Doğal içerikli öksürük şurubu Bisolnatur, kuru ve balgamlı öksürüğü rahatlatır.
Grintuss Pediatrik Kuru ve Balgamlı Öksürük Şurubu kuru ve balgamlı öksürük şikayetleri için kullanılır.
Balgamlı öksürük şikayetlerinde bol sıvı tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, odayı nemlendirmek ya da sıcak buharlı duş almak, bal yemek, öksürük pastilleri emmek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek balgamı söktürmeye yardım eder.
SEKROL, 150 mL şurup içeren, amber renkli cam şişelerde, 2.5-5 mL işaretli kaşık ölçek ile birlikte sunulur. Renksiz, özel kokulu kıvamlı şurup görünümündedir. SEKROL, balgamın koyu ve yapışkan olması ile birlikte olan ani ve süreğen solunum yolu hastalıklarında balgam söktürücü olarak kullanılır.
SEKROL, balgam salgısını sulandıran ve salgılanmasını kolaylaştıran balgam söktürücü bir ilaçtır.
İlgili 36 soru bulundu
En doğal balgam sökücü bol bol su tüketmektir. Buna ek olarak bazı bitki çayları da balgama karşı etkili olmaktadır. Aşağıdaki çaylar doğal balgam söktürücü etki göstermektedir: Kekik çayı
Bir çay kaşığı limon suyu ve bir çorba kaşığı sıcak suya, iki çay kaşığı limon suyu ekleyin. Bu balgam söktürücü karışım ile balgam üretimini azaltmak için günde en az üç kez içmeniz gerekir. Bir başka basit seçenek, bir dilim limonu kesip üzerine tuz ve biber serpip limon dilimini emmektir.
Yine aynı şekilde bal ilave ettiğiniz bir bitki çayı içmek de balgamı yumuşatarak daha kolay atmanızı sağlayabilir. Sıcak bir duş almanız da balgam atmanızı hızlandırabilir. Zencefil, zerdeçal, karabiber, limon ve balı karıştırarak hazırlayacağınız bir karışım yine balgam atmanızı kolaylaştırabilir.
Doğal ve etkili bir balgam sökücü olan limonu, bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içtiğinizde balgamı atmanızı kolaylaştırır. Ayrıca biri limon, karabiber ve bal karışımı da balgamlı öksürüğü söktürmede etkilidir.
Akciğerde Balgam Birikmesi Belirtileri Nelerdir? Akciğerde balgam birikmesinin belirtileri arasında öksürük, göğüs ağrısı, nefes darlığı, hırıltılı solunum ve bazen renkli veya kanlı balgam çıkarma bulunabilir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Kış aylarında en çok görülen rahatsızlıklardan olan akut bronşitin yüzde 90'dan fazlasının virüs kaynaklı olduğunu vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tekin Yıldız, her öksürüklü ve ateşli hastalıkta antibiyotik tedavisi uygulanamayacağını ifade etti.
LEVOPRONT, 150 ml'lik şişede, 5 ml'lik işaretli ölçek ile beraber sunulan şuruptur. LEVOPRONT etkin madde olarak levodropropizin içerir. Çeşitli nedenlere bağlı kuru öksürüğün (balgamsız öksürük) giderilmesinde kullanılır.
Yarım litre suyun için 7 tane keçiboynuzunu atın.
Bu karışım birkaç gün içinde balgamı söktürecektir. Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir Saraçoğlu konuyla ilgili tavsiye vermiş midir diyenler için İbrahim Saraçoğlu'nun da keçiboynuzu kürünü tavsiye ettiğini belirtelim.
5. VICKS VAPOSYRUP'un saklanması Başlıkları yer almaktadır. 1. VICKS VAPOSYRUP nedir ve ne için kullanılır? VICKS VAPOSYRUP'un etkin maddesi guaifenesin, ekspektoranlar (balgam söktürücüler) olarak adlandırılan ilaç grubunda yer alır.
Astım, bronşit, alerjiler, zatürre ve soğuk algınlığı gibi bazı hastalıkları yaşayan kişilerin ürettikleri balgam miktarı artar. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı halk arasında bilinen adıyla KOAH hastası kişilerde de balgamın artması durumu yaşanır.
Ayrıca limon balgamı söker mi sorusu ise sıkça merak edilenler arasında yer almaktadır. Balgamı söktüren besinler arasında şunlar yer almaktadır: Limon, portakal, ananas, greyfurt.
Çocuğunuzun balgamını söktürmek için ıhlamur, rezene, okaliptüs, kekik gibi bitkilerin çayını yapabilirsiniz. Bu çaylara bal ve limon ekleyerek balgam söktürücü özellik elde edebilirsiniz. Ballı süt de çocuklarda balgamı çıkarmaya yardım eden tariflerden biridir.
Balgam, boğazda ve akciğerlerde oluşur ve öksürükle atılır. Solunum yolu enfeksiyonu, grip, sinüzit gibi hastalıklar sonucunda balgamda rahatsız edici bir seviyede artış oluşabilir. Balgam üretiminde görülen artışın bir diğer nedeni ise alerjik reaksiyonlardır.
Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri, aşırı yağlı veya işlenmiş etler, glüten ve kafein içeren ürünler; patates, muz, lahana gibi sebze ve meyveler özellikle hastalık zamanında vücuttaki balgam üretimini arttırır.
Balgamı eriten (mukolitik) ilaçlar solunum yollarında bulunan balgamın yapışkanlığını azaltmak ve atılmasını hızlandırmak amacıyla kullanılır.
ASİST doktor tarafından aksi önerilmedikçe 4-5 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır. Önerilen dozu aşmayınız. Tedaviye vereceğiniz cevaba göre, doktorunuz daha yüksek ya da daha düşük doz önerebilir.
Bol sıvı tüketimi: Bol sıvı tüketimi, mukusun incelmesine ve daha kolay atılmasına yardımcı olur. Tuzlu su gargarası: Tuzlu su gargarası, boğazı temizlemeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Boğaz pastilleri veya spreyler: Boğaz pastilleri ve spreyler, boğaz ağrısını ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri