Dinlenme: Baldır kas ağrısı yaşıyorsanız yürümekten veya koşmaktan kaçının. Ağrıyı zorlamayın, bu sorunu daha da kötüleştirebilir. Buz: Baldır kaslarınıza iki saatte bir 20 dakika buz torbası veya soğuk kompres koyun. Cildinize doğrudan buz uygulamayın.
Uzman hekimler, baldır ağrısının temel nedenlerinin sinir ve damar sorunlarının olduğunu belirtiyorlar. Travma veya ani kas gerilmeleri baldır ağrısına neden olabilecek bazı diğer sebeplerdir. Çeşitli problemlerden ortaya çıkan baldır ağrısı, kimi zamanlarda kalp ve damar problemlerinin habercisi olabilir.
Baldırdaki kas krampları genellikle şiddetli ağrılı olarak tarif edilir ve sertlik ve görünen bir düğüm ile ilişkili olabilir. Her ne kadar kasın kontrolsüz bir şekilde kasılması genellikle kısa ömürlü olsa da, bazen günlerce sürebilir.
Egzersiz seansı sırasında treadmill yani yürüme bandında egzersizi 3-5 dakika içinde baldır ağrısını başlatan belirli hız ve derecede uygulanır. Baldır ağrısı orta seviyeye geldiğinde hasta yürümeyi bırakmalıdır, ( hasta daha erken bırakırsa başarı azalır ). Daha sonra baldır ağrısı geçene kadar hasta dinlendirilir.
İlgili 42 soru bulundu
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
KAS AĞRISI NASIL GEÇEBİLİR? Bu noktada, en önemli destekler kalsiyum, magnezyum, C vitamini ve potasyumdur. Doğal kaynaklardan karşılamak çok önemlidir. Doğal beslenme dışında, günlük su tüketimi de büyük önem taşır.
Hindistan cevizi yağında bulunan antibakteriyel maddeler ve vitaminler, ağrının dinmesine yardım eder. Yürümekte zorlandığınız günlerde Hindistan cevizi yağını, baldır bölgesine sürüp düzenli şekilde masaj yapmanız önerilir. Hindistan cevizi yağının doğal olması, ağrının daha kısa sürede geçmesine yardım eder.
Bacak Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Söz konusu bacak ağrısı olduğu zaman birden fazla ölümün üzerinden durum ön plana çıkar. Bu doğrultuda kalp damar cerrahı, nörolog ve cerrahi ile beraber ortopedi bölümü bacak ağrısına bakar.
Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Buna karşılık bazı araştırmalar sonucunda, ağrıyan kasın üstüne gitmenin kas gelişimini olumsuz etkilemediği yönünde bulgulara ulaşılmıştır. Her ne kadar ağrıyan kasla çalışmaya devam etmek zorlayıcı olsa da, vücut bu duruma adaptasyon gösterir.
En bilindik ve kapsayıcı nedenleri arasında sinir, stres, vitamin eksikliği, ani hareketler ve yorgunluk gelmektedir ancak uzun süreli yaşanan kramplar bazı hastalıkların habercisi konumundadır. Kramp 7'den 70'e herkeste görülebilmektedir ve genel olarak bacakların arka kısımlarında bulunan baldırlarda görülmektedir.
Genel olarak yaşlılık ve aşırı yürümeye bağlı olarak meydana gelen bir hastalık olarak görülen üst baldır ağrısı, daha çok bölgenin enfeksiyon kapması ya da darbe alması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Üst baldır ayak bileği ile dizin arasında kalan bölgedir.
Buzla bacağınıza günde 3-4 defa masaj yaparsanız ağrılar dinebilir. Özellikle kantaron yağıyla bacaklara masaj yapmak ağrıları hafifletmeye yardımcı olur. Masajdan sonra havlu bez ve streç filmle bacaklarınızı sarın ve dinlenmesine izin verin. Yağlı masaj da bacak ağrılarına iyi gelen yöntemlerdendir.
Bacak, anatomik olarak diz seviyesinden ayak bileği seviyesine kadarki kısmı kapsayan bölgedir. Bunun arka yüzeyi ise baldır (calf) olarak adlandırılır. Bacak, anatomik olarak diz seviyesinden ayak bileği seviyesine kadarki kısmı kapsayan bölgedir. Bunun arka yüzeyi ise baldır (calf) olarak adlandırılır.
Bacak damarlarına gittiğinde ise bacakta ani başlayan şiddetli ağrı olur. Pıhtının büyüklüğüne bağlı olarak tuttuğu yer değişebilir. Bu ağrının şiddeti giderek artar, ayakta renk değişikliği meydana gelir. Acil müdahale gerektirir.
Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir. Bacak ağrısı nedenleri arasında travma, gebelik ve çocukluk döneminde görülen büyüme atakları da bulunur.
Kas gücü ve esnekliğinizin yaralanmadan önceki seviyelerine dönmesini bekleyin. Hafif bir yırtılama veya gerilme 10 gün ila 3 hafta arasında iyileşirken, hamstring gerilmesi gibi şiddetli bir gerilme için 6 aya kadar sürebilir.
Yatınca olan bacak ağrısı birçok nedenden olabilir. Ancak genellikle arter yani atardamarda pıhtı ya da daralmaya bağlı olan ağrılar dinlenmekle geçerken, toplardamarda olan ağrılar yatarken daha çok artmaktadır. Hastalar genellikle ayaklarını yukarı kaldırarak rahatladıklarını ifade etmektedir.
Kas sertliği ile kas ağrıları, kramp ve rahatsızlık hissi de olabilir. Kas sertliğinde hareket etmediğinizde bile kaslarınız sert kalır. Kas sertliği genellikle kendiliğinden kaybolur. Düzenli şekilde egzersiz ve esneme hareketleri ile rahatlama hissi elde edilebilir.
1. ZENCEFİL
Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir. Baş ağrısı çektiğinizde veya kronik baş ağrınız varsa bir bardak zencefilli bitki çayı içmek şikayetlerinizi yatıştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri