Baklada bit istilasını önlemenin en iyi yolu bitkileri günlük olarak kontrol etmektir. Uçlarında fark ettiğiniz anda bitleri tazyikli suyla püskürtün. Alternatif olarak, onları yapraklardan çıkartmak için nemli bir bez kullanabilirsiniz, ayrıca elinizle bile yaprağı nazikçe sıyırabilirsiniz.
Biyo-teknik Mücadele
Erginler mavi rengi tercih ettiğinden mavi renkli cezbedici tuzaklar, bu zararlının mücadelesinde kullanılmalıdır. Ağaçların altına mavi renkli kaplar veya leğenler yerleştirilir ve bu kaplar yarısına kadar su ile doldurulur. Ergin böcekler mavi renge yönelerek kapların içerisindeki suya düşer.
Bir miktar sirke su ile seyreltilir. Daha sonra bu bir püskürtücü yardımı ile yaprak biti bulunan bitkinin yapraklarına sıkılır. Sirke yaprak bitlerini temizleyecektir.
Aspirinli su
Bu karışım ile bitkinizin toprağında bulunan böceklerden kurtulabilirsiniz. Birkaç adet aspirin ile bir miktar suyu karıştırıp aspirinin iyice erimesini sağlayın. Ardından çiçeklerinizin toprağına biraz dökün. Hem bitkinizi besleyecek hem de bitkinizde yaşayan yaprak biti ve böcekleri uzaklaştıracaktır.
Bir ölçü su ile bir ölçü elma sirkesi veya beyaz sirkeyi karıştırın ve böceklere fısfıslayın. Ayrıca bu karışım, yabani otlar ile karıncalara da etkilidir. Dört diş sarımsağı ezin. Üzerine 2 çay kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber ekleyip karıştırın.
İlgili 40 soru bulundu
2 adet patates püresine 1 paket borik asit, 2 yemek kaşığı şeker ekleyin. Eldiven takın ve hepsini karıştırın. Küçük parçalar halinde hamam böceklerinin bulunabileceği her yere atın. Bu yöntemle en etkili hamam böceği ilacını kolay bir şekilde hazırlayabilir ve onların kökünü kurutabilirsiniz.
Sık sık toprak havalandırılması ve değişimi yapmak bitkilerin korunması sağlayacaktır. Bunun dışında böceklenen bitkilerin yanından diğer çiçeklerin ayrılması gerekir. Çiçeklerin sulanma oranlarına mutlaka önem verilmelidir. Çiçeklerde böceklenmeye ne iyi gelir sorusuna sirke ve aspirin cevabı verilebilmektedir.
Hamam böceklerini öldürmeyen ancak uzak tutan çözüm
Hamam böceğini kovan bitkilerden edinebilirsiniz. Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Farelerin ve böceklerin gezdiği yerleri sirkeli su ile silip uzaklaştırabilirsiniz. Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir.
Kara böcekler evlerimize işyerimize nereden gelirler.? Evlerimize,işyerimize, aldığımız eşyalar ve paketlerle, açık kapı ve pencereden, kapı altlarından lağım ve mutfak ve banyodaki lavabo boşluğundan tuvalet banyo penceresinden gelirler. Bu böcekler pis yerlerden geldikleri için bir çok mikrobu birlikte getirirler.
Beyaz yaprak bitlerini yok etmek için sirke kullanılabilir. Özellikle; çiçek yağı, elma sirkesi ve su karışımı sayesinde yaprak bitlerini azaltabilirsiniz. Yeşil yaprak biti nasıl yok edilir sorusuna ise ev imkânlarında sunulabilecek birçok cevap bulunur.
Arap sabunu ve bitkisel sıvı yağ karıştırılarak kuvvetli bir şekilde çalkalanır ve üzerine 1 lt su ilave edilir. Bu karışım 10 gün ara ile havuç, kereviz, hıyar, biber ve diğer bitkilerde bulunan kırmızı örümcek, afit ve birçok böcek türüne karşı kullanılabilir. Tek bir bitkide denemekte yarar vardır.
Saç bitine ne sebep olur? Bitler kendi kendine kirlilik nedenli oluşan varlıklar değillerdir. Bulaş yolu kafadan kafaya geçmesiyle oluşur. Kafanızda yaklaşık olarak maksimum 24 saat hayatta kalabilirler ve bundan dolayı istilaların çoğu direkt olarak kafanıza olan temastan kaynaklanır.
Kendine has tadıyla sevilen zeytinyağlı yemeklerin başında gelen baklayı tarifinde yer alan incecik kıyılmış dereotuyla servis etmek adetten olsun. O nefis yeşil rengini koruyabilmesi için ise minik bir püf noktası var. O da un ilave etmek. Un ilave edildiğinde rengini koruyarak enfes bir kıvam alıyor.
Defne yaprağı, bakliyatlarda oluşabilen böcekleri önlemektedir. Kavanozda ya da bez torba içinde saklayacağınız bakliyatların içine 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız.
Kabukların içindeki yeşil bakla tanelerini elinizde limonlu suyun içine atın ve biraz bekledikten sonra yıkayıp pişirin. Taze bakla eğer etli ve inceyse, kabukları tüketilebilir. Durum tam tersiyse; kabuğu sararmış ve inceyse sadece içini almanız önerilir.
Elma sirkesi, sivrisinek ve böcek ısırmalarına karşı hem kaşıntıyı hem de acıyı azaltmak için kullanılabilir.
Bazı bitkiler asitli toprağı sever. Eğer bu bitkileri yetiştirmekle uğraşıyorsanız, yaklaşık 3 buçuk litre suya 1 su bardağı damıtılmış beyaz sirkeyi karıştırın. Bir sonraki sulamada bu suyu kullanın.
En yaygın olan tesirli tekniklerden bir tanesi sirkeli su birleşimi kullanımıdır. Bitkinin üstüne sprey desteği ile sirkeli su püskürtülmesi yaprak bitleri temizleme uygulamaları için en tesirli teknikler içerisinde yer almaktadır.
Hamam böceklerinden kurtulmak için, sabunlu su oldukça etkilidir. Bir sprey şişesine sıvı sabun veya duş jeli dökün. İçerisine su ekleyerek seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan hamam böceğinin üzerine sıkın.
Çamaşır suyu, konsantre sıvı, sabunlu su, böcek öldürücü sprey ve profesyonel haşere öldürücüler kullanılmalıdır. Özel haşere tuzakları kullanılabilir.
Çöpler ve pis bulaşıklar hamam böceklerinin hızlı bir şekilde evinize yerleşmesine neden olabilir. Bunların dışında dışarıdan gelen koliler, poşetler, bacalar, mutfak ve banyolardaki çatlaklar, kapının ya da camın açık kalması evinize hamam böceklerinin girmesine neden olabilir.
· Saksı çiçekleriniz için özellikle sigara külleri oldukça faydalıdır.
Doğal külleme ilacı yaparak çevreye zarar vermeden külleme hastalığı doğal mücadele etmiş oluruz. Potassium bicarbonate +sirke +arap sabunu suyu eklenerek bir karışım oluşturulabilir.
Doğru bilinen yanlışlardan biri de çiçeklere yalnızca şekerli su vermektir. Küp şekerleri ezerek bitkinizin toprağına yerleştirebilirsiniz. Fakat şekerli suyu asla yapraklara ve çiçeklere fısfıs ile spreylememelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri