Bluetooth Kulaklığımızın ismini bulup bilgi düğmesine basıyoruz. "Cihazı Unut" seçeneğine basıyoruz. Ardından kulaklıklarımıza 10-15 saniye boyunca basılı tutarak led ışıkların yanıp sönmesini ve durmasını bekliyoruz. Kulaklıklarımız sıfırlanmış durumda.
Başlat düğmesini seçin ve ardından Diğer Ayarlar >'> Bluetooth & seçin. Seçeneği Bluetooth veya Kapalı olarak değiştirmek için iki durumlu düğmeyi seçin.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Bluetooth'a dokunun. Bluetooth'un açık olduğundan emin olun. Cihaz adı'na dokunun.
İlgili 38 soru bulundu
Bluetooth'u açma
Ayarlar'da: Bluetooth & diğer cihazlar > Cihazlar > Başlangıç >Ayarları'nı seçin ve Bluetooth'u açın. İşlem merkezinde: İşlem merkezi, görev çubuğunuzda saat ve tarihin yanında bulunabilir. Görev çubuğunda işlem merkezini ( veya ) ve ardından Bluetooth'u seçerek açın.
Bluetooth sürücüsünü yeniden yüklemek için Ayarlar uygulaması> Update & Security> Windows Update'e gidin ve güncelleştirmeleri denetle düğmesine tıklayın. Windows 10, Bluetooth sürücüsünü otomatik olarak indirip yükler.
Android cihazınızda "Ayarlar" uygulamasını açın ve "Bağlantılar" veya "Connected devices" seçeneğini bulun. "Bluetooth" seçeneğini seçin ve eğer kapalı ise, Bluetooth'u açın.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
Bluetooth'un en son sürümü, 2021'de piyasaya sürülen Bluetooth 5.3'dür. Bluetooth 5.3'den önce Bluetooth teknolojisinin gelişimi aşağıdaki gibidir: Bluetooth 1.0 - 1998'de icat edildi ve zamanına göre çığır açıcı bir teknoloji olarak ortaya çıkmıştı.
Eğer kulaklığınızı satacak ya da bir başka insana verecekseniz de resetleme işlemini yapmak isteyebilirsiniz. Bazı durumlarda ise gelen güncellemeler sonrasında da AirPods'larınızı resetlemeniz gerekebilir. Resetleme sonrasında da cihazınızı fabrika ayarlarına yani ilk aldığınız hale döndürürsünüz.
Aygıt yöneticisini açın. Bilgisayarınıza bağlı tüm aygıtların göründüğü bu ekranda Bluetooth var mı diye bakın. Bluetooth aygıtını listede göremediyseniz "Ağ Bağdaştırıcıları" kategorisini de kontrol edebilirsiniz. Bluetooth da bir kablosuz bağlantı olduğu için bu alanda görülebilir.
Şayet telefonunuz ile kulaklık arasında bağlantı sağlanamıyorsa cihazınızın Bluetooth'unu kapatıp tekrar açmayı, şayet yine olmazsa da cihazınızı kapatıp tekrar açmayı deneyin. Eğer sorununuz çözülmez ise o zamana kadar eşleştiğiniz bütün cihazları listeden silip kulaklığınız ile yeniden eşleştirme yapın.
Bunun için telefon menüsünden Ayarlar > Bluetooth yolunu izleyin ve önceden eşleştirilen cihazı unutun. Bluetooth aksesuarınızın açık ve şarjının dolu olduğundan emin olun. Ağ ayarlarını sıfırlayın. Bunun için telefondan Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izleyin.
Bluetooth cihazları arasındaki kayıt işlemine “eşleştirme” adı verilir. Cihazlar eşlendikten sonra, Walkman'inizi Bluetooth cihazına, sonraki seferden itibaren basit bir işlemle bağlayabilirsiniz.
İkinci veya izleyen bir aygıtı eşleştirdiğinizde (mikrofonlu kulaklıkta diğer aygıtlar için eşleştirme bilgileri mevcut olduğunda), manuel olarak eşleştirme moduna girmek için (Bluetooth) düğmesini yaklaşık 5 saniye veya daha uzun süreyle basılı tutun. Gösterge (mavi) arka arkaya iki kez yanıp söner.
Bilgisayarınızda hangi Bluetooth sürümünün olduğunu görmek için. Görev çubuğundaki arama kutusuna cihaz yöneticisi yazın ve ardından sonuçlar arasından seçin. Genişletmek için Bluetooth'un yanındaki oku seçin. Bluetooth bağdaştırıcısı kaydını seçin (sizinki yalnızca kablosuz cihaz olarak listelenmiş olabilir).
Bluetooth'u açın ve kapatın: Başlat'ı, ardından Ayarlar -- Aygıtlar -- Bluetooth ve diğer aygıtlar'ı seçin. Bluetooth'u kapatın, birkaç saniye bekleyin, ardından yeniden açın. 3. Bluetooth aygıtını kaldırın, ardından yeniden ekleyin: Başlat'ı, ardından Ayarlar -- Aygıtlar -- Bluetooth ve diğer aygıtlar'ı seçin.
Başlat'a tıklayın ve Aygıt Yöneticisi yazın. Aygıt Yöneticisi'nde Bluetooth adaptörünü bulun. Sağ tıklayın ve Driver Yazılımını Güncelle öğesini seçin. Güncel driver yazılımını otomatik olarak ara öğesini seçin ve ardından kalan adımları izleyin.
Bluetooth özelliğini tekrar etkinleştirin veya bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar deneyin. Başlangıç > Ayarlar > Cihazlar > Diğer Bluetooth seçenekleri bölümüne gidin. Bluetooth Ayarları ekranında Bildirim alanında Bluetooth simgesini göster seçeneğini seçin.
Uygulamanın kullanım amacına bağlı olarak belli başlı izinleri verdiğinizde ve o uygulamayı başlattığınızda, örneğin bluetooth izni verdiyseniz; bluetooth otomatik olarak başlatılır. Uygulamayı kapatmadığınız sürece de maalesef kapanmaz. Bu durumda, uygulamaya verdiğiniz izni ayarlar kısmından geri almanız gerekir.
1. Yöntem: Cihazınızda Ayarlar > Hakkında bölümüne gidin ve cihazın adını (cihaz Bluetooth adı), MAC adresini, modelini, sürüm numarasını ve SN (seri numarası) bilgisini görüntülemek için yukarı ve aşağı kaydırın.
Bluetooth, sabit veya taşınabilir cihazlar arasında kısa mesafelerde veri aktarımı yapmaya veya kişisel alan ağları (PAN) kurmaya yarayan kablosuz bağlantı standardı. 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındaki ISM bantlarında UHF radyo dalgalarını kullanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri