fosfat, sennosid ve polietilen glikol içeren solüsyonlardır (4,5).
Kolon temizliği, vücudunuzu detoksifiye etmeye ve sindirim sağlığınızı ve aynı zamanda yaşamınızın genel kalitesini geliştirmeye yardımcı olan bir süreçtir. Sindirim sistemimizin bir parçası olan kolon sisteminin sağlıklı bir şekilde temizlenmesi gerekir.
Kolon Kanseri Belirtileri Nelerdir? Bağırsak kanserlerinin belirtileri, sıklıkla dışkılama alışkanlıklarında değişiklik şekilde kendini gösterir. Geçmeyen ishal ya da kabızlık, dışkıda incelme, dışkıdan ve anüsten kan gelmesi, dışkıda yumurta akına benzer bir salgı olması kolon kanserinin belirtileri arasında bulunur.
Bağırsak Detoksunun Faydaları
Bağırsak detoksu, bağırsak şikayetleri yaşayan kişilerde, bu şikayetlerin azalmasını sağlayacak bir detoks türüdür. Sindirim sisteminin düzelmesi ve yararlı bakterilerin artmasına da destek olmaktadır. Vücuttaki tonsinlerin azalmasına da destek olduğu bilinmektedir.
Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa (lif) içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor.
Bol lifli gıdalar dışında gün kurusu, kuru kayısı, kuru erik, kuru incir gibi kurutulmuş meyveler, keten tohumu gibi yağlı tohumlar gibi probiyotik gıdalar kabızlık tedavisinde önemli rol oynuyor.” Ne kadar az hareket edilirse bağırsakların da aynı ölçüde yavaş çalıştığını dile getiren Uzm. Dyt.
Dr. Göral, bağırsak dostu besinleri şöyle sıraladı: Yoğurt, kefir, lahana turşusu, kepekli ekmek, badem, Hindistan cevizi, tarçın, kaliteli zeytinyağı, bezelye, Brüksel lahanası, rokfor peyniri, zencefil, doğal sarımsak, omega-3'den zengin olan somon balığı oldukça yararlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri